Måndag: Nedräkningen börjar..

30 minuter kvar!! The countdown has officially started. Snart är det dax att dra på sig partybootsen och shejka loss (...skön stavning..... Hehe =)

Måndag: Tidsfördriv!!!

Hur ska jag få tiden att gå? Jag har verkligen svårt att koncentrera mig.. Det pirrar så fort jag tänker på hur roligt jag ska få med alla härliga människor jag känner. Champagne med jordgubbar och grillning på det, finns det något bättre? Det är i och för sig ganska kyligt idag. Eller friskt om man föredrar det. Typ nordliga vindar. Jag tror inte att jag kan komma ihåg någon valborg då det har varit riktigt varmt ute. Det har alltid varit så att man fryser. Det hade varit guld med runt 20 grader som det var för bara någon dag sen.

Måndag: Volymtång!!

När jag var på stan här om dagen höll några frisörelever från Linneskolan på att styla hår gratis. De använde en volymtång på en tjeje efter att de hade plattet hennes hår, det blev väldigt fint! Nu är jag också på jakt efter en sån. Vad kan man köpa sådana och vad kostar de??! Någon som vet?

//Hårfager

Måndag: En typisk sista-April-dag för mig

Eftersom att jag idag sitter på jobbet under sista april sabbar det traditionerna en aning, men det får jag leva med. Istället drömmer jag mig tillbaka till förrförra årets sista april. Då bodde jag fortfarande hemma så jag och min systerklev upp ungfär samtidigt (ca 05.30) på morgonen. Vi grundade stadigt med havregrynsgröt och en varsin kopp starktkaffe för att orka med morgonen. Då hade vi en inneboende från vendel som alrig ahde sätt forsränningen eller haft champagnefrukost. Vi blev självklart tvugna att skola in honom i Uppsalafirandet. Efter frukosten bar det av ner mot stan, möta upp kompisar och ta plats vid bryggan. Detta är varje år mycket lättare sagt än gjort!! 2/3 delar av stan är redan igång och alla tänker samma sak. Vi lyckades hursom helst hitta en guldplats på första parket bland en massa trevliga människor. Där ven sen champagnekorkarna i luften och jordgubbarna bjöds laget runt. Snart kom "båtarna"  och ett jordgubbskrig utbröt. Jakie (inneboende) fick in några klockrena träffar. Efter det blev det toalettbesök och slottsbacken. Några kompisar från vänge hade pimpat upp en rulator med rosa luddiga handlag, glittriga klistemärken, ölhylla och en övertejpad bergsprängare som skrålade på högsta volym. De hade även installerat en ringklocka och backseglar. Ni kanske fattar hur jag låg och garvade dubbelvikt när en av killarna gled genom stan  släpandes på rulatorn ifört ett par svarta pilotbrillor med en öl i högsta hugg. Efter slottsbacken bler det Ekonomikumparken. Där var det lika smockat med folk (om inte mer).
dax för att sova middag runt tresnåret. Efter det pizza på luthagens och en stunds sömn på maten. Vid 17 var det bara att börja festa igen. Fram med drickan som fanns kvar!! Hemmafest på schemat, sen utgång. Man var lagom slut när man kom hem vid 6 tiden morgonen efter. Vi konstaterade att vi varit vakna och festat i 25 timmar i sträck. Stark jobbat flickor och pojkar!


Måndag: sista april!!

Nu sitter jag på jobbet. Det kändes helt öde när jag cyklade hit imorse, vanligtvis brukar man inte höra sig själv tänka! Det känns tungt att sitta här och tänka på att just nu sitter mina nära och kära på champagenfrukost och väntar på att forsräningen ska komma igång!! Jag vill också!!!! Kl 12.00 sharp cruisar jag med min hem och hämtar champagnen, sen är det slottsbacken nästa!! Väldigt många kör med klämdag idag. Båda mina föräldrar är lediga, min lillasyster är på väg ner på stan och min bror lär jag träffa vilken minut som hels (vi jobbar på samma jobb).

Vad ska uppsalabefolkningen hitta på efter kl 12.00??

Happy Valborg på er!

Fredag: Första fotosessionen

Det var så kul på min första fotosession i riktig studio var så roligt! Jag älskar verkligen att stå framför kameran!!
Nu är det nästan ett år sen bilderna togs. Än har jag faktiskt inte tagit några fler eftersom att jag faktiskt känner mig nervös och orolig att fotas av en fotograf som jag inte känner. Han som tog dessa bilder är en gammal kompis som jag inte har kontakt med längre av fler olika anledningar. Här är nåra bilder från första sessionen utomhus och i studio (eftersom jag är på jobbet få jag lägga upp resten sen)

image13


image14


image15

Jag känner mig nöjd med bilderna och ser verkligen fram eemot att ta fler!

Tisdag: Shoe freak

Var på stan med syster igår. Det finns så mycket brutalt snygga skor i så många butiker! Nästan alla skor som jag vill ha kostar runt 800kr. Jag är en riktig skomissbrukare. Skovärldens narkoman! Behöver klacka om en hel del skor också... Igen... Nackdelen med skor som har klackar är att man måste kosta på sig att klacka om dem lite nu och då. Så det är ingen eng¨nskostnad att köpa skor!! Ska få ett par extremt snygga skor av min syrra i födelsedagspresent! Hon ville att jag skulle säga om jag tyckte om dem eller inte innan hon köpte dem Jag tyckte inte bara om dem, jag ÄLSKADE dem! De har ingen klack btw.

Om jag var rik skulle jag garanterat ha rum fyllda med bara skor. Jag skulle vara en såndär människa som köper ett par skor, använder dem en gång och sen köper nya. Älskar skor!!

Fredag: Boxningssäck?

Jag undrar vad en boxningssäck och handskar kostar. Skulle vara skönt att ha hemma i arbetsrummet.

Fredag: Ursäkta röran!

der är en väldi mess i min blogg just nu. Jag vet inte hur jag ska göra för att ändra kategori på tidigareinlägg. Nu har jag gått in i inlägget och ändrat precis som man gör om man ska skriva något extra, lägga till/ ta bort... Men då äldras ju datumet också?! Aja, det får väl vara så då! eller har någon något tips på hur jags ska göra??

fredag: Lugg!!!!

Klippte lugg igår. Hade ångest hela kvällen efter det! Vet inte vad jag tänkte. Tyckte att det var riktigt illa senast jag hade lugg, trodde jag att det skullebli bättre nu eller? har luggen uppsatt idag på jobbet, blir arg bara jag tittar på mig själv annars!
En bra sak är iaf att det är fest och utgång ikväll. Det känns verkligen som att min födelsedag har varat i flera dagar nu! Känner mig så uppvaktad! Jag bjöd över båda familjerna, eller ska jag säga alla tre (mamma och co, pappa och co och marcus föräldrar och co), på fika i förrgår. Det blev lyckat! Fick dom fina skorna av emmie!! Jippi! Fast jag måste köpa impregneringsspray innan jag kan använda dom. Lämnade in tre par sor hos skomakaren igår också. En söt engelsman tog emot mina skor. Alla tre skaklackas om, ett par ska sulas om och sys också. Helt sönderfestade!! Men jag måste köpa nya skor idag som jag kan ha på mig ikväll eftersom att jag inte får tillbaka mina skor förrän tidigast Söndag. Typiskt, jag som ville ha mina Vagabond..

Fredag: Sömn-fobi, känslan av att vara livrädd för för något livsnödvändigt

Nu förtiden sover jag helt ok. Jag har börjat drömma lite konstiga saker ibland igen och när jag vaknar har jag ibland ont i hela kroppen utan anledning. För några år sedan hade jag de största sömnbesvären någonsin. Jag hade nästan sömnfobi. När det blev mörkt ute och jag skulle göra mig klar för att gå och lägga mig kom ångesten smygande. Jag kände mig som att jag var den sista människan på jorden. När folk omkring mig somnade övergav de mig. Ångesten för att inte kunna somna blandades med obehagliga tankar. Dödsångest, att förlora en familjemedlem, saker jag ångrar.. allt kom samtidigt. Varje natt grät jag mig till sömns. Jag sökte aldrig hjälp för mina problem, idag inser jag att jag borde ha gjort det. Det som sen blev ett problem (säkert som följd av att jag inte sökte hjälp) är ett senare kapitel.
Känslan av att vara livrädd för något livsnödvändigt som du inte kan fly från går inte att beskriva. Att varje dag under ett års tid behöva leva och genomgå den skräcken är jag livrädd för att behöva genomgå igen!!

Torsda: Drömbilen blev sopor

Min älskling M byggde sin drömbil för ca ett år sen. På två sekunder togs det från honom. Han blev påkörd av en traktor som svängde vänster. Efter att ha snurrat runt på vägen träffade han ett stenrös med förarsidan och började volta ut i skogen, där ställde sig bilen på grillen och fortsatte snurra, kapade några träd ca fem meter upp i luften och landade på tak fastkilad mellan två träd. Mellan golv och ratt var det bara 15 cm, där fanns också Ms fötter. Som tur är klarade sig min älskling med lindriga skador. God bless säkerhetsbälten! (Det hade varit guld att kuna glida i sommarvärmen med pärlan nu!)

Bilder:

image7


image8


image9


image10


image11


image12

Erkänn att det är grymt att han byggde och finansierade den själv från början till slut!

Torsdag: let it shine!

Solen skiner och det är toppenväder på andra sidan fönstret. Om ca 30 minuter är ännu en arbetsdag förbi, då bär det av ner på stan. Jag åt ingen lunch idag,mycket onödigt, nu skriker magen! Ser värkligen fram mot en härlig sallad i solen. Sen ska jag köpa en massa vitaminer och andra nyttigheter. Beach -07 here I come!


Torsdag: One more thing...

Måste bara tillägga: Att handla secondhand är inte bara bra för ekonomin utan gynnar även många gånger behövande. Oftast jobbar människorna i butikerna ideellt och pengarna går till någon form av välgörenhet.

Tips för den som har svårt för second hand: Gå till de mer välsorterade secondhandbutikerna, de har många bra sådana i bl.a Stockholm (eftersom att jag är så dålig på gator kan jag tyvärr inte ge något exempel!!).
Tvätta kläderna innan du använder dem (ta även för vana att göra det när du handlar i "vanliga" butiker. Förstå hur många fingrar som har tagit i just det plagget och hur många som också har provat det och/eller tappat det på golvet)

Gör en gör god gärning, shoppa secondhand!


...Tack för mig...


Torsdag: Skynda - fynda - secondhand!

Igår var jag helt inställd på att ta bussen ner på stan efter jobbet. När jag kom hem var jag trött och hade helt tappat lusten. Istället hamnade jag på soffan och tittade på sjunde himlen. Efter en stund ringde min kompis Alma och drog med mig ut på secondhand shopping. Lika roligt varje gång! På det första stället vi var på ("Fyren" vid livets ord, nyöppnat) fyndade jag en väska/necessär (stavning?) av märket Dior. I princip oanvänd! 25 kr!! Helt klart prisvärd. Jag är 99% säker på att det är en äkta, med tanke på hur välsydd den är och att det står Christian Dior även på själva "handtaget"till dragkedjan. (ett bra tips, kopior finns det gott om, men i princip ingen kostar på att efterhärma dragkedjan och liknande smådetaljer)..

Jag har fläskat på mig lite, gått upp två storlekar i jeans i runda slängar. Mina 25" är på gränsen för små så jag behövde (/behöver) ett par nya jeans. Jag lyckades fynda ett par nästan exakt likadana svarta jeans som ja redan har (kalla mig tråkig) , bara storleken större, på Röda korsets secondhand. 40 kr fick jag ge för dem! Jag betalade ca 500kr för mina gammla i butiken. Riktigt kap! De här jeansen är dock lite vidare längre ner på benen, inte stuprör som mina tidigare. Ska ta in dem lite. det är nyggare med smalare ben på jenas till skor med klackar tycker jag! Men smaken är ju som baken... som tur är!

För ca en vecka sen fyndade jag en svart (äkta) läderväska för 35 kr, också Röda korset. Den är numera min favvoväska!

En hyllning till secondhand!!

Onsdag: Ursäkta, har du sett min tråd?

Jag har helt tappat tråden när det gäller mode etc. Det går upp och ner hela tiden, förr var jag alltid på topp. Jag tror i och för sig att det har att göra med att jag har gått upp i vikt. Det ärinte lika kul att klä på sig på morgonen när kläderna man vil ha inte passar!! Blir lika arg och frustrerad varje gång.. Hade jag råd att köpa ett träningskort skulle jag ha gjort det för länge sen!

Onsdag: By the way!

Glömde att upplysa om att Sjunde himlen går kl: 15.40 på femman, vardagar.

Ett annat riktigt bra program som precis har börjat är Kyle yx. Såg första avsnittet och blev frälst! Torsdagar 20.00, 5:an. Toppenserie! (Desperate Housewifes och Ugly Betty går också på 5:an, tisdagar, 20.00/21.00)

Onsdag: Telefonköer jorden runt!!!

Igår skulle ja ringa till sjukhuset. Jag fick svar direkt av en trevlig dam som sa att jag hade ringt till fel avdelning. Efter det började helvetet. Jag ringde det rätta nummret i 45 minuter innanj ag blev placerad i telefonkö. Väl i kön fick jag sitta med mobilen klistrad mot örat i yttligare 15 minuter innan jag fick svar. Ett litet samtal från mobil til fast teefon är typ rena rånet vanligtvis, hur kul är det då att behöva sitte en timme i telefon!! Gaah!

Onsdag: Ringen

Min förlovningsring håller på att tappa stenen! Det är en stor sten i mitten som sitter löst, den skallrar om man rör handen. Vi gick till Guldfynd förra veckan och hörde efter vad man skulle göra åt saken. Där sa dem att jag kan lämna den till dem så löder deras guldsmed fast stenen, men jag får inte tillbaka ringen på en och en halv månad!! Snyft, känner mig helt naken utan ringen. Fast det skule inte vara vidare kul att tappa stenen heller. Då kanske jag kan passa på att få den graverad med en gång! =)

Onsdag: Sjunde himlen

Ni trogna sjundehimlen fans vet  att det underbara programmet har börjar om på nytt. Innan jag kom in i serien tyckte jag att programmet absolut tillhörde top fem av världens tramsigaste sunkserier. Men sen blev jag sold! Vet fortfarande inte hur det gick till! Men jag måste ändå hålla med om att ibland är det svårt att titta när det låter som att skådespelarna (speciellt barnen) står och läser innantill en moralpredikan. But I still love it!


Tisdag: Mat?

Det är förbannat svårt att komma på vad man ska äta under veckan. Jag och M har börjat planera hela veckans mat (fast det faller nog oftast på min lott). Men det bir bara att man går och harvar i gamla spår, kommer ju aldrig på något nytt! Det är smart att lägga upp hela veckans mat på söndagen veckan innan. Då slipper man trassla under veckorna och man spar pengar eftersom man inte handlar onödiga saker som står och blir gamla för att de inte används.
Måste bara på berömma min underbara pojkvän för att han är så duktig på att laga mat. Jag behöver i princip aldrig stå i köket, det fixar han! Det kunde jag aldrig tro när ag precis lärde känna honom: killen som levde på Maxmat!

Tisdag: Hej världen!

Jag känner mig väldigt uppåt idag, det gör Kajsa också. Inte en lugnt stund får man! Hon vill hela tiden leka och ha uppmärksamhet. Det är först nu på lunchen som hon trackar någon annan än mig. Hon sitter stadigt parkerad i lunchrummet och ser söt ut när killarna äter i hopp om att få något (vilket hon vet att hon brukar få!).

Jag drömde om Jesper igår, den lilla bebisen ja berättade om. Kom på det idag när jag vaknade, konstigt nog. Kommer inte ihåg riktigt vad drömmen handlade om.. Jag tror att det var en bra dröm iaf för jag ville helst fortsätta drömma när jag vaknade av Ms klocka. BEBISLÄNGTAN AB kallas det jag går igenom nu... IGEN!! Typiskt, går runt som en skenderiktig tik, typ. Vilken liknelse!

Måndag: Money, Money, Money ?!

Det finns många där ute som tycker att det ibland är pengabrist. Jag är garanterat en av dem! En tjejkompis till mig berättade att hon hade en kompis som brukar sy "minisar", alltså byxor till nyfödda bebisar, och sälja på tradera bl.a. Jag har kommit underfund med att det inte är en så dum idé! Jag kan ju sy! Jag har bestämt mig för att sy saker, allt som faller mig in så länge jag har tid och lust, och sälja. det blir alltid lite extra klirr i kassan!

Why not liksom?

Måndag: Utbildning??

Jag är väldigt sugen på att utbilda mig till målare. Snickare skulle också vara kul! Jag är världens mest flickiga prinsesstjej med tussetuss och gullegull och allt rosa fluffigt glitter man kan tänka sig osv osv... Iaf när jag var liten. Många lsom känner mig åter förvånade när jag säger att jag vill bli billackerare, målade eller snickare. Typisktmansdominerade yrken. Visst vill jag bli designer också, men just nu känns der mer rimligt och logiskt att kanske inrikta sig på något av de äldre hantverksyrkena. Min morfar är utbildad målarmästare och min pappa utbildade sig också en gång i tiden till målare... Känns lite trist att gå i deras forspår. Det är roligare att gå åt ett helt annat håll. Fast samtidigt så kan jag inte tänka så. Jag har lovat mig själv att inte låta någon eller något bestämma över mina beslut. Större delen av min släkt har genom åren trott att jag ska bli sömmerska eller någon form av designer/skapare. Dom har jublat och sagt att jag är precis som mamma och går i hennes forspår... bla bla ... bla!! BLÄ! Inget ont mot min mamma eller hennes beslut och val här i livet (love u momy!). Men det är så fruktansvärt tråkigt att hela tiden bli liknad eller jämförd med någon annan. Jag vill bara vara jag och bara bli jämförd med mig själv!

Det skulle kanske vara kul att bli maskinförare. I alla fall att prova på.. Men jag skulle med ganska stor säkerhet tröttna efter ett kort tag. Inspirationen till att bli maskinförare har jag fått av min pojkvän/sambo som kör bl.a dumper, hjullastare och ibland lastbil. Han föddes till att bli maskinförare och meka bilar. Som min kusin sa till min bror när han retade henne för att hon var tvungen till så många körlektioner (ber om ursäkt för språket i förväg..!) : "du föddes f*n med bilen i ar*let". Med andra ord, vissa har lätt för vissa saker och vissa har lätt för andra...

Tappade tråden lite. Det är svårt att veta var man ska vända sig för att få rätt information och utbildning.. Förslag someone?


Måndag: Håret...

Min lugg har blivit jobbigt lång nu, precis så att den hela tiden tar i ögonfransarna när man blinkar. Känns onödigt att klippa sig redan! Sparar ut den så får jag se vad jag gör sen. Ska göra en toning snar tror jag. Håret blir så blankt och int av det! Plus att det får lite fräschare färg också!

Just nu känner jag mig väldigt less på att gå ut på krogen eller gå på fester. Har helt tappat stinget! PartyFina is gone for the moment. Känner mig ganska lost när det gäller vad jag ska klä på mig på morgonen. Idag har jag världens mest oheta stil i mitt livs historia tror jag. Svarta halvtighta mjukisbyxor som har blivit uttöjda i rumpan och knäna, vita och blåa strumpor med katter på, tofflor, en mörkblå kofta med guldknappar och ett vitt linne (för att inte tala om mormorstrosorna som gömmer sig under det vackra skalet). På skallen har jag et oborstat hår som hade behövt bli tvättat igår. Helt otroligt!! Känns inte som jag... men som sagt: en veckas sjukdom tar på krafterna. När jag klevin genom dörren imorse trodde väl kollegerna att det vare någon som hade hundnappat min vovve och kom invalsande på kontoret.

Måndag: Tillbaka till verkligheten

Nu är jag tillbaka på jobbet efter en veckas sjukdom. Har varit ruskigt förkyld! Får fortfarsnde inte sova på nätterna för att jag ligger och hostar. Det är syndast om mig just nu!!! det är ganska synd om M också i och för sig, jag har smittat honom... Förlåt älskling!

Var hemma hos Henke och Camilla igår. Deras kompisar Jocke och Dénis fick en liten Jesper i måndags förra veckan. Han är helt underbart söt!! Så liten! Storasyster Jonna är lite avis nu när hon måste dela uppmärksamheten med en ny bebis. När Camilla var på undersökning här om dagen konstaterade de, efter mätning och vägning, att hon kanske hade gått en månad längre än vad de tidigare trott! Det är tidigare beräknat att hon ska ha barnet i början av augusti, men nu är dom inte så säkra längre.

Jag vill också ha barn nu. Många tycker att det är alldeles för tigit, men det finns aldrig något perfekt tillfälle att skaffa barn. Jag har jobb, stadig pojkvän som har ett bra jobb och en fin lägenhet som vi själva äger. Många har att man vil resa o. dyl som argument för att inte skaffa barn, men det kan man väl göra ändå! allt är möjligt bara man själv vill! Gäller bara att få M att förstå det också! =)

Känn ingen press gubben.. hmmn..

Tisdag: Det blev lugg...

Jag var väldigt missnöjd när marcus hämtade mig i bilen för nogra dagar sedan. Jag hade klippt lugg och mådde inte bra över det! Kände mig som en hydda i håret, såg ut som en iaf! Som tur är har jag snabbväxande hår, idag är det någon cm längre. En cm är inte så mycket, men för en lugg gör det mycket! Gjorde blonda slingor också, ser vårfräscht ut. Men jag funderar på att ge hela håret en omgång med en toning. Det ger fin glans och färg! Var på kryssning förra helgen! Min födelsedagspresent från marcus. De hade massa rea i sin Tax free. Passade på att köpa dyrt puder, hårinpackning och glansspray.

Jag rekomenderar starkt att ta hand om sitt hår nu när solen börjar titta fram igen! Tänk att du ska kunna göra solkatter med håret (lätt överdrift), så blankt ska det vara! Gå till frisören och gör en ordentlig genomklippning, ta hellre lite för mycket än för lit. Bort med alla kluvna och torra hårtoppar! Gör en närande hårinpackning som du låter sitta i några timmar medan du tvättar, tittar på tv, läser gör manikyr eller vad du nu pysslar med. Känns några timmar som lång tid kan du leta upp en bastu att sitta i med hårinpackningen i håret i några minuter. Torka håret och plattånga det (använd värmeskyddande pray eller liknande), pricken över i:et är glansspray i en lätt dusch och använd händerna eller en kam för att få ut det i hela håret (ha inte i för mycket, en eller två duschar räcker för mitt hår. Det är mellanlångt och ganska tjockt). Voila! Ett blankt och fint hår!


Något som jag är noga med är att borsta håret. Borsta håret innan du tvättar eller blöter det. Borsta det igen när du har balsam i håret och sen igen innan du låter det torka. Borsta innan du går och lägger dig och när du vaknar. Om du kammar eller borstar håret försiktigt men ofta hinner du inte trassla till det eller bygga upp svårare tovor som sliter sönder håret när du sen ska reda ut dem. Börja vid topparna och arbeta dig uppåt!