Bullbakardag
Ingredienser:
50g Jäst
5 dl mjölk
1 dl socker
100-125g margarin eller smör (om flytande ca 1dl)
½ tsk salt
1,4 L vetemjöl
Ugn 225-250 grader
Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken värm till ca 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en bunke, häll i socker, salt, mjölk och nästan allt mjöl (ca 1 Lresten använder du vid "utbakning" så blir inte bullarna så torra). Rör om ordentligt och låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Dela degen i 4 delar och kavla ut på en bakplåt eller bakbord. Bre på margarin och strö på socker och kanel. Rulla degen till en rulle och skär i 10 skivor. Låt jäsa i 30 minuter till på smörad plåt eller i bullpapper. Pensla med ägg och pärlsocker, grädda på 225-250 grader ca 6-7 minuter mitt i ugnen.
Tips: Om du använder vanlig jäst blandar du den med mjölken i kastrullen och använder du torrjäst blandar du den med mjölet.
