Idag blev det sådär sent igen

Ungefär halv tolv vaknade jag av att mobilen ringde. Då blev det nästan till att kasta sig ur sängen och över frukosten. Magen skrek bokstavlig talat efter mat!!

Jag är lite av en torsk på animerade filmer. Satte mig och började titta på en film på tv1000 som heter Monsterhouse. Den är gjord för barn, men till och med jag blev rädd! "till och med jag"..Att skrämma mig med en film är nog ingen större bedrift med tanke på hur harig och lättskrämd jag egentligen är.





Bild

Har du sätt någon bra film den senaste tiden?


På landet

M är som vanligt i garaget när vi är och hälsar på hans föräldrar. Tror det var någon gummimatta i bakluckan han skulle fixa med den här gången. Är ju som sagt så fruktansvärt mörkrädd att jag inte vågar mig utanför dörren utan sällskap, så det blir inget av att gå och se efter.

Vi överlevde IKEA med nöd och näppe. tror att nästan alla i hela komunen hade bestämt sig för att handla just där just idag. Fick tag i det jag skulle ha och ingen kom till skada. Och det var väl huvudsaken.

Har ni, kära läsare,
någon gång tänkt på hur underligt och ovant det känns att sitta vid någon annas dator och skriva med ett annat tangentbord?





Bild


Ta tre betala för två

Igår var vi lata och beställde pizza till middag. När jag skulle hämta pizzorna hade de gjort fel och vi fick tre stycken av den pizzan M skulle ha. Min uteblev helt!! Vi fick den tredje gratis för besväret.. Men vad ska vi med en tredje pizza till?! Just nu står den orörd i kylen. Det kommer nog förbli så.

Igår gjorde jag ett fynd i chipshyllan som gjorde mig oerhört lycklig. Salt och Vinegar smaken är tillbaka! Självklart blev jag tvungen att köpa en påse. Tack Estrella! De luktar urk, men är fantastiskt goda. Jag vet bara en person till som  tycker om den smaken förutom jag, vi gick i samma klass i grundskolan. Har inte träffat henne på flera år! Fördelen är att jag får gotta mig utan minsta oro för att någon annan ska sno påsen ifrån mig!



Mitt i Ojulstöket

Att säga att det är svart ute är kaske en överdrift, men det är inte långt ifrån!  Idag ska jag och M åka till IKEA iaf. Ska försöka ta oss i kragen och köra över alla grejer till mamma som vi har pratat om att göra i flera veckor nu.

Inte har jag börjar julpynta något heller. Jag som hade sett fram emot att göra det, och nu har lusten helt försvunnit!


Bild

Vad ska du bli när du blir stor?

Och vilken personlighet har du?

Kunde inte låta bli att göra
ett test som jag hittade på en annan blogg!

Enligt testet är jag sån här:

Finas personlighetstyp:

Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.


Karriärer som skulle kunna passa Fina:

Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.


Mina resultat - i sin helhet.

Snart, mycket snart

Måste verkligen be mina läsare om ursäkt för hur hela min blogg ser ut för tillfället. Ska verkligen inom en snar framtid se över allt var kategorier, länkar och banner heter!

Håll ut!

THE julklapp numbro uno!



En systemare. Det vill jag verkligen ha! Kan inte påstå att jag är toppeninsatt i exakt vilken man ska ha och vilken som är bra att börja med. Men denna skulle ju inte skada....


Bilden

Har du vässat armbågarna inför julshoppingen?

Oj oj, vilken seg dag detta blev. Klev upp ur sängen runt 12.30. Blev lunch direkt efter en kopp varm Oboy.

Ringde till jobbet igår och berättade att jag fått min HP beviljad. Blev då bjuden på den årliga julfesten som i år skulle hållas på Svenssons, underhållningen skulle Wallmans sallonger stå för. Jag tackade nej.
Jag skulle inte kunna slappna av och njuta av stunden eftersom jag fått förklarat för mig att högt ljud och mycket bas inte är bra för bebisen..
Till alla andra härliga människor som ska dit - Ha toppenroligt!

Det märks att det har varit löning precis.
Fullt ös, minst sagt, i butikerna. Jag och M har också varit ute och shoppat lite smått. Några julklappar, en comhembox så vi kan få lite fler kanaler, en ugnsform och en skål. Tänkte ta en sväng förbi IKEA också när vi ändå var i krokarna, men vi ångrade oss när vi insåg hur mycket folk vi skulle få armbågas med. Det är ju trotts allt en dag imorgon också. Inte för att det kanske är färre shoppingsugna människor med armbågar på IKEA då, men man kanske har hunnit vässa sina egna lite.



En jättekanelbulle senare

En mycket givande dag. Han köpa en julklapp, hälsa på på jobbet (passade på att köpa en tröja till M där) och en ha roliga fikastund med Adde. Många roliga minnen att disskutera.

Och snart är M hemma!!



Hallonkräääm

Helt klart underskattat. Riktigt gott med kall mjälk till. MUMS!

Somnade om en stund sen igen. Närmare bestämt till klockan kvart i elva ungefär. Höll på att bli galen på allt droppande. Eftersom vi bor längst ner kommer all snö från taket och grannarnas ballkonger i form av vatten ner på vårat balkongräcke.

Men oj vad snön smälter fort nu!




Idag ska jag ner på stan och fika (igen). Men med en föredetta klasskompis den här gången.

Drippelidropp

Det smattrar utanför fönstret på balkongräcket så att jag inte kan sova. Undrar hur många gånger jag har vaknat i natt på grund av det! Termometern visar nästan 5 grader helt plötsligt. Ska all snö försvinna igen nu?

Magen skriker efter frukost nu, så det är bara att lyda!

Tack för idag kära läsare

Nu är det dax att störa grannarna med ett bad och sen är det "hopp i loppsäcken" som min kära far skulle ha uttryckt det!


Gott mellanmål med en touch av jul























Skär upp och "filéa" en apelsin.

Lägg på ett fat och trö på kanel och socker.

Hur enkelt som helst och hur gott som helst!

Nyfiken på hur allt får plats?

Spana in detta om du vill undrar lika mycket som jag hur allt får plats inne i magen när man är gravid.


Julfint

Bort med sommargrönt




In med julmys-lila



Bara småpiff kvar. M måste hjälpa mig bära upp julkartongerna från källaren först..

20 FINA-fakta


1. När jag var liten visste jag inte om jag hette Josefine eller Josefina.

2. Jag har små bröst, inga höfter, svank och putrumpa.

3. Jag har alltid haft störst komplex för mina lår, bröst och revben.

4. Jag är ALLTID röd runt näsan. Precis som att jag ständigt vore förkyld.

5. Jag bet länge på naglarna tills en dag då jag fick för mig att jag ville ha långa fina naglar. Anledningen till detta var att jag, pappa och syster skulle gå och se Kristina från dufvemåla.

6. Mitt favoritplagg är ett par svarta fleecebyxor från H&Ms barnavdelning.

7. Jag äger nästan bara svarta strumpor.

8. Jag är nästan fobiskt rädd för mörker.

9. När jag gick i 5an lekte jag fortfarade med mina gosedjur.

10. Jag var i flera år rädd för vandrande skelett efter att jag sett ett avsnitt av skrotnisse som liten (ni som sett skrotnisse vet nog vilket avsnitt jag menar).

11. Jag har ritat och designat kläder ända sen jag kunde hålla i en penna (det började med princessklännigar som jag ville att mamma skulle sy till mig).

12. Jag har fortfarande svårt att visa mig utan smink för vissa människor.

13. I början av tonnåren var jag ofta avundsjuk på min lillasyster som jag tyckte var mycket sötare än mig. Speciellt när jag blev tvungen att skaffa glasögon.

14. Idag väger jag ca 70kg och är 167,5 cm lång.

15. Jag älskar att vara gravid.

16. Vissa perioder är jag pedant  och vissa släpper jag allt. Men jag tycker om att ge skenet av att alltid vara ordningsam.

17. Mörk choklad tycker jag är mycket godare än vanlig.

18. Jag går ofta och småäter.

19. Jag ser på mig själv som en person som är aktiv och duktig på att träna, trots det faktum att jag inte har tränat ett ordentligt pass på över ett år!

20. Jag är stolt över mitt efternamn.


       


Så. Här har ni henne! Josefine.

Vad ska du ha på dig på Jul och Nyår?

Vi var på jakt efter den här klänningen i svart igår. Den var slut och går inte längre att beställa på internet... Jag föll för en annan klänning som kändes ganska rolig. Fast med kulan fram känns inte någon av dessa blåsor som ett alternativ över jul och nyår för min del!
Mamma föreslog att jag skulle försöka hitta en paljettklänning och dra på mig. Då kunde jag lysa upp hela festen som en stor discokula!





discokulan

Magen

Jag skämtar absolut inte om det känns som att det ska spruta mat ur mina öron för att jag är så mätt! Har kommit hem från sen fika/middag på stan. Åt en god sallad, men fick inte i mig mer än hälften, sen blev det några ynkliga protester från min inneboende. Blev nog lite ont om plats för fossingarna där inne skulle jag tro.

Här är nya magbilder. Nu vecka 31.







Tycker den har blivit bredare...?

Morrn' Morrn'

Nu är Ms syster på väg hit. Vi ska fördriva lite tid tillsammans innan hon ska på en arbetsutbildning klockan 16 och jag ska fika kl 17. Skönt att vädret är bättre idag!


Så var även denna dagen avklarad

Jag har helt tappat bort tiden idag. Hela dagen började så konstigt eftersom jag trodde att klockan var betydligt mindre än den var. Har slöat bort hela dagen framför datorn och tvn. Fast lite duktig har jag varit och tvättat lite delar till vagnen och torkat av chassit. Har dessutom börjat bearbeta tvättberget i klädkammaren! Hoppas att vädret är bättre imorgon (snön har jag inget emot.. men måste det blåsa så förbannat?!). Då ska jag ner på stan och köpa klockbatteri, ta en sväng förbi jobbet för att säga hej och tömma skåpet där och sist men inte minst ta en fika med gravidgänget. Eller det kommer nog bli mer av en lättare middag för min del..
Har sagt till en kompis att jag ska börja lägga upp mer pyssel på bloggen. Får försöka ta mig i kragen och bli lite kreativ igen. Det första som står på listan är att sy någon form av sovpåse till bebben. Har allt material, inväntar bara lusten!





Snart är det nappi-time för min del!


Bilden

Vi har blivit med vagn

Vi köpte den. Vagnen som vi skulle titta på i eskilstuna alltså. Känner oss toppennöjda! Nu står den parkerad i vardagsrummet.


Djurinstinkterna kommer fram

Jag har börjat boa! Precis som vilket djur som helst som ska ha ungar har jag också börjat hamstra på mig saker, boar, och förbereder mer och mer. Jag har börjat städa och feja här hemma. Aa, har verkligen börjat förbereda. Det går nästan som på instinkt. Hela kroppen säger att det är det jag ska göra.


Reptilhjärnan har tagit över!

Det är först när du själv mår bra som du verkligen kan hjälpa andra

Kan inte låta bli att tänka på mannen i slitna dunjacka som satt i entren till varuhuset och drack mjölk direkt ur tetran igår när vi handlade. Var tar alla människor vägen som inte har tak över huvudet en sån här kylig dag. För att inte tala om inatt när det vara ännu kallare. Den tanken gör ont i hjärtat! Jag tål inte att se när andra far illa. Det är för sekunden lättast att blunda för sånt, men i längden gör tanken på att jag inte agerade mer ont. Det jag kan göra för tillfället är att ta hand om mig själv och de mina.

Love

Where did gångvägen go?

Jag har mer eller mindre fått utegångsförbud av både M och pappa. Kan inte påstå att jag känner mig nå vidare manad att vara ute och knalla i stormen med snö upp till knäna. Ne, får nöja mig med att sitta inne i värmen med en härlig kopp varmt te och titta på de andra människorna som blåser förbi fönstret! Känns inte så dumt faktiskt.


ca kl 6 i morse...


samma ställe ca kl 13 idag...

Jag ser det stormar, jag ser det stormar..!

36 meter per sekund hade det blåst i Öregrund och ännu mer vid landestället på Gräsö. Hoppas allt håller ihop! Vaknade när M skulle gå upp för att åka till jobbet i morse. Jag kunde inte somna om förrän jag viste att han var framme i Nynäshamn. Låg och tittade på Nyhetsmorgon och såg stormvarningar, vägar som drev igen, folk som hade kört av, inställda bussar och rapporter om flera decimeter snö som skulle komma under dagen. Jag började smsa runt till nära och kära som jag visste skulle ut och åka på vägarna idag. Efter att M hade skickat ett sms om att han var strax skulle vara framme, och att vädret var mycket lugnare där han befann sig, kunde jag somna om igen. Helt plötsligt stod jag i givakt i sänken när någon ringde på dörren. Jag kastade på mig morgonrocken och glasögonen och sprang till dörren. Där stod pappa och såg helt förstörd ut. "Jag har ringt dig hur många gånger som helst, du svarade inte. Jag åkte hit för att se så att allt var bra, trodde det hade hänt något."  sa han nästan i ett och samma andetag! Klockan var då halv tolv!! Jag hade inga missade samtal på telefonen, hade heller ingen täckning annat än "Endast nödsamtal". Provade att sätta i kortet i en annan telefon, men det var samma visa där. Nätet måste ha legat nere p.g.a ovädret eller något. Inte konstigt om han blev orolig när telefonen kopplade direkt till röstbrevlådan gång på gång. Jag fick låna en Nokia av honom som "nödtelefon" eftersom vi inte har någon helt telefon. Efter allt ståhej bjöd jag pappa på kaffe och macka.



Slutet gott allting gott!


Jag ser det snöar, jag ser det snöar..!

Mycket snö blev det innan dagens slut.
För att inte tala om hur mycket som hade fallit hos Ms föräldrar!



                                     

Promenad i snöyran




En liten frostbiten ros kämpade fortfarande genom snön..

       

Första riktiga snön

Vilket vinterlandskap vi fick! Helt vitt var det imorse när M lyckligt väckte mig. Hade säkert landat ca 20 cm vit puffig snö på marken bara på några timmar i natt. Det snöade bara yttepytte lite när vi var på väg till bion igår, på väg hem snöade det inget alls. Men kallt var det!! Filmen var rolig och maten var god. Vi hamnade på O'lerrys (stavning?) istället för de andra ställena vi hade tänkt oss.



Nu ska vi nog ta en promenad till affären och inhandla någon form av lunch!


Kvällens meny

I tisdags hade jag och M varit förlovade i två år. Ikväll ska vi fira med biofilmen Pineapple Express och restaurant middag. Lutar åt Svenssons taverna, men vi är inte helt 100. Kanske blir O´connors istället, men dit är det roligare att gå om man ska dricka en öl också, något sånt blir det garanterat inte för min del än på några månader!

By the way så ringde jag på en barnvagn på blocket idag och den fanns kvar!! De skulle bara ha 2800,- för den och då ingick, footsack, skötväska, fårskinnsfäll, regnskydd, prasoll och myggnät. Då är det bara någon form av liggdel som vi behöver. Vi ska titta på den i Eskilstuna på söndag. Hoppas den är lika fin som den ser ut på bilderna!

Bilden

En vägvisare till livets väsentligheter med livets pärlor

Meditationsplatsen är uppbyggd av en stor cirkel med nio stenar som alla har olika betydelse, tillsammans bildar de frälsarkransen. Jag och syster gick dit under våran promenad med Kajsa. Varken jag eller hon (vad jag vet) är troende, men det är ändå en väldigt fin plats att besöka. Den ligger uppe på en ganska hög kulle ut mot gamla uppsala.

Pärlorna och dess betydelse

"För flera år sedan skapade biskop Martin Lönnebo ett radbans till hjälp för bön och meditation som han gav namnet Frälsarkransen. De färgade pärlorna på ett armband har sin betydelse och mening. Frälsarkransen har fått stor spridning och betytt mycket för många människor: för konfirmander och äldre ungdomar, för pilgrimer och gudstjänstfirare. Ibland kallas pärlorna också för Livspärlorna."



"Den gyllene pärlan påminner om att det finns någon som alltid är med och som vakar över oss. Den är kransen början och slut."



"Den vita pärlan manar oss att våga börja om på nytt. Den rymmer dopets löfte om obegränsad nåd och förlåtelse. Det är aldrig för sent."



"Den pärlemorskimrande lilla pärlan riktar tanken inåt, till den vi är när yttre roller skalas bort. Den påminner om att vi är skapade till Guds avbild."



"Den sandbruna pärlan symboliserar motgångar, stunder då livet ter sig som en öken. Men att acceptera svårigheter är ett steg mot att besegra dem."



"Den himmelsblå pärlan är livets rastplats. Där i lugnet närs livslust och livsmod. Här får vi vara utan att göra. Här finns inga krav. Njut."



"Tre små vita pärlor rymmer hjärtats innersta hemligheter. De som vi inte pratar med någon om, eller de som vi ännu inte har ord för."



"Den vita pärlan står för godhetens seger över ondskan. För hoppet som övervinner oro och rädsla. Den vill frid och ljus." (Observera att "pärlan" på stenen var sluten och utbytt mor en gråsten då jag tog bilden.. Passande till namnet kanske?.. "Uppståndelsepärlan"..)



"Alla liv rymmer kärlek, de människor vi älskar och de som älskar oss. Kärlekspärlorna är två. Att älska är livets stora, flödande gåva."



"Den svarta pärlan står för livets tyngsta och mörkaste stunder. Men, för att uppleva dagen måste man utstå natten,. Gud är inte borta."


Rent spontant gick jag först fram till Jagpärlan, men efter att ha läst alla de olika betydelserna dras jag till Bekymmerslöshetspärlan. Vilken pärla dras du till spontant, och vilken dras du till efter att ha läst dess betydelse?

All information om pärlorna har jag tagit ifrån broschyrerna som finns att hämta på platsen. Mer info finns på
hemsidan.

Nu föll poletten ner

Det var mer än en vecka sen som jag var hos BM och vägde mig. Först idag insåg jag verkligen att jag har nått 10 kilos gränsen!! Sen ska det tydligen vara bra om man går upp  ett till tre kilo i månaden under sista trimestern. Usch och blä! Sen ska jag ju bli av med vikten också. Förhoppningsvis kommer det inte vara några problem, men man vet ju aldrig. Det är inge kul att inte komma i sina gamla kläder längre. Visst att magen tar i, det är inget konstigt och det är inte jobbigt heller, men att byxorna har krymt runt låren och att tröjorna har krympt runt armarna känns inte så great. Intalar mig att allt hör till graviditeten.. Men det är ändå inge kul!



Bild

Syster och Kajsa x3

Radarparet, undrar hur många pinnar de han leka med under promenaden!






Snö och sol!

Förhoppningsvis ska jag sitta hårmodell i maj, vi skulle höras i januari för en första "uppsättningsträning". Det kommer säkert bli jättekul! Tjejen som ska göra uppsättningen verkade nöjd med mitt hår som tur var. Hade bestämt träff med syster på stan samma dag. På bussen på väg till stan ringde mamma och så mötte vi upp henne också för hon behövde boka tid för klippning (sammanträffande!). Hon var iväg och klippte sig klockan 11 i förmiddags. Blev superfint!!

Har vatit ute på långpromenad med syster och Kajsa idag för första gången på länge. Gick och gick i nästan två timmar bort mot Gamla Uppsala.




                   

Hårmodell

Jag drömmer så mycket om bebisen nu för tiden. Nästan varje natt! Inatt var inget undantag. Varje gång jag vaknar känner jag mig lika lättad över att den lille ligger kvar där inne och buffar på mig i tryggt förvar.

Idag ska jag till en frisörsalong  för att bli godkänd som hårmodell. Det är en tjej på salongen som ska göra sitt gesällprov i maj som behöver en långhårsmodell. Ska bli spännande att se om jag är hårmodells-vara eller inte. Har hört att kvinnor som varit gravida tappar mycket hår efter förlossningen. Hoppas att jag INTE gör det. Speciellt om det är så att jag faktiskt SKA sitta modell sen i maj..





Det ligger det fortfarande lite snö kvar på marken och solen strålar ute, en härlig dag!

Kvällen hos pappa

God mat, god tårta och gott sällskap.













Inte svårt att undgå vem som stod i mitten av all uppmärksamhet.. En hint, det är inte födelsedagbarnet till vänster och det är inte bror där bakom..

Nu faller första snön

Härligt mys framför den sprakande brasan med pappas bärbara i knät och ser ut över hela Uppsala medan snön  blåser förbi utanför fönstret. Är inte det livet!  Har precis bjudit pappa på födelsedagslunch i hans underbara etagelägenhet. Ligger nu nedbäddad i soffan på övervåningen och bara jäser. Klockan sex kommer mina syskon, farfar och Britt på middag.


Två år idag!

Du och jag M, föralltid!


Gratisbio.se

Jag blev precis medlem efter att ha blivit värvad av Veronica. Om du handlar på olika sajter genom Gratisbio samlar du poäng. Genom att bli medlem får du 50 välkomstpoäng och genom att bli medlem via den här länken får du 25 extrapoäng för att jag värvar dig. Alltså 75 poäng direkt! Poängen byter du sen mot presentkort på t.ex H&M, polarn o pyret etc. eller biobiljetter. Om det är lika bra som V säger så är det toppen! Jag samlar poäng genom att skriva detta inlägg om Gratisbio och värva nya medlemmar.

Try it. I will!

Fler nyheter till bebben

Babybjörn bärsele från Babyland...





och lite annat smått och gott... allt köptes dock inte idag..



Köpte också en mjukisfilt som jag delvis ska använda för att sy en typ av overall av och lite fler billiga handdukar från IKEA.

Magbilder vecka 30

Den växer så det knakar..







Har alltid svankat, men aldrig såhär mycket!

Glögg + julpyssel = Söndag

Jag kände mig väldigt trött och seg efter att knappt ha sovit något på natten. Vaknade av minsta lilla ljud! De andra pysslade på för fullt och jag tog det lungt med en kopp glögg en stund vid sidan av innan jag satte igång att dekorera två tändsticksaskar. Provade att rulla honungsljus också! Det var kul för det gav resultat så himla snabbt. Man klipper bara till en bit vekegarn, tar en färdigskuren "vaxkaka", rullar och voilá! Done! Tanken var egentligen att jag skulle etsa i glas, men jag kom aldrig så långt. Ska låna maskinen av mamma så kan jag göra det hemma i lugn och ro sen.

Mitt pyssel:


Bilbarnstol

En sån här fick det bli! Sista exet till sänkt pris så färgen gick inte att påverka. Men säker, det är den!



Akta Gracos babyskydd ska tydligen vara bäst i test enligt Babyland. Bilden är från deras hemasida.

Jul-längtan!

Det ska bli så himla mysigt att pynta och fixa hemma. Speciellt nu när jag har all tid i världen att göra det också!
Jag vet inte riktigt vad jag och M ska hitta på idag. Känner inte för att bara sitta hemma! Han pratade om att åka ut till skogen och mecka i andra högtalare till nya V70n.
Igår fick jag veta att en gammal kompis till mig har öppnat ett café på Söder. Nu har namnet helt flygit bort.. Får återkomma om det sen!


Nu måste jag springa till spisen och röra om i gröten som kokar över!

Städdag

Har nu putsat och fejat hela lägenheten och snart kommer älsklingen hem! Sitter och gottar mig med en kopp vaniljte och en ny choklad från Rittersport. Peppermint. Tror att den är ny i alla fall, för jag ahr inte sett den förrut. Syster köpte med sig den här om dagen tillsammans med min favorit med marzipan! Men den är dock redan slut. Den här smakar väldigt mycket som AfterEight. MUMS säger jag bara!


Inatt jag drömde något som.. talala

Blev en lång-sovar-morgon idag. Vaknade vid typ klockan 6 i morse och kunde inte riktigt somna om. Nästa gång jag slog upp ögonen och tittade på klockan visade den 10.55. Var helt bombis att den inte kunde vara mer än 8 eftersom det var så mörkt ute.
För tredje natten i rad drömde jag om bebisen. Har drömt att det har varit en tjej alla gångerna. Gud vad jag är nyfiken nu! Gaah! Tänk att vi måste vänta ända till efter januari innan vi får veta vad det är för en liten person där inne.





Hallå därinne, mom´s speaking, en spark för tjej och två för kille?


bilden

Runda magar runt ett bord

Jag är ganska nyligen hemkommen från ännu en givande fikaträff med de andra gravida tjejerna ur forumet på FL. Alltid lika kul att träffa alla! Tack allihopa och hoppas vi ses snart igen!

Söta söta Selma

Svår att tro att den här ulltussen är kullsyster med Kajsa. Även hon var en del av gårdagens finbesök!




Från blivande gammelmormor till barnbarnsbarnet

Mamma, hennes sambo och Kajsa åkte till Dalarna under den gångna helgen och hälsade på mormor. Hon är fantastisk på att sticka så jag hade lagt in en beställning på lite babykläder till henne. Mamma fick med sig kläderna hem och de var helt underbart fina! Mormor hade dessutom stickat en barnvagnsfilt. Garnet till filten är från ull som kommer från hennes egna får.









Back from BM

Allt gick bra hos barnmorskan! Jag slapp sticket i fingret, jippi! Eftersom jag hade så pass bra blodvärden förra gången och att jag har fortsatt äta samma mängd järntabletter så kanske det inte var nödvändigt. Vad vet jag. Magen hade vuxit 4 cm sen förra besöket, och min vikt hade ökat med 1,8 kg. Trodde faktiskt att det skulle vara minst ett kg till!

Lite fakta:
Man räknar alltid veckor under en graviditet. Totalt är man gravid i ca 40 veckor, alltså 10 graviditetsmånader men 9 kalendermånader. Man räknar att en graviditet började på första dagen för din senaste mens, men egentligen är du inte gravid förrän ca två veckor senare då ägglossningen vanligtvis är. Graviditetsveckor räknas utifrån antalet fullgångna veckor och dagar. Jag till exempel har gått 28 fulla veckor och 3 fulla dagar, det skriver man som 28+3. Alltså har jag gått 3 dagar in i vecka 29 (krångligt va!). Slutsats: Jag är i vecka 29. Vartefter dagarna går plussar man på en dag: 28+4, 28+5, 28+6, 29+0, 29+1 osv.


BM (förkortning på BarnMorska för de som undrar) kollar vid första besöket (inskrivningen)bl.a:
Blodtryck
Urinprov
Blodvärde (Hb)
Blodprov för att se blodgrupp, om du är Rh negativ eller positiv, blodsockervärdet (glukos), samt att utesluta andra eventuella sjukdomar som hepatit och HIV.
Vikt
Räknar ut antalet fullgångna graviditetsveckor beräknat från första dagen av senaste mensen.

Efter inskrivningen brukar det vara ett ganska stort hopp till nästa besök. Nästa besök bokas in efter att rutinultraljudet i vecka 16-18 är gjort. Vi var till BM när jag hade gått 14 fulla veckor för att lyssna på bebisens hjärta. Jag var dit igen i efter 21 fullgångna veckor p.g.a foglossning och lite annat.

I vecka 25 brukar man börja mäta magen, det så kallade symfys-fundus måttet. BM mäter från kanten av blygdbenet upp till livmoderns överkant. Man känner också på magen för att se hur bebisen ligger och om den är fixerad eller inte.

Mina värden och mått:

Fullgångna veckor: 11
Vikt: 58,9
Symfys-fundus mått: 
Hb: 120
Glukos: 5,6
Blodtryck: 121/63
Fosterläge:
Bebisens hjärtslag:

Fullgångna veckor: 14
Vikt:
Symfys fundus mått:
Hb:
Glukos:
Blodtryck: 116/52
Fosterläge:
Bebisens hjärtslag: D+ (vet inte vad detta betyder, men det står så i juornalen. Får fråga nästa gång)

Fullgångna veckor: 21
Vikt: 64,2
Symfys fundus mått:
Hb:117
Glukos:
Blodtryck: 120/53
Fosterläge:
Bebisens hjärtslag:

Fullgångna veckor: 25
Vikt: 67,0
Symfys fundus mått: 24cm
Hb: 120
Glukos: 5,0
Blodtryck: 121/65
Fosterläge: Rörlig med huvudet neråt
Bebisens hjärtslag: 144 slag/min

Fullgångna veckor: 28
Vikt: 68,8
Symfys fundus mått: 28 cm
Hb:
Glukos:
Blodtryck: 124/60
Fosterläge: Rörlig med huvudet neråt
Bebisens hjärtslag: 136 slag/min

Status check - grått och blött

Sitter här och fördriver lite tid. Pappa är på väg hit för att köra mig till barnmorskan om några minuter. Dax att mäta magen, kolla vikten och få det där otrevliga sticket i fingret. Är alltid nojig att de ska behöva ta ett sånt där ordentligt blodprov då de sätter en såndär stor nål i armen. Fick ganska nog av det sen alla turer till sjukan för typ ett år sen!
Ska bli lite spännande att se hur mycket jag har gått upp sen förra besöket för lite drygt två veckor sen. Men det mest spännande är att få se hur mycket större magen har blivit!

Tycker att kylan ska komma tillbaka nu så att snön kan komma. Några skidor lär det inte bli för mig i år, men ma kan alltid drömma sig tillbaka!



I´ll be back med resultaten från BM sen!

Finbesök

Syster kommer med Kajsa om en stund, ska bli skönt att komma ut lite och ta en promenad. Sen är det antagligen middag tillsammans framför Desperate housewives. By the way så slutade grannen med sitt snickeri runt ca 11.30 i förmiddags. Nu är det knäpptyst. Varför ska de hamra kl 7 och borra kl 8 på morgonen för att sen inte göra något alls resten av dagen, DUMT att vänta då! Åhh! Nog om det..

Det har öppnat en ny butik i stan, Stockhome. Toppengrejer! Fyndiga och mina inredningssaker som förgyller vardagen. Sånt gillar vi! (med vi menar jag mig och magen. Får passa på medan jag fortfarande kan föra hans/hennes talan utan protester).

Smakprov:


     

  
  





Bilderna är från hemsidan


Enjoy!

God morgon kära vänner!

Jag har varit vaken i ganskas precis 40 minuter nu. Yes, you heard me! Den renoverande grannen kom igång med hammare och såg tidigt idag, ganska precis klockan 07.00 faktiskt. Måste verkligen kolla igenom ordningsreglerna i föreningen och klaga, för detta börjar bli sjukt! Vem kommer på att man ska börja hamra klockan 7 på morgonen eller borra i betong klockan 8. Ni som har borrat i en betongvägg, eller har en granne som har gjort det, vet att det låter fruktansvärt mycket! Väggen som de har valt att gå loss på råkar också vara samma vägg som huvudgaveln till våran säng står emot. Det är nästan så att sängen vibbrerar när de sätter igång (kanske är en överdrift, kanske inte). Nu ska jag sluta beklaga mig och se till att få lite frukost i magen!



Jag hade ingen borr-bild (du läste rätt) till handas så jag lånade en från
google.

One phonecall later

De var osäkra på om kunde hålla vagnen tills på fredag eftersom det var så många som ringde. Vill ju att M ska åka med och titta också, men han kommer ju inte hem förrän torsdag kväll. Har svårt att tro att vagnen kommer vara kvar, men jag ska ändå ringa och kolla på torsdag!

Jakten fortsätter...

Home, sweet home!

Usch vad det blåser ute! Trodde att det var på väg att bli vinter eftersom det har varit minusgrader på mornarna men så kom hösten tillbaka med regn och rusk! Det var en mysig lunch mer Pernilla. Vi strosade långsamt omkring i butiker (har inte så många alternativ när det kommer till gångtempot). Han en sväng till både Chili och IKEA också. Jag passade på att köpa 10 stycken NÄKTEN handdukar för 2,- styck att ha till skötbordet och eventuellt som spyhanddukar (mycket trevligt.. blä!) om man får en kräkbebis. Sånt vet man ju aldrig i förväg! Ringde på en barnvagn på blocket idag, men de svarar inte! Det känns fel att ringa nu vid middagstid, samtidigt vill jag inte ringa så mycket senare heller om de har småbarn.. Jag har hela tiden lyckats missa alla guldkornen på Blocket för att jag har varit seg på att ringa. Men denna vagn lades ut på annons igår. Hoppas den inte är såld!

Tror jag ska försöka slita mig från datorn nu och ta en kopp te, linda in mig en mysig filt och titta på något skoj på tv.



Går det något bra på tv ikväll förresten?

Popa popcorn tralala

Bebisen sparkar på för fullt! Igår kväll fick M en sån känga på armen att den lättade från magen, han trodde att det var jag som hade hostat ljudlöst. Försökte förklara för honom att hans barn ibland sparkar sin mamma så hårt att hon nästan tappar andan! Trotts det är det alltid lika mysigt att känna det lilla livet. Att h*n sparkar hårdare innebär ju att h*n växer och blir starkare. Fast det börjar bli bra trångt där inne nu, sparkarna blir inte lika ofta utan byts nu ut av "buffar" allt mer. Nu vet jag inte om man kan säga att det känns som att någon popar popcorn i magen längre. Ena jäkla anabola-popcorn i sånna fall!

Klockan två idag ska jag träffa Pernilla på stan och luncha. Undrar vad jag är sugen på... M åkte till nynäshamn som vanligt idag och vädret är piss.. precis som igår! Men jag känner mig ganska glad och nöjd ändå. Har sovit riktigt gott tre nätter i rad. Var inte ens speciellt grinig över grannens renoveringsprojekt när jag vaknade av att de borrade i en betongvägg i morse.

Igår hade vi tre syskon farsdagsiddag för pappa hemma hos syster. Jättegod gryta med kokt potatis och äppelpaj med vaniljsås som efterrätt. Är det något som min kära syster kan så är det att laga mat!



Att bero på äppelpaj så ska jag gå och äta lite rabarberpaj nu som jag fick med mig hem igår! (Min syster göder mig!!)

UTMANAD

Jag antar utmaningen Anna!

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.

* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

* Utmana 7 st i slutet på inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.

* Låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag ÄLSKAR att äta!
2. Jag är 167,5 cm lång men avrundar alltid till 168.
2. Jag önskar att jag hade storlek 37 i skor.
3. Jag fantiserar ofta om vad jag skulle göra om jag var rik och förnekar in i det sista att jag aldrig kommer bli det utan att behöva lyfta ett finger för att göra något åt saken.
4. Jag är optimist och tror många gånger att jag klarar allt bara jag får prova. Jag vill dock inte att någon annan ska se på när jag provar det första gången.
5. Jag är svartsjuk. När någon annan blir svartsjuk tycker jag antingen att det är löjligt eller så sympati-surar jag med personen i fråga vilket brukar leda till att jag nästan är den som är grinigast i slutändan.
6. Vissa ord lär jag mig aldrig att stava, speciellt ord där det är svårt att höra skillnad på "E" och "Ä".
7. Från det att jag började sminka mig i 8:an fram till gymnasiet gick jag ALDRIG utanför dörren utan smink, inte ens om jag skulle bada (typ badstrand, badhus etc) eller träna.

Jag utmanar Veronica, Alexandra, Johanna, Nadine, Malin, Misen och Mumari.


Bodyn med gula knappen

Den låg i tvätten när allt annat låg under kameralinsen





Blir alldeles randig i huvudet av att titta på den, men den är så fin!

En gnistrande morgon

Jag gick upp vid ungefär klockan nio idag. Sov lite halvtaskigt inatt, hade svårt att hitta något bra sätt att ligga på och lillknodden hade hicka. En minus var det ute när jag gick till affären för att köpa mjölk vid halv tio (pankakor och ärtsoppa står på kvällens meny). Stoppade med mig kameran i jackfickan, för man vet ju aldrig när det där prefekta fotoögonblicket dyker upp!
Halv ett idag ska jag träffa syster på stan och göra mitt bästa för att inhandla lite julklappar..




                

Nu längtar jag till snön

Yes yes yes!

Tömde brevlådan nyss när jag kom hem från middag hos min moster. Jag hade fått brev från Försäkringskassan där de beviljar HEL havandeskapspenning. Underbart! Tidigare tänkte de bara bevilja halv, men jag skickade in en överklagan samma dag som jag fick beskedet och det gav uppenbarligen resultat! Nu är jag verkligen fruktansvärt less på alla dessa papper som ska skickas fram och tillbaka! I brevet där det står att jag är beviljad den HP som jag sökt bifogade de ännu en blankett som jag ska fylla i och skicka tillbaka. There´s no end!

Min morgonvy

Det gnistrade i gräset i morse när jag gick upp. Så härligt att vintern nästan är här! Tror att jag längtar mest efter vintern för att jag vet att då är det inte långt kvar innan pyret tittar ut. Längtar nå fruktansvärt mycket nu!




Nu ska tiden bara rasa iväg tycker jag..

Mer babykläder!

Här är resten av kläderna. Nästan allt är sånt som jag och mina syskon har tultat runt i.

                                                                        

Bebiskläder

Det har hunnit bli en del nu..

           
          
        

Har inte hunnit fota allt än.. Har en hel låda med saker som jag har använt som liten knodd också! Några av byxorna på bilderna har jag sytt och den stickade koftan med tillhörande mössa tror jag att min bror har haft.

Vad ska jag göra med dagen?

Nu har jag suttit framför datorn i sägert 3 timmar, ätit en och en annan kanelbulle och fått några trevliga sparkar några millimeter från revbenen. Inte långt kvar nu innan lillknodden kan massakera mina revben på riktigt! Har suttit på blocket hela förmiddagen och spanat efter barnvagn. Vi har bestämt oss för en Teutonia Fun.
Hade planer på att ta mig ner på stan för att lämna papper till chefen som ska skickas till försäkringskassan, lämna in ringen (äntligen finns alla papper på plats) och ta en runda förbi apoteket. Men jag orkar inte!! Känner mig bara eländig idag och tycker synd om mig själv! Vill bara att M ska komma hem igen, hoppas veckan går fort!

Vagnen:
Bild: google.se

Nu ska jag skala potatis och koka fiskbullar

Kolla vilka snyggingar det blev!

Mina livs första kanelbullar som jag bakar helt på egen hand!




Nu är det te och bulle som gäller. MUMS!!


Bullbakardag

Ingredienser:

50g Jäst

5 dl mjölk

1 dl socker

100-125g margarin eller smör (om flytande ca 1dl)

½ tsk salt

1,4 L vetemjöl


Ugn 225-250 grader


Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken värm till ca 37 grader (fingervarmt).  Smula jästen i en bunke, häll i socker, salt, mjölk och nästan allt mjöl (ca 1 Lresten använder du vid "utbakning" så blir inte bullarna så torra). Rör om ordentligt och låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Dela degen i 4 delar och kavla ut på en bakplåt eller bakbord. Bre på margarin och strö på socker och kanel. Rulla degen till en rulle och skär i 10 skivor.  Låt jäsa i 30 minuter till på smörad plåt eller i bullpapper. Pensla med ägg och pärlsocker, grädda på 225-250 grader ca 6-7 minuter mitt i ugnen.

Tips:  Om du använder vanlig jäst blandar du den med mjölken i kastrullen och använder du torrjäst blandar du den med mjölet.




 

Mina bullar är just nu under konstruktion. Är så sugen!!!