Bullbakardag

Ingredienser:

50g Jäst

5 dl mjölk

1 dl socker

100-125g margarin eller smör (om flytande ca 1dl)

½ tsk salt

1,4 L vetemjöl


Ugn 225-250 grader


Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken värm till ca 37 grader (fingervarmt).  Smula jästen i en bunke, häll i socker, salt, mjölk och nästan allt mjöl (ca 1 Lresten använder du vid "utbakning" så blir inte bullarna så torra). Rör om ordentligt och låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Dela degen i 4 delar och kavla ut på en bakplåt eller bakbord. Bre på margarin och strö på socker och kanel. Rulla degen till en rulle och skär i 10 skivor.  Låt jäsa i 30 minuter till på smörad plåt eller i bullpapper. Pensla med ägg och pärlsocker, grädda på 225-250 grader ca 6-7 minuter mitt i ugnen.

Tips:  Om du använder vanlig jäst blandar du den med mjölken i kastrullen och använder du torrjäst blandar du den med mjölet.




 

Mina bullar är just nu under konstruktion. Är så sugen!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback