Pirrig!

Vovven var inte med vaplar. Allt var ua (utan anmärkning). "Bastant liten dam" sa veterinären Börje. Men det berodde inte på några valpar, bara kraftig benstomme...!

Min tjejkompis är med barn i ca 19:e veckan. Jag verkar vara med pirrig och uppspelt än blivande mamman och pappan. Idag ska de på ultraljud och får kanske reda på barnets kön. Inte för att det har någon betydelse, men det är roligt att veta! JAG ÄR JÄTTEPIRRIG! Tänk om något skulle vara fel?! Telefontrackar henne hela tiden. Vill veta NYSS hur allt står till, om en stund är för lång tid att vänta! Gud så mysigt med en liten bebis! Det är väl inte dags för mig än på några år antar jag. Men det är ju fullt tillåtet att längta.
Undrar hur stor chansen är att man får tvillingar?

Klantigheternas och onturens afton

Jag förstår inte hur jag kan vara så klantig och jämt tappa bort bankomatkort, leg och dylikt! Jag är inte förr för att äga eller hålla koll på något sådant! Senast när jag var ut på krogen började jag med att svepa ut två öl över bordet, efter det står jag och förfryser tårna i en lång kö in till ett ställe som jag inte ens vet att vi kommer in på, "en in en ut". Vi ger upp i kön och jag smyger iväg för att gå på "damrumet" i en snödriva. Efter att ha förfryst häcken kilar vi vidrare till Flustret (only God knows why), för att inse fakta att vi är för unga. Någonstans mellan förfrysta tår och nedslaget hopp hinner jag ringa och spärra mitt bankkort som jag är helt säker på att jag blivit bestulen på i kön till BJ.
Innan jag sen tar en taxi hem med M som jag mött upp inne på Sevén, hinner jag kleta ner min lånade dunjacka med sås från en cheeseburgare (den första tanken som slår mig är : Sås?!?! Cheeseburgare är typ världens mest torra såslösa hamburgare, men ack så god). På något vänster lyckas jag sulla runt den där lilla gnuttan tomatsås på jackärmen. Hoppas att jackan går att tvätta, det är min systers.
Väl hemma somnar jag som en stock och vaknar väldigt bakis och knallar upp för att dricka vatten och bända isär ögonen. Hatar att somna med smink. När jag ännu en gång letar igenom jackan för att verkligen försäkra mig om att jag har fått med mig allt hem upptäcker jag två små förädiska fickor i brösthöjd på jackan. I den ena lilla ynkliga, nästa obefintliga fickan, ligger (bomp, bomp, baaah) mitt bankomatkort!!! Skiiiit! Nu kan jag inte ta ut några pengar förrän slutet på veckan! Som tur är har jag en vädligt snäll och givmild pojkvän/sambo som hjälper mig överleva fram tills dess.


En reminder till mig själv: Lämna korth*lv*tet hemma för "?!#i#@!*^!"...*cencur*


Pärlan på tjocken?!

Min mamma tar typ rekord i klantighet ibland. Min hund, Kajsa, löpte för ca 3 veckor sen. Mamma har alltid predikat om hur jag absolut inte får låta henne gå lös och hälsa på andra hundar under löptiden. Men hon klantar sig självklart och låter Kajsa springa fram och hälsa på två Jack russel valpa/unghundar, varpå en klamrar sig fast på min lilla pärla och börjar jucka!!! Trodde inte mina öron när mamma kröp till korset på kvällen. Så idag är det ultraljud för lille doggisen. Visst är det mysigt med valpar, men hon är vara ca 1½ år och vaplar tar myyyyycke tid, tid som jag eller min sambo inte har! Får se vad det blir av det här... förhoppningsvis är det inga valpar på G. Har inte ens vågar berätta för M än!

Håller tummarna för det bästa!

Snigel med soppatorsk vs min jobbdator...

Jag ville bara säga at jag verkligen INTE tycker om när jag har suttit och skrivit något som jag blev nöjd med och så försvinner det för att datorn hänger sig." Skit bakom tangenterna" eller "dumstyrd" dator länker väl många då.. Men den här skitburken har hämngt med ett tag. Chefens exdator som hon skickade ut på lagret sitter jag och klinkar på under dagarna! Inte det bästa av datorer. Tror aldrig att något är gjort eller åtgärdat någonsin! Det här datorn får en snigel med soppatorsk att verka snabb...

En mörk dag

I morse gick jag till jobbet med Kajsa som vanligt. Halvvägs ringde min pojkvän M och berättar att två bussar har krockat strax utanför Alunda. Hans mamma och syster åker alltid med just den bussen. Som tur var var hans syster kvar hemma och Ms mama och pappa åkte bil in till stan. De åkte bakom en buss som mötte en annan, sen smällde det. Bussarna vek av vägen åt varsit håll. Hela långsidan på ena bussen var som borttrollad och människor satt fastnaglade mot rutor och stolar. Ms mamma satt i bilen precis bakom och såg vad som kunde ha blivit hennes öde den morgonen. Snart rapporteras sex personer döda som radas upp i diket för att senare föras iväg. Antalet skadade är stort.
När jag hörde nyheten rann det av mig snabb, det var bara en krock i mängden. Men nu, i efterhand, känner jag hur det knyter sig i magen. Jag var tvungen att ringa Ms mamma och prata med henne. Hon lät fortfarande chockad. "Det var så enkelt" sa hon, "Det såg så lätt ut". "Det borde inte se så lätt ut".
Jag ska vara lycklig att jag inte färlorade någon i olyckan. Mina tankar går hela tiden till de anhöriga som förlorade någon de höll kär. Det gör fruktansvärt ont vid tanken på att någon miste en syster, bror mamma eller pappa, dotter eller son idag... "det var så enkelt"...


Jag älskar er alla mina nära och kära. Ingen nämnd ingen glömd.


Uppsala around and back

Senaste typ två åren har det hänt mycket i mitt liv har jag kommit under fund med. Jag har flyttat hemmifrån två gånger, bytt skola, flyttat mellan mamma och pappa. Gjort slut med en kille,hittat en ny, och förlovat mig. Mitt upp i alltihopa skaffade jag hund också. Eller det var ju iofs nästan 1½ år sen. På det har jag tagit studenten och hunnit jobba på tre olika ställen. Det är först nu när jag börja landa som jag börjar bli stressad över hur mycket jag har flängt omkring. Ändå börjar jag bli sugen på att resa och plugga! Jag har några tjejkompisar som har flyttat till Paris och pluggar franska. När jag lläste i den ena tjejens blogg blev jag såååå sugen på att börja läsa franska jag också! Jag har Spanska i mig sen tidigare men det känns inte riktigt lika kul för tillfället. Någonstans vill jag resa inom en inte allt för lång framtid.

Nu ska jag iväg och köpa en studsmatta med min sambo. Riktigt bra för att komma i form till sommaren har en fågel viskat i mitt öra..