Kvällens outfit

Trotts att ekonomin strejkar den här månaden unnade jag mig ett nytt fodral från Gina. Den svarta kjolen med riktigt hög midja fick bli en del av kvällens outfit. Den korta tröjan är från H&M, flamingon sydde jag på själv.

image226

image227

image228

Några glas vin senare...

Nu är jag hemma! Har varit på 25års fest hos Camilla ikväll. Åkte till henne vid tre, efter att ha varit ner en sväng på stan, för att hjälpa till med maten bl.a. Li, som var nykter ikväll, var snäll och körde hem mig. De andra drog ner på stan för en runda på Flurran, men jag känner mig lite för trött och pank för något sånt! Jag har verkligen haft roligt ikväll och maten var riktigt god.



 

image222

image223


image224


image235


Hoppas ni har roligt tjejer!

20års fest!

Igår var det party hon en av mina polare från grundskolan. Det var riktigt kul att träffa några från back in the days. Tyvärr hann jag skapa en lite underlig stämning när en kompis frågade om jag skulle ha barn och jag blev tvungen att svara att vi fick missfall. Som tur var hade gänget hunnit dragit i sig en hel skål med bål innan jag och syster dök upp, så partystämningen återhämtade sig snabbt! Jag och Johan följde med syster hem till henne när det blev hemgång. Vi ville ju inte att kvinnan skulle vandra själv i mörkret!! Det blev ett förträffligt tillfälle att fota lite.


image229

image230

image231

image232

image233

image234

Värsta partyhelgen...!

Dagens outfit:ljust med en touch av marint

Jag börjar jobba kl 8 idag och har sen en 10 timmars dag framför mig! Därför vill jag ha något riktigt bekvämt på mig, men jag vill absolut känna mig fin ändå!

Klänning från BikBok, t-shirt Lindex, kofra Gina Tricot


image219


image220


image221


But what to wear on my feet??

Dagens outfit: ROSA!

En rosa klänning med spagettiband från Gina blev snabbt en kjol med hög midja. Vit t-shirt med puffärm från H&M, svart kofta H&M. Skor från skopunkten.

image216


image217


image218

En present...

... eller souvenir från M dök upp igår...


image215


Hans bil är en diesel...

Tomatsoppa ala´ Fina

Dagens lunch blev snabb och lätt.

passerade tomater
oregano
timjan
honung
hönsbuljong
paprikapulver
kanel
spiskummin

och voila:



image214

Jag garnerade med en klick creme fraiche, aromat och oregano. Körde också keso i en skål på sidan av.


Snacka om skräckblandad förtjusning!

En väska i fönstret??! No, no.. Det är faktiskt en lampa! Jag fick den på min student av mormor. Jag har ingen aning om varifrån hon fick tag i den. Jag vet inte om jag ska älska eller hata den, men i fönstret står den iaf.. Den skulle absolut göra sig bättre i en stor ljus klädkammare ståendes på golvet som en lite aha upplevelse.



image212


Det mest konstiga med att den faktiskt ens står i fönsret är nog att det var M som ställde den där!! (?)

Garderobsfynd

Här om dagen fyndade jag min sminknecessär som jag fick av min faster för hundra år sen! Den är designad av Camilla Martelius. Några av hennes produkter finns att köpa på Stikspåret, vid stationen, här i Uppsala. Eftersom jag blir så glad av att se den tog jag den till användning!
Den är gjord i ett våtdräkts linande tyg..Den enkla designen inspiserar tycker jag!


image211


Det är en Bullterrier valp på bilden, den rasen råkar vara min mammas favoritras (bortsett från Kajsavovven!). Hon tycker att de är såå charmiga..

Mist Stockholm

När jag var på makeup rådgivning på Mist blev jag och syster tillfrågade om ville stå modell för deras smink!! (Jag ahr heöt glömt bort att berätta det..) Självklart tackade vi ja! Vi får se om det blir av, men det skulle vara riktigt roligt. Jag är ju som sagt en riktigt linslus!

Här är produkterna jag köpte när jag var där:


image210



Rouge, ögonskugga och foundation. Jag satsade på smink som jag kan använda varje dag!

Once again, bättre sent än aldrig!

Gårdagens outfit!

Det här var något nytt. Idag lägger jag upp gårdagens outfit eftersom jag var så seg att jag som vanligt fick springa till bussen på morgonen och därför inte riktigt hann lägga upp den på bloggen.

Men som  man brukar säga "Bättre sent än aldrig!"


image209


Klänningen från BikBok kom till användning igen. Ärmlös tom från GinaTricot


Burrr!

Den här mysiga koftan fick åka på utanpå de andra kläderna när jag insåg att det var några grader minus ute och jag ska gå fram och tillbaka till jobbet idag.


image207



(Ikväll kommer M hem!!!)

Dagens outfit: Svala färger i ett svalt (kallt!!!) väder

Vit föredetta poloklänning från BikBok, som kragen rök på, med ett ljusrosa linne från Clothes. Zebraarmband H&M.


image205


Skorna är fortfarande ett mysterium!

BH tips - något alla tjejer borde veta!

För er som inte vet det så jobbar jag med underkläder om dagarna. Det är väldigt många som är osäkra på sin BH storlek och ännu fler som tror att de vet vilken storlek som sitter bra, men i själva verket är det helt fel! Det är inte så lätt alla gånger, för underkläder är en djungel. Men misströsta inte, för här kommer några enkla saker som du kan ha i åtanke vid nästa BH köp:

De två vanligaste problemen som många har är att kupan sitter bra, men BHn blir för stor runt om efter en kort tid, eller att BHn är bra i kupan men för liten runt om.

¤ Vi säger att du normalt köper en BH i storlek 75B. När du köper den sitter den bra i kupan och du spänner den längst in för då sitter den som bäst. Vad är fel med det? Jo, om du kan spänna en BH längst in redan i affären så är den för stor! Du kanske känner igen dig i att BHn är jätteskön och sitter bra första veckan. Sen töjs den ut något och blir för stor runt om, men kupan är fortfarande bra. Vips, så är det dax att köpa en ny igen för inget hålls på plats som det ska. Köp då istället en 70C. Den är mindre runt om, men kupstorleken är densamma. Antagligen får du då spänna en 70C längs ut när du provar den i affären. Men när tiden går och BHn töjer sig så är det bara att spänna den längre in. Smart va!

¤Vi använder oss av storleken 75B igen. Kupan sitter toppen men du kan inte knäppa BHn i ryggen för den är alldeles för kort runt om. Om du går upp i storlek till en 80B, vilket kan verka riktigt, så kommer den sitta bra runt om men kupan blir för stor! Det är nämligen så att kupan ökar en storlek samtidigt som måttet runt om ökar, även fast det fortfarande står B. Är du med? So what to do?! Det finns en smart lösning på även detta problem! Det är nämligen så att det finns förlägningar att köpa. Håll fast vid storleken 75B, eftersom den kupan satt bra, och sätt på en förlängning så ökar "omkretsen" med fem cm och BHn sitter som en smäck!


Så här fungerar storlekarna:

De lodräta raderna har samma kupstorlek... (skriver de vanligaste storlekarna)


         70A  75A  80A  85A 
                   70B  75B  80B
                             70C  75C
                                      70D


Hoppas att jag hjälpte och inte förvirrade ännu mer!


Mys i soffan

Jag har precis ätit en sen middag och suttit och myst med Diesel, som är extremt kelig idag, i soffan. Jag ska försöka komma i säng om några minuter hade jag tänkt mig. Det har blivit så himla sent de senaste dagarna!



image203


 


Puss på näsan =)

Home, sweet home

Nu är jag hemma efter en (ganska kort) arbetsdag. Det var så härligt väder ute när jag slutade att jag bestämde mig för att gå hem från stan. Det tog lite drygt en timme, men det var riktigt skönt! På vägen tog jag en sväng förbi affären och handlade det nödvändigaste innan jag gick hem och åt. Nu har jag hoppat i mjukisdressen och är i färd med att försöka röja upp i arbetsrummet!

Återkommer om ett tag =)

Outfit of the day: Gulligt

Den vita bastoppen är nog ett av mina bästa köp. Klänningen är från H&Ms L.O.G.G avdelning, den köpte jag i början på sommaren. Jag har lite beslutsånges om vad jag ska sätta på fossingarna, men det lutar åt zebra ballerinorna mer rosett som finns med på bild sen tidigare.

image202


Det är härligt väder ute, till och med så att solen tittade fram precis när bilden togs.

Glädjespridare

Det tillkom fler blommor efter bilden på smörgåstårtan. Blev tvungen att fota dem, för alla blommor gjorde mig så glad nu när jag kom hem och mötte dem på köksbordet!


image201

Nu är det natti för min del!

See you tomorrow!

Bilfrosseri

Måste bara lägga upp lite mer bilder på några bilar som jag inte skulle tacka nej till i försenad födelsedagspresent!


image188



image189

image190



image191


image192



image193

image194



image195


image196


image197


image198


image199


image200



Hade jag haft mer minne på camen skulle jag ha fotat betydligt mer! Det fanns många godbitar som jag absolut skulle ha kunna åkt därifrån i...


Dåligt med dagens outfit

...de senaste två dagarna. Har haft lite brist på tid på morgonkvisten tyvärr! Igår kom jag hem från Elmia runt halv tolv på natten, så det var sängen som gällde direkt! Men imorgon är jag tillbaka igen!

Måste bara tillägga att jag just nu sitter och tycker synd om mig själv över att jag sitter här hemma i uppsala och saknar min älskling medan han är ute och festar natten lång med sina sponsorer. Lite avis måste jag säga... Men i grund och botten hänger allt på att jag verkligen ville vara kvar på Elmia och vara med honom! Att det hela dagarna glider runt blonderade tjejer med silikon och kläder som bara täcker det nödvändigaste är ju också en bidragande faktor, det ska jag inte sticka under stolen med!

Miss you my love!

Elmia, första bilderna på bilen!

Nu har jag äntligen fått se pärlan och M har gett mig klartäcken att lägga upp bilderna på bloggen. Det var helt underbart att träffa honom när vi kom till Elmia. Jag tror att jag höll i stackarn från det att vi kom dit till det att vi åkte, jag ville inte släppa honom! Spearationsångesten sitter fortfarande i och jag saknar honom nu mer än någonsin!

Bilen blev iaf jättefin och det var en riktig upplevelse att gå runt och se alla andras bilar. Vilket jobb alla hade lagt ner! Helt otroligt hur duktiga lackerare till vissa bilar. Mycket imponerad!


image182

Dåligt bred... =)


image183


image184


image185


image186

Pimped up lysen!


image187


Effekten av 20" fälgarrna är ju långt ifrån den samma på bild som att se dem live!!


Jag ska gräva fram en före-bild för att ge den maximala wow känslan...


Påskmiddag

Jag har precis kommit hem efter en Påskmiddag hos mamma. Västerbottenostflarn med räkröra och rödlök till förrätt, lammfärsbiffar med potatisgratäng och grönsallad till huvudrätt och sockerkaka med jordgubbsglasyr till efterrätt. Riktigt mumsigt! Min mamma kan hon! Jag fick ett jättefint hemmagjort påskägg också.. Blev så glad, så glad!


image181


Tack för ikväll mamma!



Dagen går mot sitt slut

Nu har gästerna gått hem. Nästan alla iaf.. Syster och hennes kille är kvar och håller mig sällskap ikväll.

Smörgårtårtan blev riktigt lyckad! Den blev så fint!! Vi insåg att vi hade överträffat oss själva, jag och syster, när tårtan var helt klar. Den såg nästan köpt ut och god var den också!


image180


Nu ska jag fortsätta vara social över ett glas vin!

Snabba ryck!

Nu måste jag lägga på ett kol eftersom gästerna kommer kl 15 och jag har fortfarande "morgon outfiten" på mig och har inte börjat med tårtan!! Som tur är kommer förstärkningen, min syster, om bara några minuter.

Ha det bra så länge och njut av solen!

// Födelsedagsbarnet

Vårstädning

Jag fick precis jordens ryck att fixa ute på balkongen. Tvärr så har det blivit så att det är där allt sånt som man inte vet var man ska göra av hamnar under vintern. Nu röjde jag lite och ställde fram utemöblerna. har verkligen vårkännslor i kroppen även fast det snöade igår!

Diesel var snabb med att utforska balkongen efter ommöbleringen:


image176


image177


image178


image179


Överallt och ingenstans kan man lugnt säga.. Han var till och med utanför räcket...

Rump och lårträning

I nya nummret av SOLO som jag fick av Veronica idag är det ett helt uppslag med tio olika övningar man kan göra för lår och rumpa! Hett tips! Jag ska nog försöka köra några och se hur det känns. Kom att tänka på det eftersom det efterfrågades igår i en kommentar till ett inlägg =)

I tidningen är det härliga bilder ur vårens mysiga bondromantiska trend som syns allt mer i butikerna. Väldigt inspirerande! Hade nästan velat att det var mer bilder!!

Soliga tankar

Vill...

...önska alla en glad påsk! Det är sol idag, sååån fin dag! När jag var liten sa alltid pappa till mig att när solen sken på sin födelsedag betyder det tur.

Idag är det vårdagjämning också! Mycket i ett kör nu =)

Glad Påsk!



image175

Allt eller inget

Veronica gick in hårt från början!


image173


När hon hade gått hjälpte diesel mig att plocka undan presentsnörena. Han tog dem i munnen och gömde sig under bordet...


image174


Är det något han tycker om så är det snören.. och inget går ju upp mot presentsnören!! Så han var lika nöjd som jag..

Morgonens outfit

Det hör till att glida runt i pyjamas halva dagen när jag fyller år! Därför blev jag tvungen att fota morgonens outfit bestående av en mjukisdress från H&M och ett par tjocka sockor med hjärtan på som jag fick av Ms föräldrar i julklapp =)



image172




 

Riktigt hett!


Med en enkel tulipan... lalala

Idag fyller jag 21! Igår hade jag fått order av Veronica att vara vaken kl 9, så det var jag! Så vid nio kom hon med frukost och presenter! Så gulligt, jag blev jätteglad! Det var tänkt att Alex skulle följt med också, men hon hade så ont i huvudet stackarn!
Jag fick en badbomb och en tvål från Lush, riktigt härligt, tillsammans med deras tidning och ett nr av solo som jag kan gotta mig med under dagen. Så mysigt!
 
Tack till er båda!




image170


image171


Äta middag kanske?!

Jag kom på nu att jag har tänkt på så mycket annat att jag har glömt att äta middag. Hur glömmer man det?! jag älskar mat, speciellt att äta den =).  Något måste jag hitta på...

Pratade precis med min älskade M! Jag är så kär, så kär! Blir alldeles lycklig av att höra hans röst efter att inte ha träffats på några dagar. Han kommer hem någon gång i natt, men åker väldigt tidigt imorgon. Kl 7 ska sista delarna till bilen hämtas på lacken och sen måste resten monteras! Det kommer bli riktigt stressigt för hans del imorgon. Tråkigt att han inte kan vara hemma på min födelsedag. Som tur är har jag familj och vänner som kan fira med mig!

Kom på en till sak som jag hade glömt att säga! Jag har namnsdag idag! Josefina. Egentligen heter jag ju Josefine, men mamma säger alltid Josefina. Därav smeknamnet Fina! Ganska bra att pricka in namnsdagen dagen före sin födelsedag. Dessutom har min bror namnsdag imorgon på min födelsedag. Två flugor i en smäll liksom!


image169



Feeding time!

Aloe Vera gel 99%

Glömde säga att jag passade på att hämta ut mitt paket med Aloe Vera gelen som jag beställde samtidigt som Orbiten. Har ju blivit värsta Tvshop freaken! inte alls bra.. Ajaj, back to the point. Jag testade den snabbt på ena handen, den verkar bra! Oparfymerad och sjönk in direkt utan att bli det mista kladdig. Det var billigt med två st 150 ml "tubar" med 99procentig Aloe Vera för 99kr. Det är vad en tub brukar kosta... Så jag känner mig helt klart nöjd!
Ska smörja in hela kroppen ikväll och återfukta efter dagens tripp till solarieöarna.


image168


Ingredienserna på plats!

Nu har jag varit och handlat allt (?) inför morgondagens tårta och mer därtill. Jag har säkert glömt något så jag får stressa till affären igen imorgon.. Mötte en gammal kompis som jag inte sett på 100 år, i runda slängar, utanför affären. Det var kul att se att han levde. Han skulle hem till någon polare som bodde bara några hus ifrån mig. Världen är bra liten!



image167



Man kanske kan säga att det här var dagens shopping =)

Väntar med spänning!

Jag träffade varken Veronica eller Alex  ikväll. Fick tid att så 20 min på orbiten ist! =)Jag är lite nervös inför imorgon.. undrar var de ha kokat ihop!! Jag som är en sån nyfiken människa.. Hur ska jag överleva natten!? M får läsa en godnattsaga när han komme rhem så kanske jag kan somna! Enligt Veronica måste jag bara vara vaken vid nio, inte "färdig" så att säga... Ja, jag undrar ja'..!

Nyfiken i en strut!

The good old days!

Sitter och ser tillbaka i bildmapparna i datorn. "Those were the days!" En ANING mer slimmad.. Gud så roligt jag har haft. Bilderna är tagna för ungefär fyra år sen...



image165


image166

Måste verkligen beklaga vad jag har på mig.. Det är verkligen mitt mål att få till sånna där ben igen!

Hallon och Yoghurt smoothie

En skätt mjölk, lika mycket naturell mild yoghurt, frysta jordgubbar och voila!



image164


Enklare kan det nog inte bli!

Dags att kasta ut pepparkakshuset!

För bara en stund sen upptäckte jag att pepparkakshuset fortfarande stod och samlade damm! Helt otroligt... Jag vet inte vad ni tycker, but I think it´s about time att kasta ut det!, men lite minnesbilder var jag tvungen att ta... Får bortse från att jag och M provamakat lite...


image163


Snö?!

Vad är grejen liksom? Imorse var det chockartat när jag drog bort gardinerna och såg att det var vitt ute! Visst att det snöade igår, men jag trodde aldrig att det skulle ligga kvar! Nyss var det ju vår...

I julas var det mer som påskväder och nu är det julväder.. What´s going on?



image161


image162

Trött AB

Jag är så fruktansvärt trött idag... igen! Jag hade tänkt vara duktug ocg ta igen en massa träning på orbiten idag, men jag vet inte om jag orkar! Inte just nu iaf.. Det blev inget av det igår heller, sov istället!
Nu ska jag gå och göra en kopp kaffe så får jag se hur dagen fortgår!

Min älskling kommer hem ikäll! Har inte träffat honom på några dagar nu. Det ska bli så mysigt!

image159

Smörgåstårta på menyn

Jag har bestämt mig för att ha lite fika imorgon ändå, det blir liksom ingen riktig födelsedag utan tårta. Först visste jag inte om jag skulle orka ta hem gäster eftersom det har varit så mycket att hinna med de senaste veckorna. Men utan uppvaktning skulle jag liksom missa min egen födelsedag... och det skulle ju inte vara så kul!
På tårtan tänkte jag ha någon form av tonfiskröra, ägg och räkor med citron, gurka och dill som dekoration. Sounds good huh! Jag är inte mycket för legymsallad eller rökt lax som alla slänger på sina tårtor.
När jag fyllde 18 gjorde vi nå fruktansvärt gora smörgåstårtor. En med räkor och en med rostbiff! MUMS! Rostbiff hade varit gott att ha på tårtan nu också, men det kostar duktigt med pesetas. På den gamla goda tiden var det pappa som stod för plånboken och nu är det min pluska det brinner i istället! Det är väl en del av att bli vuxen antar jag =)
21 känns som en väldigt onödig ålder att fylla tycker jag.. När man fyllde 15 fick man köra moppe (och blev byxmyndig), 16år fick man börja övningsköra, 17år var man bara ett år från 18, 18år fick man röja på krogen, 19 år var man bara ett år från 20 och hade kommit in i krogsvängen och 20år så fick man börja handla på systemet själv.
Men 21?! What is that!?

image158

Hör det till vuxenvärlden att man nästan glömmer hur gammal man är och att man ens fyller år?

I omklädningsrummet...

...på gymmet hörde jag två bekanta röster på avstånd. Det var Veronica och Lisette som hade hamnat vid skåpen ganska nära varandra. Otippat att man skulle springa på varandra i Nautilus omklädningsrum av alla ställen. Speciellt när ingen av oss tränar där kontinuerligt (fast Veronicas första gång var ju i och för sig idag!).

Veronica och Alexandra har något på gång. Det har förmodligen att göra med min födelsedag imorgon.. De skulle komma hem till mig idag runt kl 17. Veronica sa också att hon hade bokat mig imorgon kl 9... hmmn!

Jag är såå nyfiken!

Outfit: Enklaste enklaste

Idag här det en riktigt hurvig dag because it´s snowy outside!?!?!?!?! Iaf så kände jag inte för något avancerat så det fick bli det enklaste, enklaste som jag kunde komma på! En enkel svart klänning från H&M med ett turkoise-blått linne under. Antagligen så kommer nog någon tröja åka på under dagen eftersom att jag lätt fryser!


image157


Skorna kommer jag bara använda inomhus.. lite väl kalla för att pulsa i snö med... Jag har inte riktigt kommit på vad jag ska ha för skor när jag springer till bussen!


image156


Dax för träning

Nu ska jag hoppa upp på Orbiten efter att ha fuskat i några dagar, sen ska jag natta ihop mig och hoppas på att jag somnar tidigare inatt än igår. Jag har så fruktansvärt svårt att sova när M inte är hemma. Vaknade 03.45 av att TV:n var på, lampan lös och glasögonen skavde på näsan.. Men ingen M.. Usch det är så tomt när han sover borta!

Wish me luck!

Nästa bok...

... som jag tänkte läsa är DE 10 MENTALA LAGARNA - på vägen till kraft av Barbara Berger. Det ska bli intressant att se vad det är för bok!


En kort dag imorgon

Imorgon är det bara personalmöte på morgonen för min del, sen slutar jag för dagen. Oh so nice! Det är egentligen min lediga dag.. Men hellre komma in 8.30-11.30 på personalmöte på sin lediga dag än att jobba 8.30-19.20 som vissa stackare får göra för att de är schemalagda till stägning.

Jag ska passa på att steka mig i ett solarium igen. Jag känner direkt när jag får dåligt med dagsljus.. Då blir jag tröttare och får ångest oftare och lättare. Kan jag inte få sol på naturlig väg så skaffar jag det konstgjort helt enkelt... Det är ju inte bra att sola för mycket heller.. Jag längtar tills det är ljusare längre på kvällarna så att jag kan få lite dagsljus efter jobbet. För er som inte vet det så jobbar jag under marknivå dagtid, så oftast vet jag inte ens vad det är för väder ute under dagarna. Det kan vara ganska så jobbigt ibland.. Därför så tjatar jag ständigt om dessa solarier och att jag behöver det lilla ljus jag kan få.

Alkemisten av Paulo Coelho


"Bara vid sällsynta tillfällen utkommer en bok som kan förändra läsarnas liv fullständigt. paulo Coelhos Alkemisten är en sådan bok. Men än 30 miljoner exemplar sålda världen över har den redan etablerat sig som en modern klassiker.
Alkemisten är den magiska historien om Santiago, en andalusisk herdepojke, som följer sin dröm om att finna en av världens dyrbaraste skatter. Från sitt hem i Spanien reser han till marknaderna i Tanger och genom Egyptens öken till ett livsavgörande möte med alkemisten.
Historien om de skatter som Santiago finner på sin väg lär oss den viktigaste av alla visdommar: att lyssna till sitt hjärta, att förstå tecknen på livets väg och framför allt följa sina drömmar.
Alkemisten är en av vår tids mest sålda böcker, den har översatts till 56 språk och utgivits i 156 länder."


Pojken Santiago är en herde som följer sina får över de andalusiska bergen.
Han följer en återkommande dröm om att finna en skatt och får undertiden uppleva de mest fantastiska saker. Under hela boken
Det var en ögonöppnare att läsa den här boken. Undertiden som jag läste boken tänkte jag ofta på gånger som jag lyssnat till mitt hjärta och min intuition och att det visat sig vara riktigt! Även efter att jag läst ut boken finns den kvar i mitt huvud som en liten vägvisare, liksom Pilgrimsresan.

Genom de två böckerna som jag nu har läst av Paulo Coelho har hans sätt att skriva tagit mig med storm. Aldrig har jag läst ut några böcker så fort och fortsatt törsta efter mer. Jag ska se till att få tag i resten av hans böcker och kasta mig över även de!


Här är tittlarna på de återstående böckerna:

Djävulen och fröken Prym
Veronika bestämmer sig för att dö
Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät
Elva minuter
Zahiren
Häxan från Portobello

Mamma sa idag att hon hade sätt en av hans böcker på en bokrea någon stans. Hon skulle köpa den om hon hittade på den.. håller tummarna!



image155



Keep on readin' ... oh yea!

I want my phone and I want it now!!

Det suger rent ut sagt att inte ha en fungerande mobil. Pappa hjälpte mig att lämna in nallen på lagning och sen drog han til vietnam med sin flamma i två veckor från i fredags. Jag lär ju inte se röken av luren på ett lååångt tag eftersom han är den som har alla papper som krävs för att hämta ut den. ..

"Jääla schit" som Ronny & Ragge skulle ha uttryckt det...

Dagens outfit: snyggt men avslappnat

En vit- och marinblårandig bomullstop från Marwin & Friends med en svart axelbandskjol från Gina Tricot. Otroligt bekvämt!


image153


På fötterna har jag ett par ballerinaskor-gympadojjor med snörning som är en tidigare present från min underbara syster. Jag är tyvärr osäker på varifrån de kommer, men det kan jag ta reda på!


image154


Härligt med en "dagens outfit" som kommer på morgonen!

Right!

Var lugn, den kommer...

Jag måste tyvätt flytta fram recensionen av Alkemisten lite till. Men lugnt bara lugn, för inom kort ska den finnas på bloggen för allmänhetens beskådning =)

Nu måste jag ta tag i mig själv så jag kommer i säng någon gång. Jag vet att det kommer ta en evighet att somna eftersom M inte är hemma. Han sover hos sina föräldrar så han kan greja med bilen hela dagen imorgon. Han fick tillbaka bilen från lack imorse, så det är lite halvbrådis nu kan man säga. den 21 börjar Elmia och senast den 20:e måste bilen finnas på plats, körduglig! När han har gett klartecken så kommer det bilder på bloggen! Jag är själv väldigt nyfiken eftersom jag inte har hunnit sen bilen ännu.

Keep on rockin'

The Nothern Lights på musikens hus!

Jag har fått ännu en födelsedagspresent av mamma och hennes sambo i form av en fantastisk upplevelse på musikens hus. Det var ett underbarrt uppträdande av The Nothern Lights Irish Music and Dance Show som berörde själen med musik, dans och humor. Ikväll fick jag uppleva allt från riverdance, till elsäckpipor och fantastiska irländska sånger som framfrödes med en otrolig inlevelse av underbara röster! När applåderna aldrig upphörde fick den irländska gruppen ta till ett extranummer utan dess like. Ut på scenen kommer två män iförda den irländska folkdräkten och spelar Amazing Grace på säckpipa. Hela stora salen på Musikens hus började sjunga med och rysningen gick som en våg genom lokalen. Jag har aldrig varit ett fan av säckpipan som instrument, men det här var det mest fantastiska jag varit med om i musikväg...

Amazing!


Dagens outfit: Fina klänningen...

.. som jag fick av syster som en tidig födelsedagspresent. Tack kära syster!


image150


Jag förstår inte att jag aldrig hinner fota dagens outfit på morgonen när håret är borstat och sminket inte har förfallit.. klänningen kommer iaf från Carlings =) Otroligt skön!


image151


Imorgon ska jag göra en ansträgning och försöka fota och lägga upp dagens outfit på morgonen innan jobbet. Det är liksom det som egentligen är tanken! Jag har egentligen inte riktigt kommut under fund med om jag ska kalla det för en klänning eller kjol.


image152


Riktigt sköna lågbudgetstövlar, som jag omvandlade till stövletter, från skopunkten, ca 4 år gamla... Toppendojjor!

Otrolig ångest!

Jag har varit ganska inaktiv sen i lördags. Det blev lite lagom stressigt på dagen eftersom jag hade dragit på mig lite för mycket att göra innan alla gäster skulle dyka upp. Städa, fika på stan, shoppa, äta, tanka busskortet och välja outfit för kvällen. Dessutom hade jag tiden för makeup rådgivningen kl 17. Efter lördag kvällens upptåg hade jag otrolig bakisångest från söndag till idag. I och för sig tror jag inte att ångesten berodde bara på alkoholen, även om jag alltid får ångest av att dricka. Jag har känt i fler dagar att ångesten kommer krypande allt mer ofta. Det märks att det är fullt i huvudet för tillfället!!
Det var inte det roligaste att sitta i en bil ut till alunda när jag redan mådde måttligt illa..

I´m back in business again

Utläst bok

Eftersom jag är så trött ikväll efter att ha jobbat hela dagen så kommer jag inte skriva så flitigt. Jag ska försöka ta tag i lägenheten med en sista kraftansträgning istället. Jag vill passa på att raportera att jag läste ut Alkemisten igår kväll. Recensionen kommer under helgen!


Thats all for tonight folks!

See yah in tha mornin'...

Almanackan har kommit!

Det har varit en tung dag idag. Det har varit massor med spring fram och tillbaka på jobbet och extremt mycket att göra.. Eller det kändes så i alla fall. Det kanske egentligen berodde på att jag kände mig väldigt trött i kroppen redan när jag vaknade, tröttare än vanligt alltså! Eftersom jag vet att jag har myctet att göra ikväll och imorgon så kändes allt extra tungt. Men när jag kom hem blev allt genast mcyket bättre, almanackan hade kommit!
Jag satte mig genast och började bläddra och göra anteckningar=)



image149

Club-tröjan på!

Idag består min outfit av väldigt enkla basplagg. Svarta tights, en vit bastopp med en röd enkel t-shirt över och en tubklänning som jag drog ner och djorde om till ballongkjol.


image146

image147


Till det blev det röda ballerina-pjucksen =)

image148

Återhämtning i värmen

Ne, nu ska jag ta och krypa ner i ett varmt bad. Det blir inga långdyk idag inte! Imorgon blir det mer skrivande.. tyvärr kommer nog mogondagens outfit bli ganska begränsad för vi måste använda clubtröjorna på jobbet. Ni får vänta och se helt enkelt!

Sleep tight!


Party Party!

På lördag är det krök hos mig. Jag har dragit ihop ett tjejgäng som kommer hit och tittar på Melodifestivalen och förkrökar innan det blir krogen. Vart vi ska gå är inte bestämt.. men någon stans blir det! Jag har inte varit ute och röjt sen julfesten med jobbet i början på decemder. So it´s about time! Jag har en svag aning om vad jag ska ha på mig på kroppen, men när det kommer till skorna är jag helt lost! Jag vill ha något nytt och fräscht känner jag, me plånboken strejkar..
image145

Invigning av orbiten..


Imorse vaknade jag och var på jordens hurtbulle-humör! Jag kler upp ur sängen och hoppade i träningsskorna och upp på min kära träningsmaskin som nu mera får heta orbiten för att jag alltid glömmer bort vad den egentligen heter... Jag var helt inställd på att jag utan problem skulle kunna köra stenhårt en halvtimme morgon och kväll.. Men shit! Det här var jobbig AB! Jag fick pressa mig sjäälv att orka 10 minuter sen var jag sjöblöt. Orbiten är bra mycket mer effektiv än maskinerna på gymmet. Nu har jag sänkt ribban till att köra 10 minuter morgon och kväll i några dagar, annars kommer jag ha så ont att jag kommer ligga däckad och inte kunna göra något alls. Men jag ska bli riktigt fitt kan jag lova, för nu kommer jag vara envis på stackars orbiten.

Träningsvärk är inte att leka med... fy fasen....

MIST Stockholm

I går när jag var nere på stan med Alex för att solduscha mig så smet vi in på MIST Stockholm och bokade tid för makeup rådgivning! På lördag kl 17 ska jag vara där och lyxa. Det kostar 495 kr och du får smink för de pengarna också. I julklapp fick jag ett presentkort av min bror just där på 500 kr, perfekt! Det kom väl till pass, tack snälla Linus =)

Jag lägger upp bilder efter att jag blivit sminkad. Då får ni passa på att se hur bra min tan blev!

Over n' out!

Min första dagens outfit!

Svart, svart, svart med en toutch av rosa! Tog på mig en härlig omlottklänning från whyred, heltäckande tights och en v-ringad baströja med knäppning fram från H&M efterson det är korta ärmar på tröjan och jag är en fryslort!
Jag hade inget skarpt rosa linne så jag klippte av en remsa från ett trikå tyg som jag hade hemma och fäste det i bh:n, och woila!

image144


Fossingarna kom inte med, så de fick en egen bild som tog efter jobbet...


image143


De söta zebrarandiga ballerinaskorna fick jag i julklapp av min kära mor. Jag har för mig att de är från wedins..

XOXO

Några måsten för händerna i varje badrumsskåp

För en stund sen höll jag på att förbereda mina naglar för att bli målade. När jag öppnade badrumsskåpet och kikade in såg jag lite saker som jag verkligen skulle sakna om jag inte hade, några MÅSTEN i mitt badrumsskåp. Det första som jag kom att tänka på var nagelborsten. Hur skulle jag klara mig utan att kunna skrubba igenom händerna ordlentligt efter att jag kommer hem från jobbet eller har städat. Det samlas så extrent nycket bakterier under naglarna som inte ens tvål och vatten kan ta bort, men jag försöker inbilla mig själv att nagelborsten tar bort det värsta!
Det andra var nageltången (använder det islättel för en sax) och nagelfilen.. Det säger sig nästan sig självt! Tänk dig en dag i en butik där du hela tiden använder händerna och naglarna slits av och skivar sig. Du får vassa hörn som fastnar i allt du rör. Vad skulle du göra utan en nagelfil och nagelklippare?
Något som jag inte skulle klara mig utan, som en tredje sak, är nagellack. Jag har naglar som lätt skivar sig och går av. Om jag inte hade något nagellack skulle mina naglar upphöra att existera! De skulle fortsätta att gå av tills det inte fanns något mer kvar..
Handcreme, eller bara NÅGON creme, är något som jag behöver fler gånger varje dag. Så mycker slitage som jag utsätter min händer för varje dag gör dem väldigt torra. Jag använder vanlig HTH på dagarna, om jag jobbar använder jag en annan fetare creme och innan jag går och lägger mig kan jag till och med smosa mig med fotcreme som får verka över natten om det är riktigt illa!


image142

Jag måste bara..

..lägga upp en bild på det fina nagellacket som jag skrev om förrut! Målade precis naglarna framför tv:n och fick ett ryck att fota mina händer. En bild hände något konstigt med när jag la in den på datorn.. Men den blev ganska grym! Hade jag haft photoshop hade man kunna göra något riktigt kul med ALLA bilderna!



image141

Dekopage bilder

För ganska länge sen skrev jag ett inlägg om en försenad födelsedagspresent som jag hade fått av min moster i form av dekopagelim och bokmärken tillsammans med en träbricka. Jag lovade att återkomma med bilder och jag tänker hålla det löftet! So here they are!

image134

Det första jag gjorde var den här brickan med fjärilar på. En härlig frukostbricka som gör mig lika glad varje
gång!



image135



Sen satte jag igång att göra min tråkiga almanacka mer personlig!


image137

Framsidan...


image138

Och baksidan..


image139

Dagens outfit!

By the way vill jag upplysa om att jag kommer börja fota dagens outfit efter lite peppning av mina vänner!

Vänta med spänning!



Blev så arg!!

Alexandra berättade om ett inlägg som hon skrev på sin blogg för ett tag sen om en sjukligt överviktig kvinna. Hon hade uttrykt ur illa hon tyckte om det och fick då många arga kommentarer från läsare som tyckte att hon klankade ner på de som var överviktiga. Direkt kände jag att jag blev väldigt irriterad. Hade hon fått lika många arga kommentarer om hon hade lagt ut en bild på en kvinna som var kraftigt anorektisk och sagt att det var äckligt? Att vara kraftigt överviktig eller kraftigt underviktig är båda en form av ätstörning och sjukdom och borde bemötas på samma sätt. Jag personligen blir lika upprörd av båda sjukdomstillstånden! Det är helt sjukt hur samhället har format folks åsikter. Jag kan uppleva att många tycker en person som är överviktig är det synd om och en person som är underviktig ser folk upp till eller klankar ner på av ren avundsjuka i många fall. Det är helt absurt...!


Den har anlänt!!

Imorse vaknade jag av att mobilen ringde, det var ett nummer jag inte kände igen.. Så jag kände att jag blev tvungen att svara! Det var tur det, för de ringde från posten och ville leverera ett paket från TvShop. Min träningsmaskin hade kommit!! Jag fick hjälp av Veronica att montera den. Nu står skönheten parkerad framför tv:n, och där kommer den stå tills Marcus har flyttat på julkartongerna som nästan vuxit fast i golvet inne i arbetsrummet. Så imorgon smäller det! Då är det invigning. Är bra sugen på att prva den nu, men det är inge vidare att svettas när man precis tagit sig en soldusch. Risken finns att det blir riningar i lacken så att säga!

Rapporterar imorgon!

Exited!


image132

Pump ´n Plump & Figure Firm Shaping Tights

Idag köpte jag också det underbara läppglanset från IsaDora som gör dina läppar fylligare. Jag lånade lite av min syster häromdagen, det var då jag fick veta att det läppglanset ens existerade. Så jag tog tillfället i akt när jag ändå var på stan och gled in på kicks och köpte det i färgen "Bare Nougat" nr 42. När du smetar på det känner du efter några sekunder hur det pirrar i läpparna och redan då ser du skillnad i spegeln. Det blir ingen överdriven effekt så att det ser ut som att du har stoppat i en massa botox eller liknande.
Köpte också ett par "Figure Firm Shaping Tights". De är väldigt bra om du ska på någon fest eller ut på krogen och du vet att det kommer bli en del ätande och drickande. shapes tummy, hips & buttom utomordentiligt bra! =) Verkligen att rekomendera! Läppglanset finns att köpa till ett överkommligt pris på både Lindex och Åhléns. Strumpbyxorna köpte jag på lindex.

Jag känner mig väldigt nöjd med dagens köp!


image130


image131

oo så fina läppar!! =)

Soldusch

Efter att jag agerat stylist och makeupartist drog jag med mig Alex ner på stan för att ta en soldusch och göra lite småshopping.

En soldusch går till enligt följande:


Du går in i ett rum fär det står någor som ser ut som en stor duschkabin. Där får du en extremt snygg plastmössa, för att inte få en massa smet i håret, och heta mäklartofflor. så att det inte ser ut som att du har trampat i chokladpudding när färgen börjar komma. Det är väldigt viktigt att man smörjer in torra områden på kroppen, typ armbågar, knän, fötter och händer. Kom ihåg att hålla andan under de 7 sekunder som prayningen sker. Jag blir alltid lika nervös när jag ska kliva in i den där duschen.. Det är inte direkt någon angenäm upplevelse! Många tror, liksom jag första gången, att det ska komma ett lätt flöde av solspray och sen var allt klar. Men ICKE! När man trycker på knappen låter det som att någon drar igång en fet byggfläkt precis brevid dig och ett tjockt moln kommer och attackerar dig från alla håll. Varmt är det inte heller! Av ren reflex drar man ett djupt andetag och spottar och fräser en stund efter. Sen ska du dra på deg plasthandskar och smörja ut allt klet över hela kroppen. Det finns också en sprayflaska på sidan om där du bättrar på de områden där duschen har svårt att komma åt (insida lår och under armarna).
Själva duschningen skulle man kunna vara utan, men man fpr se det som att man just blev en erfarenhet rikare!
Resultatet blir strålande!!

Det som inte dödar det härdar!

Förlåt Humlisen!

Jag fotade lite outfit bilder åt Veronica som jag skulle hjälpa henne att lägga ut på hennes blogg... Men det fugerar inte! Det kommer upp en sida med login som inte skulle komma upp....Fasen också!! Aja, jag gjorde mitt bästa.

Hoppas att du har kul på bloggminglet vännen!

Peace

I´m back!

Har blivit dåligt med bloggande dom senaste dagarna, hoppas ni överlevde! Idag har det varit fullt upp trotts att det var min lediga dag. Veronica är just nu på bloggmingel för modebloggare på stureplan och då måste allt vara perfekt från topp till tå! Självklart ville jag hjälpa till!! Jag stod för sminker och håret, så fixade Alexandra naglar och annat smått och gott! Humlisen herself stod självklart för outfitten själv! =)


Dax för rekreation

Strax ska jag köra ett långdyk ner i badet. En härlig badbomb och lite olivolja i vattnet tillsammans med en en eukalyptus ansiktsmask så är stunden gjord. Hade tänkt att epilera benen ikväll också, men det är inte så bra att göra det precis efter att man har solat. Det finns gränser fär vad man ska utsätta huden för under en och samma dag. För er som inte vet vad en epilator är kan jag säga att den ser ut ungefär som en rakaparat och låter ungefär som en.. kanske lite mer.. Där "knivarna" sitter på en rakaparat sitter istället små metallplattor som roterar väldigt fort (kan ställas i två lägen) och fungerar som små pincetter. Ganska smärtsamt ibland, men det som inte dödar det härdar! =)

Mobilen på lagning... igen...

Jag har jobbat i helgen. Pappa kom förbi och körde mig till jobbet imorse, han skulle passa på att lämna in min mobil på lagning i samma veva. Nu är det andra gången den är på lagning under bara några veckors tid. Samma sak hände med min systers mobil (hon har en likadan), efter tredje gången som den var inlämnad fick hon en nu. Pappa försökte ordna så att jag skulle få en ny nu direkt eftersom att det tar tid och pengar att åka dit och lämna in den varje gång den pajar. Men det gick inte! Reglerna var stenhårda och tydliga. Tre gånger skulle den vara inlämnad! Även fast dom vet att just den här modellen går sönder så vägrade de att ordna en ny. Så retsamt! But thats te rules!


En snabbtrip till solarieöarna

Direkt efter jobbet idag droppade jag in på Nautilus  och utnyttjade mitt gymkort för sista gången innan det går ut imorgon. Jag var inte så duktig att jag lyfte skrot och simmade. Icke! Jag gled ner direkt till solarierna och stekte. Det var riktigt länge sen sist och det känns nu! Det kliar på halsen och bröstkorgen... Tror att jag kan ha överkattat min bleka hy och solat en aning för länge.. Men det är inte så mycket att göra åt. Blir till å smörja in mig med kylbalsam och unddvika att riva (gaaah!)

image129

Bilden bara gled med på ett hörn.. den är ju så skön!

Sweet sweet Carmen Electra

Nu har jag bestämt mig för att komma igång med träningen igen på allvar! Jag tycker att Carmen Electra ser otroligt bra ut. Hon är inte anorektiskt smal och det syns på hennes kropp att hon ligger i och tränar för att få den kroppen hon har! Ser friskt och fräsch ut helt enkelt. Det ger mig inspirationen åter!! Här om kvällen satt jag faktiskt och googlade på henne och skrev ut bilder som jag ska ha som peppning. En väldigt bra grej faktiskt!
Det känns inte som mig att träna så lite som jag för tillfället gör (inget alls!). Jag tappade extremt mycket av min motivation under början av graviditeten då jag praktiskt taget fick träningsförbud pga foglossningarna dyligt.


image128

Vårtrender 2008

Det känns som att det finns många olika vägar att gå nu till våren. Men en given röd tråd är färg, färg, färg och åter färg! De klarar grundfärgerna kommer stort i år som en frisk fläkt efter en våg av grått under hösten och vintern som var. Nu kan du fynda allt möjligt såsom accessoarer, underkläder och smink i grundpalettens alla färger. Härligt!
Personligen har jag svårt att veta vad jag kommer välja att klä mig i till den varmare våren och sommaren. Jag kan känna att en släng av min tidigare rosa period kan komma att blomma upp igen. Det har kommit en uppsjö av knalligt rosa och serisa plagg och accessoarer i butikerna. Dessutom är det än färg som förstärker den kommande solbrännan på ett fantastiskt sätt! Jag har redan införskaffat ett seris-rosa nagellack ur H&Ms eget märke som jag invigde på en 50-års fest för några veckor sedan som en smygpremiär på vårens härliga färgspäcktra. Det gjorde succé och har smittat av sig på några av kollegorna.

image127


Welcome colourfull spring and summer of 2008!

Vårtrender 2008

Det känns som att det finns många olika vägar att gå nu till våren. Men en given röd tråd är färg, färg, färg och åter färg! De klarar grundfärgerna kommer stort i år som en frisk fläkt efter en våg av grått under hösten och vintern som var. Nu kan du fynda allt möjligt såsom accessoarer, underkläder och smink i grundpalettens alla färger. Härligt!
Personligen har jag svårt att veta vad jag kommer välja att klä mig i till den varmare våren och sommaren. Jag kan känna att en släng av min tidigare rosa period kan komma att blomma upp igen. Det har kommit en uppsjö av knalligt rosa och serisa plagg och accessoarer i butikerna. Dessutom är det än färg som förstärker den kommande solbrännan på ett fantastiskt sätt! Jag har redan införskaffat ett seris-rosa nagellack ur H&Ms eget märke som jag invigde på en 50-års fest för några veckor sedan som en smygpremiär på vårens härliga färgspäcktra. Det gjorde succé och har smittat av sig på några av kollegorna.

image127


Welcome colourful spring and summer of 2008!

Snart 21..

Den 20:e mars fyller jag 21. Det känns inte så speciellt längre att fylla år tycker jag. I år så kommer nöstan ingen vara hemma på min födelsedag för att kunna fira den heller eftersom det är påsk och många väljer att resa bort då. Något måste jag förska hitta på!

image126

Midsommar

Hittade en mysig bild från midsommaren förra året. Den får mig att längta efter sommaren!


image125

Jättefina bilder!

Tittade runt på datorn och hittade jättefina bilder på min bror:


image123



image124

Bilderna är tagna av Joakim Bech runt sommaren 2006

Tystnadsplikt

Eftersom Ms förra bil inte är så mycket mer än skrot idag så har han påbörjat ett nytt projekt. Jag har fått tystnadsplikt om hur långt han har kommit, hur det kommer att bli och liknande saker... Själva överraskningsmomenten är ju halva nöjet! Det ska bli härligt att cruisa med pärlan i sommar.. Synd att jag inte hade körkort! Fast vid närmare eftertanke så hade jag nog inte fått köra den ändå...


Jag måste slå ett slag...

... för boots no7 serum. Jag vet att jag är ung och allt sånt.. blahi blaha. Jag har varit en riktig solmissbrukare i alla dess former. Serumet föryngrar inte bara huden utan reparerar även solskadad hud. Jag tänkte att jag skulle ge den så kallade "mirakelcremen" en chans att visa vad den går för. Sagt och gjort! Jag har nu använt den i princip dagligen (måste erkänna att jag, slarvig som jag ibland är, glömt att smörja in mig eller helt enkelt inte orkat!) sen lite innan jul. Jag har blivit fantastiskt mjuk i ansiktet och porerna är märkbart mindre! Blev glatt överraskad måste jag säga.
Produktens utseende lockar inte ögat och väcker absolut ingen köplust. I Förpackningen ligger en tillintetsägande genomskinlig tub med vitt innehåll. För att alla ska ha råd att ta del av den här fantastiska cremen så har företaget dragit ner på priset för förpackningen och därför kunnat sälja den så billigt. Jag köpte den för 295 kr.


image122
Bild: Tradera.com

Training here I come!

Nu har jag köpt en tränings maskin! En såndär med stavar eller vad man ska kalla det.. Köpte den på tvshop. Orbitec platinum tror jag att den heter. Har en kompis som har en sån sen en tid tillbaka. Enligt henne är den väldigt bra! Jag får berätta hur det går när den väl kommer on 10-14 dagar.

image121

Det här inlägget blev lite som smygreklam för tvshop... Får leva med det =)


Taggad!

Idag har jag känt mig taggad till det mesta! Vaknade och kikade ut på solen som lös upp den klarblå himlen. Jobbade heldag och fick utlopp för min kreativitet och kom hem till en städad lägenhet. Nu önskar jag verkligen att jag hade en träningsmaskin hemma så att jag fick anstränga kroppen! Jag sover så skönt då och mår bra för att jag har varit nyttig! Jag har ju en studsmatta här hemma som jag kan använda i och för sig..
På söndag ska jag sola solarium och få lite färg. Det var riktigt länge sen sist nu.. Om jag inte behöver färgen så behöver jag i alla fall ljuset! Speciellt om jag ska jobba heltid igen och inte se dagsljus. Det ska bli skönt att ligga där och steka och drömma sig bort.. Det händer ganska ofta att jag somnar i värmen.


Nu ska Kajsa åka igen...

Mammas sambo kommer och ämtar mig och Kajsa alldeles nu. Hon ska åka och bo hos min syster till på söndag eftersom jag jobbar. Kommer bli så tomt igen utan lilla grodan!!

Stadsvy

Medan Veronica trixade lite med datorn passade jag på att fota staden genom hennes köksfönster:


image120


Ny design

Veronica hjälper mig lite med layouten, inom kort  borde allt vara som jag vill ha det, håll ut :)

Kläder, kläder och åter kläder!

Nu har jag tvättat i snart tre dagar i sträck! Jag och M äger helt sinnensjukt mycket kläder, det syns nu när nästan allt är tvättat och på sin rätta plats i klädkammaren. Jag kan inte se hu vi skulle få plats om vi inte hade klädkammaren. Vill inte föreställa mig hur det skulle vara med bara garderober.



image109



Diesel smet med i en bilden, han får inte vara där inne pg.a allt katthår som blir efter honom! Nu passade han på den rackaren.

Efter promenaden...

..var det dax för mat och en tupplur för Kajsas del. Jag skulle fortsätta med tvätten.


image108

Solig promenad och harjakt..

Jag, Kajsa, Veronica och Smilla tog en långpromenad i förmiddags igen. Kajsa ska löpa snart så jag vågar knappt ha henne lös längre! När vi kom in i en liten skogsdunge chansade vi och kajsa fick röja fritt i några minuter. Hon tog då tillfället i akt att jaga hare. Som en blixt stack hon efter det stackars djuret, hon har inte chans att komma i kapp som tur är. Jag skrek och ropade på henne för att försöka avbryta jakten och få henne att komma tillbaka till mig.. men icke! I någon minut kunde jag se hennes vita svans långt bårta, sen var hon försvunnen. Jag och Veronica gick och ropade på henne i några minuter och jag kände oron komma krypande. Precis när jag trodde att hon verkligen hade sprungit bort fick veronica syn på den lilla vita svansen komma studsande inne bland träden. Hon hade halva skogen med sig i kalufsen och den stickade koftan. Gud så skitig hon var! Efter det fick hon gå kopplad resten av promenaden..

image105

Koftan blev alldelse lerig på magen.. Sånt man får räkna med, speciellt när det gäller kajsa!

image106

Spana in skitiga tassarna!

Kungen i huset...

... tycker han ja!


image102

Det är egentligen Kajsas säng, men dom samsas... typ...

Hand-damsugare

En såndär liten dammsugare som man kan dammsuga soffor och annat med. Katten hårar nå fruktansvärt just nu..Det är helt sinnessjukt! Jag blir galen på allt katthår, jag hatar det! Alla nytvättade kläder som hade hänt på tork över natten var fulla med katthår idag när jag skulle vika dem. Värdelöst! Men om jag hade en såndär liten dammsugare så skulle jag ändå kulla dammsuga bort det värsta utan att varje dag behöva släpa fram den stora snabeldraken! Dessutom är både Diesel och Kajsa livrädda för den och börjar fara runt som idioter varje gång det är städdax. Att kajsa springer runt gör inte så mycket, men Diesel hårrar av sig överallt där man precis har dammsugit!

image99

Spana in håriga mattan! Såhär ser hela mattan ut... Blir galen!

image101

Som sagt; GALEN!

Drömde en underlig sak imorse!

Jag drömde att det var ungefär ett år fram i tiden och att jag gick och pratade med en killkompis. Han frågade undrade om det inte var så att jag och min sambo skulle haft barn nu.. Jag kommer ihåg hur jag svarar att vi fått missfall.. igen! Precis efter det tar samtalet slut och jag träffar en annan kompis som ser att jag tappat örhänget från mitt vänstra öra.Han hittar det och hjälper mig att sätta i det igen. Precis efter det vaknar jag. När jag sätter mig upp i sängen och tittar ner på lakanet ligger mitt vänstra örhänge där... Jag är rädd för att vi komjmer få ännu ett missfall nu. Det känns som att drömmen med örhänget skulle "verklighetsförankra" hela drömmen! Eller hur ska jag tolka detta?!

Jag kommer också ihåg att jag fick se det lilla fostret (för i drömmen var det inte så mycket mer än det). Jag vet inte om jag ska tolka det som en mardröm även om det var otäckt! Kanske försöker mitt undermedvetna tala om för mig att jag måste gå vidare..?..


Städa arbetsrummet

Det är helt sjukt hur stökigt det är här inne! Det står säker tre eller fyra julkartonger här och mitt sybord är överbelamrat med grejer! Under bordet står det en gammal scaner, en trasig stor datorskärm, en megastor skrivare som inte fungerar och min sylåda. Dessutom har vi två datorer på databordet även fast vi bara använder en av dom. Den andra är så gammal och slö och låter som ett jetplan! Den ena dörren kan man inte gå in genom, för där står det en hel drös med tavlor lutade.. Det här är helt otroligt, vilket makalöst kaos! Jag hade tänkt ta tag i det här rummet idag, men det påminner mig alltid om att vi skulle hjälpas åt att göra det för att ordna ett barnrum. Kommer liksom alldrig till skott pg.a det..

Ny layout!

Imorgon ska en vän till mig hjälpa mig att fixa layouten på in blogg! Hmmn.. Undrar hur jag vill att den ska se ut.. en hård nört att knäcka! Hon ska också lära mig lite om HTML så att jag kanske kan fixa grunderna själv.. Får se hur det går..

Telefonen är paj!

Min mobil gick sönder för några dagar sen. Jag fick tillbaka den för ca 3 veckor sen efter att det hade varit inne på lagning en sväng. Den här gången tror jag att micken är paj i den. Jag hör perfekt vad andra säger, men de hör inte mig! Riktigt jobbigt att smsa hela tiden om jag inte orkar trassla med handfree. Jag har ju mobiler som jag kan byta till, fast de är lite halvtrasiga allihopa! Får väl ta och lämna in den igen....

image98

Magen blev ganska stor ändå

Den 15/2 fick vi det förkrossande beskedet... Tre dagar efter att den översta bilden är tagen:

 ve. 16

 ve.13

 ve.8

 ve. 6

Tomhet.. Saknad...

Jag kan inte sätta ord på hur allt känns just nu för stunden. Jag saknar att vara gravid. Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig för att du ska förstår! Om jag säger att jag saknar barnet blir jag så fruktansvärt ledsen och börjar sörja igen. Självklart saknar jag henne/honom... Jag hann knyta band till den lille i magen efter som jag ändå hann gå till vecka 16. Det känns helt overkllig att jag ens har varit gravid och gått igenom allt det här. Har jag drömt allt? Varje dag vaknar jag till den känslan... Nu känner jag verkligen tomheten...Jag satt ofta vid datorn, när jag var gravid, och surfade på olika mammasidor, tittade på barnvagnar, kläder... Jag hann till och med köpa två par mammabyxor! Allt känns så orättvist.. Varför får andra som inte ens vill ha barn det och inte vi? Vi var nästan halvvägs dit!
När vi kom hem från sjukhuset andra gången hade jag fått en massa brev. i det första jag öppnade låg en kallelse till det rutinmässiga ultraljudet som görs i vecka 18. I det andra fanns en inbjudan till 20 veckorsklubben... Det kändes helt absurt. Det kändes som att någon ville göra mig illa med flit! Det tog mer än en vecka innan jag ringde och avbokade tiden. När jag gjorde det kände jag mig alldeles kall, ensam och ihålig. Efter det blev jag tvungen att ringa och avboka tiden på mördavårdscentralen också. Jag grät inte. Var bara alldeles tom... Jag kände mig som en gråsten!
Nästa graviditet ska jag söka mig till specialist mödravården direkt. Jag kommer vara extremt nojig och väldigt rädd! Men jag ser ändå fram emot det. Nästa graviditet alltså. Just nu sitter jag fast i en situation där jag inte vet hur jag ska tackla att jag inte låter mig se frammåt utan att känna skuld. Jag vill lägga det här bakom mig, men jag vet inte om jag kan ta steget riktigt än. Jag kan ännu inte glädjas åt andra som ska ha barn. Om någon närstående skulle ge det beskedet så skulle jag känna ren avund och gråta när andra skulle grattulera och bli glada.

Jag kommer känna avund och jag kommer sörja tills jag blir gravid igen. Är det fel?


image88

Jag saknar dig så, vem du än skulle blivit... / mamma

Shoppingunda!

Nu ska jag hoppa ur mina katthåriga fleecemjukisar och ta en sväng till Helpinghand med veronica!
Ha en bra dag!

image87

I´ll be back!

Min nästa bok...

blir Aklemisten, också skriven av Paulo Coelho. Det ska bli spännande att se om den lever upp till mina förväntningar som nu ligger på topp!

Pilgrimsresan av Paulo Coelho

"Driven av en önskan att uppnå självinsikt och förstå livets gåta ger författaren sig ut på en resa som ska komma att förändra hans liv. I denna originella och tankeväckande roman får vi följa hans väg längs den mytomspunna pilgrimsleden till Santiago de Compostela.

På den longa vandringen genom de spanska landskapet utsätts han för hårda prövningar som lär honom att sanningen och det extraordinära alltid återfinna i det enkla. Här formulerar Paulo Coelho för första gången den filosofi som han har gjort till uppgift att förmedla till läsarna.

Pilgrimsresan, som är Paulo Coelhos första bok, är en nyckelroman som har kommit att prägla hela hans författarskap. Den skrevs 1987, före världssuccsén Alkemisten.

Paulo Coelho är född i Brasilien och är idag en av världens mest lästa författare. Hans böcker har översatts till fler än 60 språk, utgivits i 150 länder och sålts i över 80 miljoner exemplar."




Den här boken är en av de bästa jag någonsin har läst. Den fick mig att tänka på ett annat sätt och se vardagen, och allt vad den innehåller, med helt nya ögon. Eftersom att jag egentligen inte är någon bokmal blev jag glatt överraskad över hur snabbt jag sögs in i handlingen som på nolltid spelades upp framför mina ögon. På nolltid var resan över och för första gången i mitt liv önskade jag att en bok hade varit längre! Jag rekomenderar starkt denna självbiografiska "feel-good" roman till er alla!

image86

Den katten är inte rädd för vatten!

Diesel är en speciell katt. Det konstaterade jag efter en kort tid med honom i huset. Han är inte ett dugg rädd för vatten! Att försöka få honom att inte gå på borden genom att spruta vatten på honom med en vattenspruta visade sig vara helt lönlöst. Efter att jag har duschat eller badat så går han och lägger sig i badkaret när det fortfarande är helt blött. . För ett tag sen lyckades jag fota honom när han satt och drack vatten i badkaret ur kranen:

image83

image84

Svart som natten

Fick fråga i en komentar om jag hade drömt något kul inatt. Det har jag tyvärr inte. Under några dagars tid har jag knappt drömt något alls.. Inte vad jag minns i alla fall! Fina och roliga drömmar kan verkligen förgylla en hel dag! Det är skönt att inte drömma och bara få vila på nätterna, men efter ett tag börjar man sakna den lilla världen som vaknar till liv nattetid!

image82

Tjockt med tankar...

Jag har haft väldigt mycket i huvudet den senaste tiden. Det är mycket jag har velat skriva om men orden kommer inte fram och jag har haft svårt att formulera mig om de mest enkla saker... Därför tar jag igen en hel del nu som jag tidigare velat skriva om men inte haft orken till!

image81

Hungriga efter kalaset

Hela familjen hade drafgit iväg på kalas till Ms brorsdotter som fyllde två. Efter alla godsaker där var vi fortfarande lika hungrika. Marcus föräldrar beslöt sig för att bjuda på pizza hemma hos dem. Det blev en rejäl hög med kartonger även fast inte alla följde med (M har tre syskon och alla har respektive). Till och med Murre fick vara med på ett hörn.

image79


image78

Man förstår på ett ungeför hur stor han är när han knappt får plats att ligga i en pizzakartong. OBS! Det var ingen pizza kvar i lådan...

Kissarna i Alunda

Vi har varit väldigt mycket hos Ms föräldrar i Alunda de senaste veckorna. Under de omständigheterna som har varit kändes det lättare att vara där och rensa huvudet. Självklart passade jag på att fota Ludde och Murre som bor där:

image76

Murre är yngsta katten i huset, ungeför 4 år gammal om jag minns rätt! ... och jag klagar på att Diesel hårar...

image77

Murre är herre i huset. Han är ca 8 år gammal. Hans mamma var en vanlig bondkatt och säljaren misstänker att hans pappa var en vildkatt av något slag. Sisst han vägdes pekade vågen på 8 kg!

Härligt med vovven hemma!

Det har varit väldigt tyst och tomt utan Kajsa hemma (bortsett från att katten lever rövare). I förmiddags tog vi en promenad med Smilla och Veronica. Kallt men soligt! När vi kom hem behövde båda vila. Jag satte mig i soffan och kajsa slog sig ner på en filt i solen. Där blev hon kvar i några timmar...

image75


Vilken liten fjunboll!

Vårfynd i rabatten

På väg in från en promenad i solen med Kajsa såg jag några färklickar i rabatten som självklart måste förevigas. Våren är här!

image74


Åter till sjukhuset

Igår ringde jag gynakuten på akademiska för trejde gången på ungefär 14 dagar. De misstänkte att jag kunde ha fått en inflamation utifrån hur jag beskrev i telefonen så de ville ha in mig för en undersökning och lite provtagningar. De hittade inget som var fel vilket kändes skönt samtidigt som jag ville veta varför jag hade ont. Jag har fortfarande inte fått reda på någon direkt orsak, de antog att det kunde vara så och att det hörde till läkeprocessen.. Jag tyckter inte att det var speciellt övertygande, men man måste väl lita på proffsen..

Hade självklart med mig kameran och fotade lite härliga vårbilder på vägen hem:

image72


image73

Personlig almanacka

Idag beställde jag en personlig almancaka på personligalmanacka.se. Jag försöker göra allt för att förgylla vardagen nu när allt fortfarande är lite deppigt. En vän till mig hade beställt en sådan och jag tyckte att det verkade som en bra grej att sätta guldkant på vardagen.

Jag lägger upp lite bilder när den kommer!

Före och efter missfallet

Det är helt sinnessjukt hur mycket jag har drömt nu efter missfallet. Det är så hemska saker att jag inte vill skriva exakt vad det var jag drömde. Efter några dagar var det så illa att jag blev rädd för att somna. Kvällarna blev fyllda med ångest över att jag skulle bli tvungen att kastas in i den där hemska världen mot min vilja och det fanns inget jag kunde göra för att slippa. Förr eller senare skulle jag somna och drömmarna skulle komma och jaga mig!
Precis innan missfallet drömde jag hela tiden om att vi fick barn. Jag kunde aldrig riktigt se hur barnet såg ut eller vad det var för kön. Natten till fredagen då vi skulle få det hemska beskedet drömde jag att jag födde en lite pojke. Jag kunde se exakt hur han såg ut och jag kunde känna hur det var att hålla om honom. Precis innan jag vaknade den morgonen kommer jag ihåg hur jag tänkte att "om vårt barn skulle komma nu så skulle det inte överleva". Jag kommer ihåg hur könlsan av tomhet och rädsla förföljde mig hela dagen fram tills det att vi gjorde ultraljudet. Varje gång jag tänker på det är det som att uppleva det igen. Det var det värsta ögonblicket i mitt liv. Det blev inte bättre när vi sen skulle tillbaka till sjuknhuset på måndagen. Då skulle det bli så deffinitivt. Vi skulle ta farväl av vårt ofödda barn... Det var verkligen så det kändes. Varje gång någon sa att "vi skulle se frammåt" och att "allt skulle ordna sig" så blev jag så arg och ledsen. "vi var så unga och hade många år på oss att få barn". Det är klart att jag vet! Men jag behöver fortfarande få vara ledsenb och sörja...

Race i rallybussen

Efter två veckors sjukskrivning är det skönt att komma ut och se något annat än lägenheten hemma. M hade fått i uppgisft av sin chef att hämta hans rallycrossbil i Torsby nära den norska gränsen (ca 40 min från uppsala). En dagsresa genom Sverige, från kust till kust i princip.. Eftersom så många mil bakom ratten kan bli ganska så drygt så kan det ju vara lite trevligt med sällskap tyckte M och bjöd med mig. Det hade säkert varit roligare för hans del om någon kompis som hade mer intresse av bilen som vi skulle hämta hade åkt med. Men nu var det mitt i en arbetsvecka och alla andra var upptagna med sitt. Vi skulle åka i hans chefs lyxiga "rallybuss", det kändes ganska upplyftande eftersom jag inte hade någon vidare lust att åka genom landet i våran skrotiga 740.
allt som allt reste vi 92 mil den dagen fast vi egentligen skulle ha åkt ca 80 mil. M råkade svänga lite fel någon stans på motorvägen och innan vi viste ordet av var det närmare till Göteborg än till Uppsala. När vi väl kom fram lyckades vi åka för långt på den smala grusvägen (som mer såg ut som lervälling) och fick vända, vilket är lättare sagt än gjort med den bussen, och åka tillbaka ungefär en mil. Nästa steg var att koppla på kärran och få upp bilen på den. Bilen ville inte starta och kässans bromsar hade fastnat på höger sida. Great! Men vi lyckades och hemfärden blev smärtfri, bortsätt från väsken i rumpan efter att ha suttit så länge!!

Jag roade mig med att skriva upp roliga namn på olika platser som vi passerade. Självklart är de bara roliga beroende på hur man läser dem.. men här kommer några:

Trångstad
Gökby
Aplungsåsen
Bråten
Kroppkärr
Välsviken
Skattkärr
Liksåsen
Myggbo
Våtsjön
Vintrosa
Vela