En vägvisare till livets väsentligheter med livets pärlor

Meditationsplatsen är uppbyggd av en stor cirkel med nio stenar som alla har olika betydelse, tillsammans bildar de frälsarkransen. Jag och syster gick dit under våran promenad med Kajsa. Varken jag eller hon (vad jag vet) är troende, men det är ändå en väldigt fin plats att besöka. Den ligger uppe på en ganska hög kulle ut mot gamla uppsala.

Pärlorna och dess betydelse

"För flera år sedan skapade biskop Martin Lönnebo ett radbans till hjälp för bön och meditation som han gav namnet Frälsarkransen. De färgade pärlorna på ett armband har sin betydelse och mening. Frälsarkransen har fått stor spridning och betytt mycket för många människor: för konfirmander och äldre ungdomar, för pilgrimer och gudstjänstfirare. Ibland kallas pärlorna också för Livspärlorna."



"Den gyllene pärlan påminner om att det finns någon som alltid är med och som vakar över oss. Den är kransen början och slut."



"Den vita pärlan manar oss att våga börja om på nytt. Den rymmer dopets löfte om obegränsad nåd och förlåtelse. Det är aldrig för sent."



"Den pärlemorskimrande lilla pärlan riktar tanken inåt, till den vi är när yttre roller skalas bort. Den påminner om att vi är skapade till Guds avbild."



"Den sandbruna pärlan symboliserar motgångar, stunder då livet ter sig som en öken. Men att acceptera svårigheter är ett steg mot att besegra dem."



"Den himmelsblå pärlan är livets rastplats. Där i lugnet närs livslust och livsmod. Här får vi vara utan att göra. Här finns inga krav. Njut."



"Tre små vita pärlor rymmer hjärtats innersta hemligheter. De som vi inte pratar med någon om, eller de som vi ännu inte har ord för."



"Den vita pärlan står för godhetens seger över ondskan. För hoppet som övervinner oro och rädsla. Den vill frid och ljus." (Observera att "pärlan" på stenen var sluten och utbytt mor en gråsten då jag tog bilden.. Passande till namnet kanske?.. "Uppståndelsepärlan"..)



"Alla liv rymmer kärlek, de människor vi älskar och de som älskar oss. Kärlekspärlorna är två. Att älska är livets stora, flödande gåva."



"Den svarta pärlan står för livets tyngsta och mörkaste stunder. Men, för att uppleva dagen måste man utstå natten,. Gud är inte borta."


Rent spontant gick jag först fram till Jagpärlan, men efter att ha läst alla de olika betydelserna dras jag till Bekymmerslöshetspärlan. Vilken pärla dras du till spontant, och vilken dras du till efter att ha läst dess betydelse?

All information om pärlorna har jag tagit ifrån broschyrerna som finns att hämta på platsen. Mer info finns på
hemsidan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback