Hemmagjord helkroppspealing

Socker, salt och olivolja, det är allt som behövs! tappa upp ett varmt bad och droppa i lite olivolja eller någon annan badolja som du tycker doftar gott. Blanda ½ dl olivolja, 1 dl socker och ½msk salt. Blanda ihop och massera in kroppen ordentligt. Lägg dig i badet och låt sockret och saltet smälta bort. Skrubba bort den överflödiga oljan med en mild tvål och svamp. Spola av dig först i kallt sen i varmt vatten. Kallt vatten drar ihop porerna och huden blir klarare.


Enjoy!


Torr i munnen och törstig!

Det är något skumt med mig. Jag dricker mer nu än någonsin förrut, ändå är jag torrare i munnen och törstigare än någonsin förrut! Det hjälpte lite när Veronica matade mig med flourtabletter, men det var bara just för stunden. Ska prova att köpa tabletter på Apoteket mot muntorrhet.. Isch!

En droppe för alla utnyttjade barn i ensamhet

                                                                            
        image365Genom att adoptera denna droppe och placera den på Din egen hemsida/blogg
visar Du också sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord.
Droppen är en symbol för alla utnyttjade barn som lider i ensamhet.

Jag adopterade min droppe av humlisen.

Onsdag: Försenad fördelsedagspresent

I förra veckan fick jag en ganska försenad födelsedagspresent av min moser, jag fyller egentligen år i mars. Jag fick en träbricka, bokmärken och lim-lack. Jag är väldigt pysslig och kreativ av mig så för mig var det en toppengrej! Lim-lacket är precis vad det låter som: lim och lack i samma flaska. Perfekt. Jag har nu hunnit göra en bricka med fjärilar på och en filofax med mixat motiv. Jag tycker om att hålla på med limlacket för att det blir fint resultat snabbt plus att det blir vattentätt i tjockare lager. Bilder kommer snart!

Tisdag: Trätrall

Min älskade M har nu tillsammans med en kompis lagt en väldigt fin trätrall på balkongen. Jag riktigt längtar efter pengar så att jag kan köpa massor av blommor, dynor och krukor pch göra det riktigt lummigt och mysigt där! Nu fattas det bara en inglasning så blir det prima! Det blev lite bryggkännsla som min mamma sa här om dagen. Bilder kommer snart!

Tisdag: Säga upp mig..?

Jag vet att det är dags att säga något snart! Jag väntar på svar från H&M ang. hur jag ska jobba i nästa vecka..Vill veta det först! Killen som hade min tjänst innan mig där jag jobbar nu gick hem från jobbet som vanligt när dagen var slut och kom inte tillbaka något mer. När jag började här tyckte jag att det var märkligt gjort, men nu förstår jag! tyvärr...

Tisdag. Rix morgon Zoo

De är såå sköna! Är helt totalt beroende och såld på hela gänget i rix morgon zoo. Det var så kul idag när de ick försig att måla en tavla tillsammans. Det var verkligen förskola typ. De sköms inte för något och tar inte åt sig av onödiga saker. Ibland tycker jag att de är förebilder för mpnga! Ett riktigt bra radioprogram! (Jag tror att jag ska gå in och röst på någon i mustachkampen! Gör det du också!

Tisdag: Mitt arbetsrum - en inblick i vardagen

Jag kommer inte sakna det här rummet. Jag har en "arbetshörna" i ett lite större rum som består av ett skrivbord med trasiga lådor. Framför mig har jag ett trasigt skivbordsunderlägg föreställande uppsala stad, en svart telefon med en massa knappar och lampor, en stor gammal dataskärm som står på en dator som inte är ikopplad.. den la av när jag hade jobbat här i ca 3 veckor. Jag har också en väldigt gammal räknemaskin, en såndär med "kvitto" som kommer ut om man trycker på en knapp. Den springer alla och knappar på och bryr sig inte alls om det stör mig mitt i ett telefonsamtal (måste gnälla lite). Väggen är tapetserad med både handskrivna och datorskrivna A4-papper där det står vad man får göra, måste göra och inte får göra blandat med massa telefonnummer till olika företag och personer. Den enda lila färgklikken som finns på väggen består av en kalender med bilder tagna världen över och min jacka som är upphängd på ett häftstift.. det finns inga krokar (gnälla igen). Till vänster om skrivbordet står en ca 12 cm hög bänk med blåa plastbackar på där jag sorterar reservdelar som ska ringas ut till kunder. och till höger står en dammig dator precis under fönstret där jag på dagarna blickar ut mot en liten grå parkering. Fönsterna sitter precis i markplan, så därför måste jag ha ett par gråa persienner som man ser lite igenom nere hela dagarna. Annars ser alla som går förbi utanför rakt in. Detta gör att parkeringen som redan är tråkigt grå ser ännu gråare ut! Eftersom rummet ligger på ena hörnet av huset så är det fönster längs hela ena långsidan och en kortsidan, även över halva väggen inne i huset är det fönster ut mot butiken och korridoren där de andra sitter. Nu förstår jag hur ormarna känner sig i ett terarium! Det blir verkligen ingen privacy här...
Bakom mig ligger Kajsa i en rosa välvadderad korg som jag har tagit med hemmifrån. Även fast hon har en fin och skön säng plats och massor av leksaker så känns det ändå jobbigt att behöva ta med henne hit. Allt känns så skitigt och det ligger saker överallt. Bakom hennes korg står det massor av bröte och maskiner som ska lagas. Arbetshörnan tar upp ca 1/5del av rummet, resten tas upp av alla maskiner o. dyl.
Om jag behöver friskluft kan jag öppna ett fönster i rummet... ut mot parkeringen... (gnälla). Det drar in rätt så mycket avgaser eftersom att fyrislundsgatans trafik passerar bara några meter från fönstret (parkeringen är INTE stor). Plus att de andra som jobbar här röker inne vid verkstan. Där har de alltid den stora porten öppen, vilket gör att det blir korsdrag och all rök hamnar här. Dessutom står det iband människor och röker utanför dörren till butiken, hos vem hamnar röken då??! Jo här (gnäller befogat). Som sagt: jag kommer inte sakna det här rummet!

New life here I come!

Tisdag: Kameran

Veronica hjälpte mig att sparka igång min digitalkamera och lägga över bilderna som fanns på den till datorn. Det var jättemysiga valpbilder på Kajsa och katten Ella som jag hade tillsammans med en tidigare pojkvän. Jag ska lägga upp några av bilderna på bloggen sen! Jag saknar Ella ibland, hoppas verkligen att hon har det bra!


Tisdag: Massa grejor!

Jag kommer hela tiden på nya saker att skriva om på bloggen. Måste ha en lapp brevid mig hela tiden där jag skriver ner små stödord så att jag kommer ihåg allt! Nu var det ågra dagar sen jags krev sist, så då finns det mycket att skriva om!

Tisdag: Nytt jobb!

Jag var på arbetsintervju under förra veckan. Jag fick jobbet fick jag veta i Fredags!! Jag ska snart börja arbet på HM!!! Känns sååå bra! Vilken lättnad!


Jiiippiiie!

Fredag: Min stegräknare..

Jag tappade min stegräknare här om dagen när jag var på väg hem från jobbet! Jag var ju (och är fortfarande) beroende av den!!). Jag ska köpa en ny på Biltema eller stegräknare. se. Ska nog satsa på en likadan, den funkar fint. Det känns lite överkurs med pulsmätare och stoppur!

Vatten och vitaminer - Förskönar dig inifrån och ut

Tycker du att ditt hår är platt och slitet? Kanske växer det långsamt? Är naglarna spruckna och går sönder lätt? Läpparna torra? Huden narig?
Köp på dig vitaminer och kör en ordentlig kur under en längre tid! Drick mycket vatten på det så kommer du antagligen märka stor skillnad efter ett tag. Förändringen är inget som sker över en natt, så låt det ta tid. Om du går in på närmsta naturapotek så hjälper de dig hjärna. Jag äter vitaminer som heter multi kvinna (finns även för män och gravida!). En kapsel innehåller hela dagsbehovet av det mesta man behöver! Jag kompleterar ändå med extra B-vitaminer för naglarna och håret. Jag äter också Omega-3 oljekapslar och Betakaroten (skyndar på kroppens melaninproduktion för att bli brun snabbare, då slipper man sola lika länge). Jag har även ätit Äppelcidervinäger  tabletter som ökar förbränningen och minskar sötsuget, men de tycker inte jag fungerar allt. blev bara illamående och fick ont i magen om jag tog rekomenderad dos.
Om du känner dig trött kan det bero på så kallad "blodbrist" vilket egentligen är Järnbrist. Ät då järntabletter (c-vitaminer hjälper kroppen att ta upp järnet).
Är du ofta sötsugen kan du äta Kromtabletter. Det dämpar suget!
Fredag: Födelsedagspresent?!

Here we go again! M fyller år 15 juni. Jag tror att jag vet vad jag ska ge honom.. En ganska bra grej! Kan inte sriva vad eftersom han kanske läser detta. Jag har lovat att inte ge honom några kläder, men jag kommer antagligen bryta det löftet. Han ska absolut inte få BARA kläder, ne usch vad han skulle tycka att det blev tråkigt då! Men något/några plagg kommer antagligen bli aktuellt. Jag har funderat på att satsa på något smycke. Men han har redan en halskedja som han passar bra i och alltid använder. Sen har han förlovningsringen också. Mer smycken än så passar nog ingen kille i. Han får inte använda smycken på jobbet heller pga risken att fastna i maskiner och klämma sig. Så det är kanske ingn vidare grej ändå!

Förslag?!

Fredag: Ops I did it again..!

GaaaaaH! jag skrevett inläggutan att ha skrivit något på några minuter och loggade inte in på nytt.. självklart försvinner allt jag skrivit!! Suck.. sååååååå klantigt, vet ju att det funkar så...!

Fredag: Fotograf - TFP

I Onsdags surfade jag runt på modellbilder för att försöka hitta en kvinnlig fotograf som också är uppsalabo. Jag kände mig väldigt besviken över hur få kvinnliga fotografer det fanns. Tyvätt verkar det vara mest manliga fotografer som satsar mycket på efterarbetet också. Visst ger efterarbetet en viss förskönad bild av verkligheten. Fast samtidigt är det lite det man är ute efter när man söker en fotograf. Annars är det enkelt att fota sig själv eller be en kompis fota med en vanlig kamera.
Varför jag är ute efter en kvinnlig fotograf beror på att jag inte har fotats av en kvinna förrut. En kvinnlig fotograf vet kanske mer hur den kvinnliga kroppen fungerar och kan kanske därför komma med nya idéer och vinklar?
Jag fotar TPF (=time for print), alltså ej betaljobb... än...! Jag är ååå sugen på nya fotografier! Alla idéer är välkomna!


Hör gärna av dig om du vet någon som fotar eller om du själv fotar!


Förlovade i 6 månader!

Idag 18/5 har jag och M varit förlovade i sex månader! Tiden går så fort! 18/11 fölovade vi oss!!
 
Älskar dig M, vi föralltid!!!

image65

Svar på fråga..

Någon anonym skrev och undrade vilken smoothie jag åt till frukost. Jag brukar göra en smoothie med frysta hallon och jordgubbar, citron, havregryn, linfrön, vatten och ibland lite mjölk. Toppengod och fräsch!

onsdag: Nya kategorier

Som ni kanske har upptäckt så har jag skapat några nya kategorier här på bloggen: "Inredning" och "Tips och Trix" bl.a.... Ville bara upplysa om det!

image64

Onsdag: Smoothie mättar mer än musli

Igår åt jag yoghurt och musli till frukost, annars har under en tid ätit en smoothie. två timmar innan lunchen var jag så hungrig att jag ville kasta mig över matlådan! Då hade jagjobbat i två timmar. Annars är jag fortfarande stuffed en bit in under lunchen. Helt otroligt, trodde inte att det skulle vara så stor skillnad! då är ju smoothie nyttigare och kalorisnålare också!

onsdag: Hoppsan

För ungefär en vecka sen, när jag satt och letade efter lite roliga bloggar, upptäckte jag att jag har en till blogg som jag halt hade glömt bort!! Jag har bara skrivit ett inlägg på den bloggen och har en bild som är ungeför två år gammal. Jag har ingen aning om hur jag ska göra för att ta bort bloggen, vet inte vad jag har använt för mailadress när jag skapade den. Uppenbarligen använde jag inte den adressen som jag har nu (som jag ändå har använt i bra många år nu!). What to do?!

Onsdag: Renskrivning och felstavning

Jag har en viss tendens att alltid renskriva allt. Det inkluderar Handlingslistor och "kom-ihåg-lappar". Kom på det här om dagen när jag satt och kluddade ner något på ett pappaer. Direkt efter att jag hade skrivit klart började jag renskriva på ett nytt pappaer. Det måste se fint ut!! Det är nog något men ja har fått från att inte tycka om om handstil. Hatade min handstil när jag var liten! Tcykte alltid att alla andra skrev finare än mig, Nu börjar jag försonas med migg sätt att skriva och börjar till och med tycka att det kan se lite bra ut ibland... Förr tyckte jag verkligen inte om när folk skulle titta på mig när jag skrev. Inte bara för att jag inte tyckte om min handstil, utan för att jag ahde problem med stavningen ganska länge. Det är först nu det börjar släppa. Jag har fortfarande väldigt svårt att i vissa ord skilja på när det ska vara Ä eller E...

Tropicalsun

Eftersom jag rekomenderade att använda solskyddsfaktor tycker säkert alla som älskar att sola och bli bruna att det känns väldigt orelevant och tråkigt. Men gör det ändå!!!! Om du vill bli brun på ett smidigt, snabbt och verklighetstroget sätt rekomenderar jag "Spraytan in a can!". Jag har provat en helt del olika Brun-utan-sol produkter och x antal solsprayer, den här är helt klart den bästa! Den kostar 225 kr på Parfym L och 199 kr på tropicalsun.se. Det bästa är att du inte bhöver utsätta din hud för farliga UV-strålar som gör att din hud blir rynkig och torr!

Kroppen ska hålla länge, ta hand om den!

image63


Solskyddsfaktor!!

Mitt absolut bästaste skönhetstips någonsin för sommaren är att använda en bra solskyddsfaktor! Jag kommer helt klar investera i en som jag kommer använda flitigt. Visst är det kul att bli brun! Men jag kan absolut säga att jags er på min hud att den inte tycker att det är fullt så kul med solen längre. Jag har hört och läst många gånger att olika personer rekomenderar att man ska använda något form av solskydd men har alltid ignorerat det. Det är läskigt när man inser att det faktiskt stämmer!!! Det märkstydligt på huden runt munnen och på halsen. Linjer och veck blir tydligare och uppkommer lättare. Inte alls kul och ganska skrämmande eftersom jag bara är 20 år!

Hetaste tipset någonsin!

Mvh föredetta Pepparkakan

Tisdag: Hundflytväst - billig livförsäkring

För lite drygt ett år sen köpte jag en flytväst till Kajsa på internet för ca 400 kr. Mycket pengar men en billig livförsäkring. Nu finns det exakt identiska flytvästar på Rusta för 79 kr. Lite smålack blev jag helt klart när jag såg det.. Bortkastat kändes det verkligen!! Speciellt eftersom att vi inte har hunnit åka så mycket båt sen jag köpte den.. TYPISKT! Nu kan jag inte göra annat än att rekomendera flytvästen på rusta till andra hundägare!

image62

Nageltippar

För dig som har torra naglar som lärr går av och skivar sig. Nageltippar är en slags nagelförlägning i form av en lösnagel. Skillnaden på tipparna och vanliga lösnaglar är att de inte täcker hela nageln utan limmas på halva nageln. Sedan filar man till den och penslar valfritt nagellack. Jag använder såna just nu, fast jag har klippt av de väldig mycket för att bara ge stabilitet åt mina vanliga naglar. Et helt kit med mååååånga naglar och lim kostar ca 100 kr på Åhléns. Helt klar värt!

Tisdag: Pimped upp stövlar

Jag och Veronica började mixrta med mina stövlar igår. De var ett par vanliga svarta gummistövlar som vi gjorde hål i och trädde i svagt gröna sametsband i. Det blev fint! Men jag vill ha rosa band. på Rusta jag hittade ett par vita stövlar med rosa blommor på. De var jättefina! 129 kr, klart prisvärt! Ska nog köpa mig ett par om de finns kvar..
Sådna här fast vita:

image61

Fredag: ...Fötter och händer, händer och fötter...

Varje vår är det samma sak. Solen får mig att kliva ut ur bubblan och se att det faktiskt finns fler delar på kroppen än bara håret och ansiktet som behöver tas omhand! Nämligen händer och fötter. Främst när det var en man på modellbilder.se, där jag är medlem, som undrade om jag ville ställa upp för ett betaljobb för en sida som hade fetich på fötter. Jag borde ha avböjt, men istället svarade jag inte alls.. Väldigt oproffsig, men vadå?!! Då gick det verkligen upp för mig att mina fötter är i allmänt dåligt skick. Stackars fossingar är nästan mobbade av resten av kroppen. Tyvärr hör jag inte till de som kan skylta med ett vackert par fötter precis. Raka motsatsen. Jag har sen födseln haft nageltrång på X antal tår. När jag föddes fick jag nämligen operera alla tånaglarna och även göra ett ingrepp på höger stortå i tonnåren. Därför är nu mina stortånaglar helt olika till form och storlek. Jag drar mig helt klart för att använda skor med öppna tår! Självklart försöker jag till och från att snygga till de små tosserna men det känns ibland som att det är ganska förgäves. Jag fick faktiskt en kommentar när jag var och vaxade mig att jag hade "väldigt smååå tånaglar". Men det var tydligen bara gulligt... Troligt! Lilltånaglarna slutar typ vid nagelbanden, alltså i princip obefintliga... man det är ju... "gulligt"!
Dit jag ville komma var i alla fall att jag starkt överväger att boka tid för manikyr och framförallt pedikyr!
Jag måste bara tillägga att jag aldrig har varit och gjort pedikyr för att jag hade på gränsen till "pedikyrskräck" ett tag pga smärtorna i mina tår. Men nu är den tiden förbi och en ny era börjar...

image60

Fredag: Mer valpbilder!!

image50

Här är Kajsa inte så kaxig. Provsmaka blomkruka, mums!

Här nedan finns också bilder på hela kullen!

          

              

Fredag: Nakenfis och hårboll

Samtidigt som jag skaffade kajsa så skaffade min syster Selma ur samma kull. Kajsa är som sagt naken, men Selma är världens hårboll. Som en liten bomullstuss, powderpuff med andra ord.

   

image45

Fredag: Kvällning

Nu har jag intagit relaxposition framför datorn med nyaste nummret av ELLE i högsta hugg. Har precis ätit mig smockfull av gudomlig kinamat tillsammans med min bror och M. Jag var ensam om att ta om en gång... När jag kom hem skedde ett snabbt ombyte i klass med stålmannens från restaurang-outfit till mysbrallor. I farten bläddrade jag i lite reklam och hittade en kamera som jag väldigt gärna vill ha!!! Tror att jag ska satsa på den nästa månad om jag har råd. 10 mega pix 2500kr. inte illa.

image40

Fredag: Kajsasaker

Köpte ett nytt halsband till Kajsa på rusta, riktigt fint. Köpte lite leksaker där också, inte fullt så fina. Ett flytande tygben som jag köpte där har hon slaktat oh dragit ur vadden på varje gång hon har lekt med det! Men matte orkar inte laga hela tiden! Så nu ligger det på hyllan för ett tag framöve...

image37


Nästan som det rosa halsbandet på bilden ser Kajsas ut:


image38


Fredag: Snart hemgång

Slutar om 20 minuter. Kajsa har precis kommit till ro i korgen. Britt som har hand om hennes syster, selma, kom och tog en promenad starx innan lunchen. Helt oväntat! Oväntat men trevligt! Kajsa är så utttråkad på dagen stackaren. Hon tycker verkligen att jag är världens tråkigaste matte! Får till och med kasta fodret till henne för att hon ska intressera sig för att ära. De nya leksakerna hon fick är inte så roliga längre heller...

"...matte lek med mig... NU!! Waaff!"

image36

Ett måste på krogen - Rosa pantern

En bubbelgumsrosa mjölkdrink: Jag måste säga att den här drinken är en av mina favoritdrinkar.
 Jag har tyvärr inte receptet på den...

image35

Fredag: Brasiliansk vaxning - så här går det till

Igår var jag som sagt och vaxade mig, jag fick mycket beröm för att jag inte skrek. Hon som vaxade mig frågade flera gånger om det verkligen inte gjorde inte. "Jo det gör det!" svarade jag gång på gång. Det var låååångt ifrån det skönaste jag har varit med om. Först använde hon samma vax som hon hade använt på benen på de områden som var lättast att komma åt. Sen använde hon ett grönt varmvax som hon smetade på i ett tjockt lager och lät stelna något. Det såg ut som en grön stearinkaka! Efter det fick hon rycka loss en fick för att sen kunna rycka bort hela kakan. Det som var bra med det vaxet var att det inte fastnar alls i huden utan bara i håret. Håret som hon inte fick bort med vax ryckte hon med pincett. Då var hela området ganska smärtbedövat.

Hela upplevelsen var rolig, lite smärtsam, men över lag bra! Jag kommer absolut göra det igen, kanske inte brasiliansk men iaf bikinilinjen och övriga kroppsdelar...

Fredag: Dagen efter vaxning - så här gick det till

Idag känner jag mig härligt len!! Jag kan inte påstå att jag tycker att det var så farligt att vaxa sig som jag har hört att alla säger. Jag kom till Uppsala spa och skönhetsvård där jag klev in i fina fräscha lokaler och möttes av ett leende. Behandlingen kunde börja direkt. Jag fick hänga av mig och komma in i ett fint fräscht och mysigt litet rum och lägga mig på en ställbar säng/stol.
Efter att jag hade tagit av mig byxorna smetade hon på ett varmt vax med en aparat som hade en behållare för vaxet och en rulle längst fram som gjorde att det blev att tunt lager på huden.Hon la på en vaxremsa och ryckte snabbt och proffsigt. Jag blev förvånad att det var så smidigt och förhållandevis smärtfritt. Att epilera benen tar mycket längre tid och är mycket smärtsammare!

Smoothie - Hallon och jordgubb

Ingredienser:
1 dl frysta jordgubbar
½ dl frysta hallon
2 dl vatten
Cirton (färdigpressad går bra)
½ dl havregryn
1 msk linfrö
1 tsk vaniljsocker
1 tsk strösocker


Redskap:
Stavmixer eller blender (rekomenderar blender)

Gör så här:
Häll ihop vatten, havregryn, linfrön, och socker (det går bra att skippa strösockret och tillsätta senare om det blir för syrligt). Mixa ordentligt! Tillsätt jordgubbarna, hallonen och droppa i lite citron. Mixa till en slät dryck. tillsätt is och mixa till småbitar.

Serveras direkt. Det går även bra att låta bli linfrö och havregryn om maninte gillar det. Det ger dock en mättnadskänsla! Garnera gärna med den frukt du tycker är god. Härligt sommrig och uppfriskande under varma dagar!

image34

Torsdag: Andas!

Känner mig pirrig, uppspelt och lite stressad. Kl:15.00 ska jag vaxa mig. Måsre stressa hem för att hinna i tid. Det tar ca 2 minuter att gå nem utan Kajsa (mamma har henne idag), då måste jag ta en snabb dusch. Slänga på mig kläderna och sen ta bussen ner på stan. Bussen tar ca 15 min beroende på trafiken. Jag vet inte om jag hittar dit jag ska, har försökt lista ut var det ligger på en karta.. Så risken finns att jag kommer irra omkring i några minuter innan jag kommer rätt. Det kommer nog gå bra!

Skriver imorgon och berättar hur det var. Ska försöka att inte utelämna några smaskiga detaljer (host).

Har planerat en powerwalk ikväll. Får se om jag kan gå alls efter det här. Det jobbigaste är att jag måste ta bussen hem ENSAM efter det här. Kommer säkert gå som att jag har blöja på mig.. aj aj!


Hallonmilkshake

Ingredienser

1 dl Frysta hallon
Några kulor hallon eller jordgubbsglass
Mjölk
Havregryn
Dextropur (för extra energi, går bra utan!!)

Redskap:
Stavmixer eller blender

Gör såhär:

Häll upp ca 4 dl mjölk i blendern, häll i ca 1 dl havregryn. Mixa ordentligt. Häll i hallonen, några kulor glas och dextropur. Mixa till en slät dryck. Serveras kyld.

För en extra lyxig känsla kan du dekorera glasen med en sockerkant eller kanske med frukt! Väldigt gott att garnera med färska hallon.

Det går bra att skippa havregrynen om man känner för det, likaså dextropuren som är för extra energi. Variera mängden glass och mjölk beroende på önskad konsistens. Det går hur bra som helst att göra milkshaken med jordgubbar också.

Om du vill slippa hallonkärnorna kan du hälla upp milkshaken genom en sil!

image33

Bananmilkshake 2 personer

Ingredienser

1banan
Några kulor Vaniljglass
Mjölk
Havregryn
Dextropur (för extra energi, går bra utan!!)

Redskap:
Stavmixer eller blender

Gör såhär:

Dela den skalade bananen i mindre bitar. Häll upp ca 4 dl mjölk i blendern, häll i ca 1 dl havregryn. Mixa ordentligt. Häll i bananen, några kulor glas och dextropur. Mixa till en slät dryck. Serveras kyld.

För en extra lyxig känsla kan du dekorera glasen med en sockerkant eller kanske med frukt!

Det går bra att skippa havregrynen om man känner för det, likaså dextropuren som är för extra energi. Variera mängden glass och mjölk beroende på önskad konsistens.

image32

torsdag: Ont och ångest

Jag är väldigt stel i nacken idag. Har ont från där nacken börjar vid huvudet ner längs ryggraden in under höger skulderblad. Det känns mest på höger sida, men även på vänster. Inte som nackspärr eller så, mer som täningsvärk eller allmänt ryggont.

Känner som att jag har ångest till och från sen jag vaknade imorse. Vet inte vad det beror på. Vill bara krypa upp i Marcus knä och känna mig liten. Så här kunde jag känna dagligen förrut, fast mycket värre. Känner mig så trött fast ändå skakig inombords... Det har varit såhär till och från i några veckor nu.

Känner mig inte på topp... MEN:

Ordnar det sig inte så fixar det sig. Fixar de sig inte så löser det sig!


image31


Torsdag: Fotosugen!

Jag är sååå sugen på att bli fotograferad igen! Det skulle vara roligt med en kvinnlig fotograf. Jag vill ta både svartvita- och färgbilder i olika miljöer, inne och ute. Om jag bi fotograferad va en fotograf som jag inte känner känns det tryggare med en kvinnlig än en manlig fotograf. Man måste ju erkänna att man blir rätt avskräckt av alla skräckhistorier om flickor som har blivit utnyttjade.


Torsdag: Rekomenderad träningsmotivation - stegräknare

Igår tog jag över en stegräknare som en kompis och hennes kille hade över, 129kr. Jag startade den imorse när jag åt frukost vid 7.15. Nu har jag gått 2102 steg,1,36 km. Jag ska nollställa den innan jag går från jobbet så kan jag se hur långt jag har till jobbet. Jag glömmer lätt att man faktiskt får en del daglig motion även fast jag inte har joggingskor och sportBH på mig! Det blir mycket roligare med stegräknare, man kan liksom utmana sig själv till ett visst antal steg eller en sträcka under en viss tid. På en del stegräknare finns också kaloriräknare. På min finns antal km och steg, inte kalorier.
image30

Onsdag: fakta om kinesisk nakenhud

Som ni har förstått så är Kajsa en "gott-och-blandat-vovve". Hennes pappa var 50% chihuahua och 50% chinese crested powderpuff, alltså den håriga modellen av nakenhund (reder ut begreppen mer snart). Han är fullt pälsad och något mindre till storleken än Kajsas mamma. Mamman var renrasig nakenhund och har päls på huvud, tassar, svans och en man ner på ryggen. Resultatet blev en kull av Chihuaneser, tre med päls (powderpuff) och två nakna. Kajsa var en av de nakna. Hon har päls på huvud, svans, tassar och fläckvis på ryggen. Hon väger ca 4600gram och är 28 cm i mankhöjd. Hon har underbett och avsaknar av några tänder. Kajsa har mycket energi och hittar ofta på konster och trix för att fånga uppmärksamhet. Hon älskar att stå i centrum!! ett riktigt kraftpaket som skule älska agility.

Man är osäker på varifrån rasen härstammar. Man har kunnat läsa om rasen i kinesiska texter från 1400-talet. Så här står det om rasen på vovve.net:

HEMLAND:
Storbritannien
Ursprungsland Kina

BAKGRUND/ÄNDAMÅL:
Rasen introducerades i Sverige år 1973, men förekommer fortfarande i begränsat numerär.
Den kallades tidigare kinesisk nakenhund i Sverige och föds antingen hårlös över hela kroppen eller med en lång skir päls (s k powder puff). Rasen finns beskriven i kinesisk litteratur redan på 1400-talet. Det anses tveksamt om Kina är rasens ursprungsland. Nakenhundar har funnits i Japan, Afrika, Västindien, men framför allt i Central- och Sydamerika. Släktskapen med t ex mexikansk nakenhund är inte bevisad, men anses som sannolik. Enligt en del berättelser användes nakenhundar som både värmekälla och till föda under svåra tider. De ansågs även ha en funktion som vakt- och sällskapshund.
Hårlöshetens genetiska betingelser medför ett begränsat tandanlag, vilket kan medföra betydande tandförluster.

HELHETSINTRYCK:
Liten, rörlig graciös hund med medelfin till fin benstomme, slät hårlös kropp och päls endast på huvud, tassar och svans eller täckt med en slöja av mjuk päls:
Två skilda typer av raser förekommer: hjorttyp elegant och finlemmad, "Cobby"-typ med tyngre kropp och benstomme.
Chinese crested/powder puff är gladlynt, aldrig aggressiv.

HUVUD:
Hjässan skall vara lätt rundad och långsträckt, kinderna väl utmejslade, släta flata och avsmalna mot nospartiet. Stopet endast lätt markerat: Huvudet skall vara slätt utan överdrivna rynkor och avståndet från skallens bas till stopet är lika med avståndet från stopet till nosspetsen. Nospartiet skall vara lätt avsmalnande men aldrig spetsigt och skall vara slätt utan framträdande veck. Nosspetsen är smal och i proportion till nospartiet och kan ha vilken färg som helst.
Huvudet skall ge ett behagfullt intryck. Uttrycket skall vara alert. Läpparna skall vara strama och tunna.
Huvudets hårtofs skall börja vid stopet och får vara hur lång som helst. En lång och ymnig hårtofs är att föredra, men en gles kan accepteras.

ÖGON:
Ögonen skall vara medelstora, sitta brett isär och vara så mörka att de förefaller svarta. Ögonvitorna skall helst inte synas.

ÖRON:
Öronen skall vara lågt ansatta, den högsta punkten av örats bas skall stå i nivå med yttre ögonvrån. De skall vara stora och upprättstående, med eller utan fransar utom hos powder puff, där hängande öron är tillåtet.

BETT:
Komplett och regelbundet saxbett med starka och välutvecklade käkar.

HALS:
Halsen skall vara lång, smal och torr och med vacker böjning övergå i ett starkt skulderparti. När hunden är i rörelse bäres halsen högt och lätt böjd.

KROPP:
Kroppen skall vara smidig och medellång till lång. Bröstkorgen ganska bred och djup, inte tunnformad och utan framträdande bröstben. Bringan skall nå till armbågen och buklinjen skall vara måttligt uppdragen.

FRAM- OCH BAKBEN:
Skulderpartiet skall vara torrt, smalt och väl tillbakalagt, frambenen långa och slanka samt väl placerade under kroppen. Armbågarna skall ligga tätt intill kroppen, mellanhanden skall var tunn, stark och nästan lodrät och tassarna får varken vara inåt- eller utåtvridna.
Korset skall vara väl rundat och muskulöst, lårpartiet stramt, knälederna fasta och långa och underbenen jämnt övergå i en väl, lågt ansatt has.
Bakbenen skall vara så vinklade att de ger en plan rygg.
Brett ställda bakben.

TASSAR:
Utpräglade hartassar, smala och mycket långa med en unik förlängning av de små benen mellan lederna, speciellt på framtassarna, som nästan förefaller ha en extra led.
Klorna skall var måttligt långa och får ha vilken färg som helst. Tassarna får varken var inåt- eller utåtvridna.

SVANS:
Svansen skall vara högt ansatt och bäras uppåt eller bakåt då hunden är i rörelse. Den skall vara lång och avsmalnande, ganska rak, inte ringlad eller böjd åt sidan, utan naturligt hängande i vila.
Svansplymen skall vara lång och ymnig, begränsad till de nedre, två-tredjedelarna av svansen.
Gles plym kan accepteras.

RÖRELSER:
Långa, flytande, eleganta rörelser med god räckvidd och bra påskjut.

PÄLS:
Inga större hårförsedda fläckar får förekomma någonstans på kroppen. Huden skall vara tunn, marmorerad, slät och varm vid beröring.
Hos powder puff består pälsen av underull och en slöja av långt hår, vilket är karakteristiskt.

FÄRG:
Alla färger och färgkombinationer.

MANKHÖJD:
Idealmankhöjd för hanhund 28-33 cm.
Idealmankhöjd för tik 23-30 cm.

VIKT:
Vikten kan variera betydligt men skall inte överstiga 5 kg.

FEL:
Varje avvikelse från standarden är fel och felets art skall bedömas i förhållande till graden av avvikelse.

TESTIKLAR:
Hos hanhundar måste båda testiklarna vara fullt utvecklade och normalt belägna i pungen

(TEXT FRÅN VOVVE.NET - RASSTANDARDER)


Onsdag: Bikinitips, färger och modeller

Är du precis som många andra förlorad i djungeln av badkläder. Vilken modell? Mönster? Färg? Knyt eller inte? Kanske kan detta göra dig lite klokare:

Vilken typ av modell
man vill ha på sin bikini eller om man föredrar baddräkt känner man bäst själv. Dock kan man tänka på vissa riktlinjer. Färgen på bikinin är minst lika viktig som modellen.Modeller:

Överdelar

Triangel: Passar smala tjejer med lite mindre bröst som inte behöver så mycket stöd. Köp hellre en storlek för stor än för liten på överdelen.

Pusch-up: Nästan alla passar i Pusch-up överdelar. Den är stadigare och lik en vanlig BH bortsätt från materialet. Den ger bra stöd och en snygg form på brösten.

"Tub": Den här överdelen kräver att man har ett par bröst i mindre storlek som sitter på sin plats utan stöd.

Tvådelad baddräkt: Med tvådelad baddräkt menas enkelt sagt bikiniunderdel med linne som överdel . Detta passar vädigt bra för de som inte vill ha baddräkt men som kanske inte känner sig bekväm med en bar mage på stranden. Det finns olika typer av "linnen", vissa ger mer stöd än andra.

Baddräkt: Känns väldigt inne just nu! Ger kanske inte den snyggaste brännan, men däremot ger den ett schyst avbrott i det långa bikinimodet. Det finns många olika modeller att välja på! Även här finns modeller med mer eller mindre stöd för bysten! jag tycker personligen att baddräkt är riktigt snyggt på kurviga personer.


image28Underdelar

Knyt: Perfekt solbikini! Passar smalare personer som inte lider för sina bristningar. I denna underdel döljer man inte mycket mer än det nödvändigaste.

Hipster: Täcker mer än knytbikinin men är fortfarande liten till modellen. Sitter på höften, därav namnet. Sportigare i modellen. Passar många kroppsstorlekar och former.

Med ben: Även denna modell passar många kroppar och former. "Boxer" modell som täcker hela rumpan en liten bit ner på låren är perfekt för den som vill dölja eventuella komplex. Sitter stadigt i vattnet!

PS! Kom ihåg att bikinin töjer sig när den blir blöt. Bra att tänka på när man använder överdel utan axelband men ska även hållas i åtanke över lag. En bikini som sitter perfekt i provhytten kan helt plötsligt bli för stor.

image29Färger


Svart funkar för alla så länge man själv tycker om färgen!

Vit passar de som redan har en riktigt snygg bränna eller som från början har mörkare hy. Är du blek kan en vit bikini få dig att se ännu blekare ut (även fast många tror motsatsen)! Tänk också på att vitt lätt blir genomskinligt!!!

Rosa (ljusrosa)här gäller samma sak som för en vit bikini!

Röd gör att du ser brunare ut. Är du lite röd i hyn efter att ha solat kan en röd bikini göra så att du ser mindre röd ut eftersom den alltid är rödare än du!

Grön kan få en röd person att se ännu rödare ut! Eftersom rött och grönt är motsattsfärger framhäver de varandras färger.

Gul (tänk cirtongul)är otroligt snyggt om man är brun. Det ser fräscht ut!

Blå (typ marinblå) bikini tycker jag är "antingen eller". Antilgen passar man i det eller så gör man det inte!

Man behöver absolut inte hårddra efter detta! Eftersom det finns så otroligt många olika färger nöjer ja mig med dessa mest förekommande.
Hoppas ni har blivit lite klokare ach att jag inte virrade till allt mer än onödigt!

Onsdag: Imorgon smäller det - Vaxning!

Imorgon kl 15.00 (tror jag, har glömt tiden.. kanske var kl 16) befinner jag mig på uppsala spa och skönhetsvård för vaxning. Har samlat mig lite smått hela veckan för att förbereda mig på smärtan. Men jag tror att det kommer gå riktigt bra, är kanska duktig på att koppla bort smärta. Vissa kanske undrar varför man vaxar sig och utsätter sig för den smärtan, men det är sååå värt det! Sen kommer jag slippa rakhyvlar, epliator och allt vad det är. Jag är nog inte ensam om att ha skurit sig någon stans på kroppen när man trycker för hårt med hyveln. Usch! Råkade skära bort en ca 5 cm lång och 4 mm bred hudbit på smalbenet för ca 2 år sen. DET gjorde ont! Märket börjar försvinna först nu. Det är sjukt hur mycket man kan blöda, speciellt när man sitter i varmt vatten. 

Om det finns någon som har gjort någon form av proffsvaxning (speciellt på de intimare regionerna) som vill dela med sig av erfarenheten så är der välkommet!

Puss på er!

Onsdag: Bikini - ELLE

Just nu jobbar jag på att bli bikinisnygg till sommaren! Ni som läser ELLE såg säker den lilla "bilagan" med bikini/badkläder. Jag tycker att den var osmaklig och alldeles för porrig. Den var snyggt gjord men kändes ändå oseriös pga bildernas upplägg och modellens utseende. Jag kan inte påstå något annat än att hon såg väldigt bra ut! Men en tjej med silikontuttar i porriga poser passar inte tillsammans med ELLE tycker jag! Det fanns dock fina badkläder. Kan inte sticka under stolen med att jag blev inspirerad att komma i form ordentligt.

Tisdag: Bilder på sötnosen

Kajsa är nu ca 1,5 år, fyller två i oktober. Här är lite bilder på henne från förra våren!
De här bilderna har min mamma och hennes sambo tagit när de var ute på promenar i 4H hagarna.

   

image24

Tisdag: Taggad

Jag har blivit lite taggad till att börja träna igen. Blir så pigg av att träna! Jag och en kompis var ute på en kvällspromenad med hundarna igår (vilket påminner mig om att jag ska lägga upp bilder på Kajsa), det var så skönt! Sov som en stock efter det. Skulle ha haft lite skönare skor bara, hade balettskor med tunn sula, ingenhördare för knän och rygg. Vi ska börja ta långpromenader varje dag i högt tempo, det kommer nog ge lite resultat efter att tag. Kan ju inte skryta med att jag är någon trogen motionerare just nu! But I will be!


Måndag: Härliga Söndag!

Jag satt ute i solen tillsammans med min syster och en kompis i flera timmar igår. Kajsa studsade runt i gräset och roade sig själv med pinnar. efter att ha blivit rödblommiga i ansiktet gick vi hem till mig och lagade middag som vi åt på balkongen i sista kvällsolen (älskar vår balkong, den är guld värd! Sol hela dagen lång!!). Sen följde jag med syster och pappa hem till sommarro till pappas fina lägenhet och såg på Wallander. Riktigt mysigt att bara slappa med familjen!

Idag var det mörkt, kallt och regningt. Jag hade i min optimism lämnat kvar alla filtar och kuddar ute på balkongen igår. Lagom fuktiga och mysiga var de när jag plockade ihop innan jag traskade genom regnet till jobbet. Kajsa tycker inte alls att det är speciellt kul att vara ute när det regnar. Även fast hon har tröja och regnkappa på sig så stannar hon emellanåt och tittar menande "Nu vill inte jag vara med längre!!!". Hon har så tunt med päls på tassarna , så någon vidare värme blir det inte när det är vått ute. Ska lägga upp en bild på henne i regnkappa.. Det kan inte vara lätt att vara naken när alla kompisarna har päls!

Lördag: Hello

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om hur killar/människor stänger av hjärnan vid vissa tillfällen. Jag har nu tagit bort det för att jag insåg att det lätt kunde missuppfattas som att det var riktat mot min pojkvän, vilket det inte var!

Ha en superdag! (Själv blir det seg..krogen igår...)

Fredag: Bilder på mamma som bodybuilder

Nu har jar rotat fram bilderna i datorn, och här är de:

De här bilderna var med i UNT, därför är de svartvita.

image22


image23

Tyvärr har jag inte fler bilder på datorn.


Fredag: Laserblå V70:n skrotad..

Här är bilder på Ms bil före och efter krocken:


FÖRE:

image16


image17EFTER:


image19


image20


Här är bilen på flaket till en bärgare på väg till skroten..!

Torsdag: Fibromyalgi

Fibrolyalgi ären sjukdom med kroniska smärtor. Diagnosen för FM är en så kallad kriteriediagnos vilket innebär att du måste uppfylla ett visst antal kriterier för att få diagnosen FM. Först år 1990 fastställdes för välden att sjukdomen existerade.

Huvudkriterier för fastställande av FM är:
  • Minst tre månaders generell smärta i alla fyra kroppskvadranterna, på höger och vänster sida, övre och nedre kroppshalvan inklusive axialsmärta, dvs halsrygg, främre bröstkorg och/eller ländrygg.
  • Smärta vid palpation, tryck, på elva av arton specificerade ställen, ömma punkter, så kallade tender points. Trycket skall vara förhållandevis lätt.

Dessutom förekommer oftast en eller flera av ovan nämnda symtom. (fakta från fibromyalgi.se)

vad man vet finns det ingen lindring eller botemedel mot sjukdomen, man vet heller inte exakt hur den uppkommer. Man har sätt samband med att sjukdomen blommar upp efter en traumatisk/svår upplevelse för kroppen t.ex en mindre operation, trauma inom familjen eller liknande. Min mamma har Fibromyalgi. Vissa dagar har hon så ont att hon inte kan ta sig ur sängen. Jag och mina syskon kan till och med höra på hennes röst när hon har ont. Min pappa verkar vara en av de som förnekar att sjukdomen faktiskt existerar. Många måste ha något handfast de kan ta på, typ ett brutet ben, för att inse att någon har ont. vem som helst kan få sjukdomen, men den är också ärftlig. Speciellt bland kvinnor! Framtida smärta kan lindras något om man snabbt får hjälp!

Det måste vara hemsk att bli fånge i sin egen kropp,att jämt ha ont. Speciellt när man, som min mamma, levde ett väldigt aktivt liv där idrott var allt.


Torsdag: bloggsurfing och scaner

Här sitter jag mer en underbart god sallad som jag förberedde igår kväll. Surfar runt p lite bloggar och inser tt det är en väldigt bra inspirationon för en massa saker. Jag kom till exempel på at jag inte har nämnt ett ord om att jag tycker om att teckna, teckna allt möjligt. Jag hade en period i livet då jag knappt gjorde något annat. På något vis  tröttnade jag sedan när jag kände att jag inte utvecklades i det jag gjorde. På min födelsedag fick jag akvarellfärger av min svärmor (to be) samt ett block och penslar. Då kom inspirationen tillbaka en aning!

Ikväll ska jag få M att sparka igång scanern så jag kan visa några av mina mästerverk!

Jag måste bara tillägga att det verkligen har blivit korta inlägg på senaste tiden. Kan tyvärr inte svara på vad det kan bero på. När jag börjar skriva har jag alltid världen idé och massor av saker som jag vill berätta. När det väl kommer till själva skrivandet sen så är det som bortblåst! Det känns som att konsten att "ordbajsa"¨sitter som inetsad i ryggraden sen skolan. han man gjort det en gång kan man det alltid sen, det gäller bara att värma upp egenskapen (om man nu kan kalla det så..?)


Torsdag: Min bästaste kompis sen 20 år tillbaka

Jag har en kompis som heter Erica. Jag har tänkt på henne varje dag under en lång tid eftersom vi inte har träffat varanda på mer än ett år. Det spelar ingen roll hur långt eller kort det är emellan, när vi träffas är vi fortfarande liak bra kompisar. Vi i stort sätt bodde hos varandra när vi var små. Jag och min familj var då bosatta i vattholma precis som hon.  Det var bara någon minuts gångavstånd mellan oss. De bor på en stor herrgård med pool så vi var nästan alltid hos henne på sommaren. Sen tvåan på gymnasiet har vi bara tappat kontakten mer och mer. Hon flyttade till deras lägenhet i stockholm för att gå sista året och jag stannade kvar och tog studenten i Uppsala.
För ett tag sen när jag satt och rensade numemr på telefonen råkade jag av misstag ta bort hennes nummer! Efter att ha försökt allt så chansade jag och skickade ett mail. Hon svarade!! (Det vara bara några dagar sen) Hon är fortfarande kvar i stockholm. Det kändes skönt att höra från henne. Man blir ju orolig att det skulle ha hänt något annars! Men slutet gott allting gott!

Torsdag: Min mamma = bodybuilder

Påmin mig att jag ska lägga upp bilder på min mamma när hon var byggare. Hon var en narutbegåvning verkligen! Det var två tjejer hon ville vinna över innan hon slutade som builder. I en och samma tävling slog hon båda och kammade hem alltihopa (pokalen har tyvärr försvunnit i alla flytter hit och dit). Knappt ett år inna hon födde min bror slutade hon tävla. De var ett sort gäng som tränade tillsammans, bl.a några av de som senare blev "Gladiatorerna". Mina föräldrar har varit skilda sen jag var 9 år. idag bor hon med en ny man. De brukade träna tillsammans och har faktiskt bott ihop för mer än 20 år sedan. Lite komiskt när man tänker på det. Pappa lärde för några år sdan känna "Atlas" ur gladiatorerna som visste vem mamma var. Där ser man hur vägar korsas.
Kom ifrån ämnet lite där. I vilket fall som helst ska jag rota fram några bilder. Kul att se, mamma skrattar bara varje gång hon ser dem. Svårt att tänka sig att man har sätt ut så antagligen!

pictures up soon!

Torsdag: Träningskort!!

Jag vill så gärna börja träna igen, förstår inte varför det ska vara så svårt att bara komma igång. Är jag vl ig¨ng så flyter det oftast på. Igår kväll när jag gick ut med Kajsa sprang jag en kortis med henne. Jag orkade förvånansvärt mycket ändå. Blev förvånad eftersom jag trodde att jag skulle ramla ihop av andnöd bara vid tanken! Men se så fel man kan ha. Jag ska verkligen börja jogga igen! Jag äger ett par fina joggingskor som i stort sätt bara har varit använda på löpband.
Det är mycket träning som man kan göra själv hemma utan gymkort, men vissa muskelgrupper tycker jag är svåra att träna. Mage, rygg, armar och til viss del ben kan jag lätt träna hemma, men när det komer till rumpa och en ordentlig genomkörare av låren så känner jag mig ganska lost. Tips?! Har en studsmatta, men det tar med på magen, rygg , vader och kondition tycker jag. Märkte stor skillnad på stabiliteten runt fötterna och upp till knäna efter att ha hoppat studsmatta varje dag i ca 2 veckor. Ska uppta det igen, enkelt. hoppas ca 3 minuter samtidigt som jag tittar på tv.

Here I go again! =)

Torsdag: Imorgon = ledig

Hej alla glada! (och sura också för den delen!)
Härligt väder på andra sidan persienen idag. Soligt men inte så varmt. Idag är risken att man blåser bort inte fullt lika stor som igår, underbart!
Imorgon är jag ledig, jippi! Tänkte ta en sväng förbi infoteket på arbetsförmedlingen för att höra lite mer om utbildning till målare (tro det eller ej, men jag håller fortfarande fast vi det!). Efter det ska jag träffa Monica, en klasskompis från Linnéskolan, och ta en fika.

Onsdag: Ont i kroppen

Jag vet inte om jag är ensam om att nästan alltid ha ont i kroppen dagen efter krogen. På vissa ställen känns det som träningsvärk och på vissa som blåmärken.Jag har fortfarande ont även fast det var i förrgår som jag var ut. På ovansidan av fötterna och upp mot smalbenen gör det väldigt ont om jag spänner fötterna eller vinklar dem uppåt eller neråt. Jag kan inte komma ihåg att jag skulle ha gjort något som gjorde att jag fick ont. Det löser sig nog, men visst är det lite skumt att jag alltid får ont efter en fest? Det sätter sig alltid i benen.Man kan tänka sig att det har att göra med att man vanligtvis drar på sig ett par partyskor som ma inte använder så ofta och att det är därför man får ont. Men nu när jag var ut hade jag på mig samma skor som jag har använt ett tag. Har väl utvecklat någon festallergi!


Onsdag: Körkort

Det går riktigt segt för mig att skaffa körkort, men innan missommar ska jag ha klarat det! I gymnasiet gjorde jag teorin och klarade den.. pinsamt att säga att teorin har hunnit gå ut! Jag funderar på en intensivkurs i norberg faktiskt. Inte allt för dyr och i princip allt ingår. Dessutom är det inte lika stort som Uppsala. Jag har hört att Uppsala  är en av de svåraste städerna att ta körkort. Vilken lyckoträff att jag lyckas bo precis där då! jag kommer vara så lycklig den dagen då jag har mitt körkort i handen!

Måndag: seg!

Jag hade kul sista April. Var inte på topp dagen efter precis! Satt och pratade med massa kompisar i ekonomikumparken i några timmar, sen grillade vi i stabby allihopa. Förfest hos en kompis i rickomberga innan vi gick ut på seven. Där inträffade en liten insident med en tjejkompis som ringde mig. Började gråta mitt inne på seven. Folk kollade kostigt och till råga på allt mötte jag precis då en tjejkompis som sa" Är du förfull?". Så var ju inte fallet fast det kanske var det folk trodde. Aja, slutet gott allting gott, jag och M hamnade på max vid ca kl 3. Att sen få tag i en taxi var i stort sätt omöjligt. Vi letade taxi i e halvtimme, men alla var bokade. Till slut fick vi tag i en bil och det bar av hemmåt. Väl hemma totalslocknade jag!