Onsdag: Vårtrender!

Jag tror hårt på bl.a röda accessoarer i vår. Bara en liten färgkligg av rött, skor, bälte/skärp, smycken, väska eller solglasögon. Välj något, inte allt samtidigt!

Solglasögon med plastbågar i vitt, svart, blått eller rött. Inte allt för stora! Förra säsongen fick jag personligen en överdos av spyfluge size på solbrillor. Kör på snäppet mindre.

Rött, serist,blåklintsblått och gult är stort hela våren. Speciellt gult och blått till sommaren, vitt funkar självklart alltid! Våga färg på skorna. Går du klädd i något enfärgat, typ svart eller vitt, kan du enkelt piffa upp outfiten med färgade skor och kanske blafigt armband i samma färg.

Matcha INTE ögonskuggan med färgen på kläderna, se vad som passar ditt ansikte ist. Håll en naturlig bas med en lätt rosa eller persikofärgad ton på kinderna och neutrala läppar. Sätt färg på ögonen med någon pastellfärgad ögonskugga och svarta fransar som ramar in. Om du inte är mycket för pastell är guld silver och koppar väldigt hett. Kombinera olika färger på skuggan. En enbart gul makeup kan få dig att se sjuk ut, en blå kan se ut som en blåtira.


Satsa på rosa naglar. Rosa i alla färger, neon, metallic, babyrosa och svagt skimrande. Naturella naglar med ett blankt överlack eller fransk manikyr funkar alltid, men kan kännas lite tråkigt ibland.


Onsdag: HICK! 20 år, där går gränsen!

Nu är man 20 fyllda. Blev uppvaktad på morgonen av Pappa och lillasyster med tårta och paket. Dom ringde på dörren vid kl 07.15. Jag hade redan varit uppe en stund och kände mig ganska pigg. Syster däremot såg inte riktigt lika övertygande ut! HAHA!
Tårtan var väldigt god, bakades vid 4 snåret samma morgon (Ska hem sen och äta en bit till btw). Eftersom vi var på teater igår så kommer hela tjocka släkten och firar ikväll ist. Ringde precis och beställde en 16 bitars blåbärsprinsess. Blir riktigt sugen när jag tänker på det!! ÅH GUD SÅ GOTT! Har massa chokladmuffins och bullar hemma som väntar också. MUMMA!
Fick presentkort på Systemet av pappa, klockrent!! Visste inte ens att det gick att köpa. Har fått en plattång, ett frisörbesök och en riktigt bra sport-BH också (väldigt uppskattat med tanke på hur dyra dom är! Likaså att gå till frissan). Ska få min present från syster idag.. tror att det är skorna som jag fick prova. Då blir jag väldigt glad!! Jag vet inte exakt vad det är som jag får av M. Eller jag vet att vi ska resa, men jag vet inte var eller hur. Han ger små ledtrådar hela tiden. Jag ska packa en väska, ta ledigt på måndag, jag kommer kunna använda både polo och bikini, vi kommer behöva bilen och jag kommer vara med honom från det att jag kommer hem från krogen på Fredag. Jag tror att det är en kryssning eller en spahelg. Riktigt nice isf.

Äntligen har vi rensat på balkongen. Tog bort det sista vid elva igår kväll/natt. Grannarna måste ha trott att vi hade styckmördat någon eller nåt.. Gick med två stora sopsäckar var som vi skickade ner från balkongen för att sen släpa iväg i mörkret mot bilen. Marcus har fixat bord och stolar till balkongen också. Vi jagade trätrall här om dagen, förbannat dyrt överallt! Plus att man skulle få såga en massa för att få det att passa. Efter mycket om och med fick M en snilleblixt att ringa en kompis som jobbar på en brädgård. REDAN! Där hade dom självklart någon trall som var löjligt enkel att lägga och ganska billig. Så sån får det bli! (fast när det blir är en annan femma)
När vi skulle få upp möblerna på balkongen (vi bor längst ner) kom vår galna vaktmästade med sin lilla traktor och hjälpte oss. Riktigt crazy människa, men en riktigt glad prick. Han sa att vi har rätt att ta ut 500 kr från föreningen om vi vill måla om på balkongen. You bet I will!!! Jag ska krama föreningen på varje öre jag kan få, är fortfarande grinig för att dom klagade på min hund när grannens hund skiter mitt på gräsmattan och inte får så mycket som en tillsägelse (hon plockar inte ens upp efter lopphögen!). Hela granskapets hundar får minsan rastas fritt, men om Kajsa sätter tassarna på asfalten utanför då blir det ett jävla liv! Jag ska ta ett snack med ordföranden när tillfälle ges. Känner hur det killar i hela kroppen, blir så arg. Hatar att bli orättvist behandlad. Om inte min hund får gå utanför porten så ska ingen göra det. Får en gå får alla gå. GaaaH!

Köpte en jäkla massa blommor i helgen. Hela vardagsrumsfönstren fulla. Känns som att kliva in i en djungel nästan (lätt överdrift) Det blir inte lika mycket insyn då och bättre luft, kostar smultron dock...


Tisdag: Ännu ett skönhetstips

Beställde grejer från Yves Rocher för ca en vecka sen. Igår hämtade jag grejerna och provade för första gången. Hade beställt ett rosa/persikofärgat rouge, från luminelle, och ett pärlskimrande puder, från Yria. Riktigt fina tillsammans med Viva La Diva solpudret! Det ser jättefräscht ut!. Ser helt osminkad och naturlig ut. Jag har länge undvikit allt puder med någon form av glitter i eftersom jag trodde att det skulle få hela ansiktet att verkligen glittra på ett riktigt fult sätt. Men med lite glitter i ser resultatet betydligt mer naturligt ut. Det bör dock inte vara för glittrigt (det kan i och för sig vara fint att ha lite av på kindbenen för att framhäva, men INTE i hela ansiktet!).

Det bästa shampoot och balsamet tyckte jag länge var från serien Herbal essences. Sen provade jag av en slump mjällhampoo från head & shoulders (tror jag att det heter, märket bytte namn för något år sen). Det får håret att kännas väldigt rent och gör det blankt. Jag har inte mjäll, men använder det ändå. Jag kan iaf vara säker på att jag inte kommer få det heller! =)

(Känner mig glad att det är sol, men är deppig eftersom jagmåste titta på den genom fönstret!)

Tisdag: Härligt vårväder!

Det är helt underbart väder ute! När solen strålar, strålar jag! Jag önskar verkligen att jag hade ett sommarlov att se fram emot.. Känns lite konstigt och ovant faktiskt! Första året som jag ska jobba mig genom sommaren. Måste verkligen försöka vara ledig under forsränningen. Tradition med champagnefrukost vid ån tillsammans med syster och kompisar! Jag slutar ju kl 14. 00 om dagarna, men det är förmiddagen och morgonen som är roligast. Framförallt morgonen!

Min födelsedag närmar sig med stormsteg. Det ska bli riktigt roligt att träffa massa kompisar och fira!  Ska dock inte ha för höga förväntningar, det kanske tar död på kvällen!

Känner mig vårsprallig och glad!!

Måndag: Beautytip of the week

Har kommit på en annan väldigt bra grej som passar från den här vintern/våren genom hela sommaren! Absolut torr! En supergrej som man billibt köper på apoteket. Jsut den här årstiden är det jobbigt när man råkar dra på sig en för varm jacka på morgonen för man tror att det är mycket kallare uten än vad det är. Det slutar med att man svettas som en gris när man kommer til jobbet! Speciellt om man, som jag, tar en snabb (oftast stressad) promenad till jobbet. Av absolut torr håller man sig verkligen absolut torr. Det funkar dock inte på alla har jag hört. Min lillasyster provade, hon sa att det inte blev någon skillnad och att det bara luktade illa. Men på mig funkar det super!! Hett tips. (Funkar även för hand- och fotsvett står det på förpackningen)

En anna grej är ett solpuder från Viva La Diva (underskattat märke!!). Man kan snabbt få en bränna som ser riktigt fräsch och naturlig ut. Akta dig för att ta med dig det i väskan på krogen då det väldigt lätt slutar med att du har allt puder i väskan (been there, done that!). Pudret ser ut som små kulor som ligger löst i en burk, råkar burken öppna sig lite i väskan eller att kulorna smular sönder sig när du dansar... då är det kört =)


Enjoy!

Måndag: frissa

image5Typ en liknande frisyrfunderar jag på! Vad tycks?

Måndag: Back in business

Måndag... Igen! Veckorna går väldigt fort för mig just nu. Det är skönt, men jag önskar att man kunde sakta ner tiden under helgerna!


Undrar vad M ska ge mig i födelsedagspresent?!?! Han sa att jag ska packa en väska och ta ledigt på måndag 26:e. Mina syskon verkar vet vad han ska göra, och det gottar de sig i minsan, grisarna! Jag som är så nyfiken vill veta saket helst i förrgår. Så fatta hur nyfiken jag är!

Har fått en klippning i födelsedagspresent av pappa! Frissan here I come! Riktigt nice, eller "Inte alls dumt" som Henke skulle ha uttryckt det! Men vad färga för färg??! Nu är jag inne på blont igen.. Känner inte för färgen som jag har nu iaf. Vill verkligen göra något nytt! Har funderat på att klippa lugg, men jag har fortfarande skräckupplevelser från det sen barndomen när mamma tvingade sig på mitt långa vackra hår och klippte en kort tjock lugg!! Jag hittade en blid på aftonbladet av Paris Hilton i lugg. Ganska fint tyckte jag, "pottfrissa" tyckte M. Om jag klipper lugg vill jag ha den ganska lång. Ska kunna sätta upp den och dra den åt sidan som en snedlugg. Fast jag vet inte om jag vågar. Men på Torsdag 22/3 kl: 15.00 smället det! Då är en frisörstol på Another you salon reserverad i mitt namn!

By the way så blir det sommartiden den 25:e. Som sagt, veckorna går snabbt!

Torsdag: Beauty tip!

Har bokat tid för att vaxa typ hela kroppen! SMÄRTA! Men det kommer vara såååå värt det! Vara som en persika hela sommaren utan att bekymra sig om att behöva epilera benen.. vilket inte heller är helt smärtfritt! Vaxning är helt klart mitt beauty tip numbro uno!!
Ska få en klippning av pappa i födelsedagspresent! Jiiippiii!! Ska bli så skönt att få fixa barret. Riktigt risigt har det blivit!
Nu ska jag springa till bussen! Dax för träning!

TISDAG: Vill klippa mig, inte bli rånad!!

Varför ska det vara så dyrt att klippa sig?? Kostar typ 500 kr om man, som jag, har långt hår. På många ställen spelar det inte någon roll om man ska toppa eller klippa igenom hela håret. Rena rånet! Jag vill ju färga också! Senast jag färgade håret på salong tog det tre timmar och kostade lite drygt 1600 kr. Som hittat!!
Vill man göra någon extremare förändring känns det ju bäst att göra det på salong så att det inte går åt pipan. Men jag känner inte för att behöva råna en bank för att bli fin i håret.
Funderar på att bli brunett? Samtidigt vet jag inte om jag vågar.. Fast jag har ju gjort det förrut, i två omgångar tror jag det blev. Blev dock inte helt nöjd med resultatet någon av gångerna, men då färgade jag hemma. Risken är att färgen blir för kall. Det var det den blev förrut! Ser helt mongis ut, skiftar nästan i grönt. Ne, så vill jag inte ha det.. En fin rödbrun färg i lite olika nyanser.. Kanske lite slingor också. Även om jag färgar hemma igen så kommer det kosta! Minst två förpakningar färg behövs!!

Behöver en ny plattång också. Det är ju världens bästa grej att önska sig i födelsedagspresent!! Jag är ett snille! Snille kanske är en överdrif, men ibland överträffar jag mig själv. Kanske kan önska sig klippning också..

Marcus sa att han hade en överraskning till mig när jag fyller år. Så frågade han om mitt pass var giltigt och att jag kanske skulle behöva vara ledig. Riktigt nyfiken!!! Vill ju inte hoppas för mycket heller.


Tisdag: Ännu mera snöslask!

Vilket bakslag imorse när jag tittade ut. DET SNÖADE! Jag som hade omfamnat vårens intågande blev ärligt rätt grinig! Jag vill ha torr mark och sol!

Ska simma idag hade jag tänkt. Det är riktigt bra motion, men det är så förbannat tråkigt och enformigt! Eftersom att jag tröttnar snabbt borde jag hitta någon anna träningsform som passar mig bättre. Men det är svårt att hitta någon som tränar hela kroppen lika bra som simning. Det skulle väl vara trampolin då, men det är svårt att ha en sån i en lägenhet.... Har en liten studsmatta, men det är inte lika effektivt! Man får göra det bästa av situationen tills man har råd med träningskort. Har bestämt mig för att inte stå i vassen i sommar!!


Lördag: Nothing new

Jag ska inte gå ut på krogen förrän jag ska fira min födelsedag har jag bestämt mig för! Jag har till och med lovat M det. Det är sjukt så mycket pengar man bränner på krogen!Fyller 20:e, men kommer fira den 23:e. Finns inte en sportmössa att jag tänker gå ut en tisdag...

Jag vill verkligen klippa mig och färga håret, men det är ju så förbannat dyrt! Vet inte vilken hårfärg jag vill ha heller. Är sugen på mörkt nu, men snart är det vår och sommar, då vill man vara blond igen. Det kostade över 1500 kr när jag ville få ur min mörka färg förra gången, och det tog tre timmar!!!

Känner verkligen att det är dags för en allmän uppryckning av mig själv. Ska boka tid för vaxning och klippning snart. Ska sola också. För att inte tala om träna och börja äta nyttigare! Snart dags för bikini igen ju! Tiden går snabbare än vad man tror. ska bli skönt att komma i form igen, saknar att träna. Efter ett tag får man för mycket för huvudet och för lite för kroppen. Jag pallar inte den obalansen.

Lördag: Hemmakväll

Ms syrra och hennes kille B kom över på middag. B är hajj på datorer så han hade fått äran att fixa min under veckan. Direkt när han kom hit ficka han sätta tänderna i Ms dator också. Vi har precis fått internet och M han inte vara ute i mer än en timme så hade datorn blivit nersunkad i virus! Skit!! Men det var en enkel match för kämpen B. Får se om min dator flyter på bättre nu. Lånar Ms tills imorgon! Ska passa på att hämta en brandvägg på väg ut till hans föräldrar också så att vi inte åker på samma skit igen!

Har 100 mb uppkoppling! Tar 7 minuter att ladda ner en film! GULD! Vi blev tvugna att köpa nytt nätverkskort till datorn, det som satt i vad bara på 10 mb.. Inte s¨mycket att hänga i granen! Fast jag och M hade världens oflyt!! Som sagt spärrade jag mitt bankkort förra helgen (fick ett nytt igår, fast koden kommer inte förrän om en vecka!!), när M skulle betala med sitt kort i kassan funkade det inte. Kortet hade gått ut och banken hade inte skickat något nytt!! Helt otroligt!! M fick åka till posten idag ,för alla banker var stängda, för att ta ut pengar. Men allt fixade sig och här är jag nu och surfar som en Gud! Fast vi behöver srömma upp minnet på båda datorerna en aning så blir det 100% njutning att surfa. Det segar lite pga det... Fast man ska ju inte klaga ! image4